"2001. július 7., valahol egy japán büfében...

Toshifumi Takizawa: Hallod-e, Hisaya komám! A Squaresoft csinált egy CGI animút!

Hisaya Takabayashi: Dik! Dehát ők nem videojátékokat csinánák?

Toshifumi Takizawa: Höh, azt hiszik ezek, hogy jobb CGI animút tudnak készíteni, mint mi, hivatásos animú gyárosok? Tudod mit komám! Dobjunk össze mi is egy CGI animút s mutassuk meg ezeknek a lúzer gémereknek, hogyan kell csináni!

Hisaya Takabayashi: Oszt mennyi idő alatt hozzuk össze tesó? 1 év? 2 év?

Toshifumi Takizawa: Ranmaru tökét! Profik vagyunk! Egyetlen egy hónap alatt összedobjuk! Az lesz a címe, hogy Blue Remains! Meglátod komám, zabálni fogják!

2001. augusztus 23., egy nappal a Blue Remains megjelenése után...

Riporter: Most pedig tudósítunk egy Blue Remains című kínzó eszközről, melynek megnézése után mentőkkel szállítják kórházba az anime film áldozatait, akik a szemrák és agysejt pusztulás tüneteit produkálják. Bárkik is készítették eme animét, tuti, hogy bajba fognak kerülni.

Toshifumi és Hisaya kétségbe esett arca, miközben a tévét nézzik.

Toshifumi és Hisaya: Ó, vazze... mit tettünk."

Szegasztok!

2001 júliusában jelent meg a Final Fantasy The Spirits Within (magyarul a "Harc Szelleme") című animációs film, melyről sokáig nem tudtam, hogy animeként tartották számon. Bár lehet a film tartalmán vitázni, az kétségtelen, hogy egyike azon CGI filmek terén, ami szépen öregedett. Nem úgy, mint mai alanyom, a 2001 augusztusában megjelent "Blue Remains".

Ma a 2001-es Blue Remains anime filmtől írok nektek!

(Az eddigi összes írásos anime kritika itt olvasható)

blue_remains_2001_digital_media_factory_daac_corporation_movie.jpg

A Blue Remains egy 2001-es anime film, melyet a DAAC Corporation és a Digital Media Factory készítettek Hisaya Takabayashi és Toshifumi Takizawa rendezésével. Műfaja kaland és sci-fi. 

A történet röviden, hogy kitört egy nukleáris háború, melynek köszönhetően az emberiség legnagyobb része kihalt, míg a kevés túlélő a víz alá menekültek. Természetesen van egy apró reménysugár Amamiku személyében, aki szüleitől örökölt pár "magot", amik segítségével újra megindulhat az élet, miután tiszta lesz a levegő. Viszont vannak, akik ezt nem akarják, hogy megtörténjen, köztük maga a fő gonosz, Glyptophane Sex próbál ennek útjába álni.

Így leírva még egy egész jó kis történet is kisülhetett volna belőle. De akkor hol vérzett el? Kezdjük azzal, hogy egy ilyen történetet 77 percbe sűríteni nem éppen a legjobb ötlet, de még így se tudták értelmes történésekkel kitölteni a játékidőt, melyet főleg a karakterek hülyéskedésenek köszönhetünk.

Kezdjük először a legészrevehetőbb problémával, ami nem más, mint a szemkárosító látvány, ami olyan, mintha egy 1994-1995-ös playstation grafikával készítettek volna! Mielőtt bárki a korra próbálná fogni csak szólok, hogy majdnem egy hónappal a Final Fantasy The Spirits Within film után jött ki! Valamint már a playstation 2 is kint volt, szóval megint csak nincs kifogás arra, miért nézz ki ilyen rondán. Emellett maga az animáció szaggat, így nem csak látványosabbak a vizuális hibák, de még meg is fájdul az ember szeme egy idő után!

br01.png 

"Nem, ez nem egy playstation 1 játék, ez kérem egy playstation 2 idejében megjelent anime!"

A karakterek egy újabb negatívum, ugyanis míg felük irritáló és idegesítő, addig a másik felük annyira semmilyenek, hogy arra sem fogsz emlékezni, hogy egyáltalán voltak. A "főhősnő", Amamiku egy elméletben naív és mindenre rácsodálkozó lány szeretett volna lenni, helyette meg kaptunk egy retardált Dee Dee klónt. Irigaru és Maroz egyszerűen csak idegesítőek voltak. Maga a film főgonosza meg, Glyptophane Sex... sóhaj...

br03.png

"Elfoglak törölni titeket! - szólt Glyptophane Sex, a kétszemű, beszélő agy..."

A fentiek után a következő probléma, hogy a történet adta lehetőségek ellenére sincs az animének hangulata! A zenék a legkedvesebben is "felejthetőnek" mondható, humor meg egyáltalán nincs. Mivel a látvány ronda és a karakterek bűnrosszak, így nincs semmi, ami miatt bárki jól tudná érezni magát, melynek az lesz az eredménye, hogy hiába csak 77 perc hosszú a film, unatkozni fognak a nézők rajta. S ez a legnagyobb hibája az animének, hogy unalmas! Pedig még megpróbáltak belevinni álfilozófiáskodást is, de annyira erőltetetten próbálták lenyomni a néző torkán, mintha libatömő versenyt tartottak volna.

br02.png

Összefoglalva ezt az anime filmet senkinek sem tudom ajánlani, s leginkább azért írtam róla, mert hatalmas csalódás volt, főleg, hogy csak maga a történet rengeteg potenciállal rendelkezett, de hiába van egy terméked sok potenciállal, ha a megvalósítás pocsék. Mindenki messzire kerülje, nem éri meg azt a 77 percet, inkább nézzetek meg valami mást!

Blue Remains

- Idő: 2001

- Rendező: Hisaya Takabayashi és Toshifumi Takizawa

- Stúdió: DAAC Corporation és Digital Media Factory

- Műfaj: Kalad, Sci-Fi

- Hossz: 77 perc                                                                                          

Ami Tetszett:        

- Volt benne potenciál

Ami nem tetszett:

- A megvalósítás pocsék lett

- Gyatra karakterek.

- Nagyon ronda látvány és szakadozó animáció.

- Unalmas még a 77 perces játékidő ellenére is.

Értékelés:              

Százalék szerint: 12% = Nagyon Rossz

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 1/10 = Nagyon Rossz

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7216754036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása