Sziasztok!

A mai napon érkezett a hír, hogy Takao Saito, a legendás Golgo 13 manga mangakája hasnyálmirigyrákban elhunyt. 84 éves volt.

00.jpg

Saito 1936-ban született és már egészen fiatalon, pontosan 19 éves kora óta foglalkozott mangakészítéssel.1955-től jelentek meg kisebb-nagyobb művei, ám az igazi hírnevet a Golgo 13 című művével szerezte meg ami 1968-ban indult útjára.

A mű főszereplője Togo Duke akit mindenki csak a világ legjobb bérgyilkosaként ismer, aki sosem hibázik és mindig elvégzi a kiszabott feladatot akárkik is béreljék fel. A manga számtalan rangos díjat megnyert, illetve a Kochikame mangával karöltve ez tartja a rekordot a világ legrégebb óta futó manga rekordját a maga eddig megjelent 201 kötetével.

A mangából először 1983-ban készült egy másfél órás animefilm, amit aztán egy alig 1 órás OVA rész követett Queen Bee alcímmel, majd pedig a The Answer Studio készített egy 50 részes sorozatot ami 2008 és 2009 között futott.

Értesülések szerint a mangaka meghagyta, hogy művét a halála után is folytassák. Ez úgy néz ki, hogy meg is fog valósulni hiszen  a Saito Production tagjai vették át a manga készítését a Big Comic magazin íróival együtt. Így Duke kalandjai nem jutnak arra a sorsra mint a többi befejezetlen manga története.

Nyugodjon Békében!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr5416703486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása