Sziasztok!

Köztény, hogy a 2016-os Suicide Squad nem jó film. Egy össze-vissza foltozott és toldozott videóklippre hasonlít leginkább amiben nincs egyensúlyban a humor és a komolyabb dráma,a főgonosz unalmas és komolyanvehetetlen és úgy általában semmi súlya és komolyabb tétje nincs az egész cselekménynek. Persze ezt ugyanúgy lehet mondani például a Halálos Iramban filmekre is, viszont itt mégiscsak arról a filmről beszélünk aminek az egyetlen feladata az lett volna, hogy visszaadja a DC rajongók hitét a franchiseban a BvS katasztrofális minősíthetetlensége után, de nem sikerült neki. Az egyetlen dolog amit viszonylag jól csinált az a szereplőgárda összeválogatása volt és nem mellesleg ott láthattuk először élőszereplősen Harley Quinn-t is, de ez sajnos keveset segített az összképen. A film hatalmas kritikai bukta volt, és így a Wonder Woman-re hárult a hit visszaadás feladata.

Aztán szakadás történt az univerzumban. James Gunn-t kirúgta a Disney, a Warner pedig azonnal lecsapott rá és felajánlotta neki azt a lehetőséget, hogy olyan filmet csináljon amilyet csak akar, és ő pontosan tudta, hogy mit akar és le is forgatta a saját verzióját a szuperbűnözőkből álló csapat kalandjáról ami idén mozikba is került. Hogy mennyire sikerült neki az ami 5 évvel ezelőtt beleállt a földbe? Hát így! Itt a Suicide Squad kritikája.

 

687474703a2f2f7777772e6b657066656c746f6c7465732e65752f696d616765732f323032312f30382f30352f323934417a5f6e6779696c6b6f735f4f737a7461672e6a7067.jpg

A történet szerint a világot ismét egy szuperkatasztrófa fenyegeti, ugyanis egy katonai puccsal hatalomra került őrülten Amerika ellenes diktátor és katonai vezető társa egy eddig ismeretlen és persze szupertitkos programban kikísérletezett fegyvert akar rászabadítani a világra ami ha megtörténik akkor az nagyon nem lesz jó az emberiségnek , így csak az Amanda Waller által összehozott Öngyilkos Osztagnak ismét bevetésre kell indulnia, hogy megállítsák az őrült vezetőket és a szuperfegyvert is ami még annál is veszélyesebb mint azt elsőre gondolták volna.

Igen a történet nem egy nagy eresztés, hozza azt amit egy átlagos képregényfilmtől várna az ember, ugyanakkor a meglepetések sorozata már itt elkezdődik. A film egy zseniális, amolyan Deadpool 2  szintű csapatépítős trollkodással indít, ugyanis kis túlzással élve nem azok lesznek a csapat tagjai akiket először látunk a vásznon, az igazi csapat csak később alakul meg, és ez még mindig csak a felvezetés. Mint mondtam a történet nem egy nagy eresztés de nagyon jól ki van dolgozva, rengeteg apró utalást, kikacsintást és csavart tartalmaz, az egyes részek közti átvezető címek nagyon kreatívan vannak megoldva nem pedig olyan vattacukor hányás szerűen mint az előző filmben. Itt tényleg egyensúlyban van a komolytalan poénkodás és a komolyabb , sötét hangulat.

itt-az-ongyilkos-osztag-2-the-suicide-squad-brutal-filmelozetese-1152x652.jpg

 

Viszont ahol igazán nagyot dobbant a film azok az akciójelenetek. Gyerekek, amilyen akciózúzdát kapunk ebben a filmben azt bármelyik képregényfilm megirigyelhetné. Nagyon brutálisak, nagyon véresek,nagyon nem PC-k és családbarátak, egyáltalán nem fogták vissza a vérengzést, A CGI szépen ki van dolgozva de mégsem tolakodó vagy  okoz retinarákot a nézőnek ,persze azért akad egy-két olyan jelenet aminél azért felhúzza az ember a szemöldökét de összességében jól vannak megcsinálva és ami a legfontosabb: jól is vannak megvágva. Harley palotai szökésrésze brutálisan jól van csinálva, de a tornyos zúzás is egy hatalmas adrenalinbomba.

mv5bztbhnwfizgetotkzns00owi2lwiwyjytoda2nmu3ogezzwy5xkeyxkfqcgdeqxvymtkxnjuynq_v1_fmjpg_ux1000.jpg

Persze az akciók mit sem érnének ha nem lennének jó, szerethető vagy izgalmas karakterek. Itt mindegyikből kapunk pár karaktert akik meglepően jól ki is vannak dolgozva. Visszatérő karaktereknek ott van Captain Boomerang, Rick Flag és Harley Quinn is viszont csak utóbbi kettő kap nagyobb szerepet, ugyanakkor Flag itt már nem egy ultimate macsó aki minden 2. percben nekiáll mindennel és mindenkivel keménykedni hanem egy sokkal emberibb szereplő megérthető motivációval és zéró szerelmi szállal (köszönöm). Margot Robbie pedig még mindig remek Harley Quinn de érdekes módon itt nincs  erőltetetten előtérbe helyezve a karaktere csak azért, hogy minden 3. 14-15 éves tinicsaj őt cosplayelje a conokon hanem mindig annyi időt kap amennyi éppen kell,és persze ezúttal is főleg ő szórja a poénokat amik néhol ugyan erőltetettek de többségében azért viccesek.

the-suicide-squad-harley-quinn-1273136-1280x0.jpeg

Na de akkor nézzük az új szereplőket. John Cena Peacemakere egy nagyon szórakoztató karakter, a közös jelenetei Idris Elba karakterével halálosan szórakoztatóak és ők ketten mintha egymás úgymond oppositejai lennének elvégre mindkettejüknek ugyanaz a háttértörténete de motivációk terén mégis eltérőek. Cena pedig mintha pontosan tudta volna, hogy meddig viheti el ezt a karaktert úgy, hogy még éppen ne legyen komolyanvehetetlen.

the-suicide-squad-nuevas-imagenes-hbo-max-cover.jpg

 

Polka-Dot-Man-t a készítők a viccesen kínos karakternek szánták de a vicces szál valahogy kimaradt és inkább az Agymenők Howardjának lett egy itteni verziója.  A szabadságharcosokat és a politikusokat játszó színészek is nagyjából rendben vannak bár előbbiek fájdalmasan keveset szerepelnek pedig a vezetőjük egy tényleg igazán badass női karakter. Viszont vannak hárman akiket külön ki kell emelni a szereplőgárdából.

Ugyebár Will Smith nem vállalta el újra Deadshoot szerepét ezért a helyére ugrott be Idris Elba mint Bloodsport azaz egy újabb bérgyilkos karakter  viszont ő sokkal izgalmasabb és érdekesebb is a folytonos cinikus és "itt se akarok lenni" hozzáállásával viszont egész szép jellemfejlődésen megy át a film végére. Elba pedig remek választás volt a szerepre.

screenshot-366-1024x541.png

 

Aztán ott van Daniela Melchior azaz Ratcatcher 2 akire nyugodt szívvel lehet mondani, hogy a csapat legszerethetőbb karaktere akin mindvégig érződik, hogy neki ott se kéne lennie mert nem igazán illik bele a csapatba de szépen kiegészíti azt, plusz talán neki van a legjobban bemutatva a háttértörténete és a kapcsolata az apjával (akit amúgy Taika Waititi játszik) ami alig tart 2 percig de mégis rengeteg érzelem jön át a jelenetből és igen, Sebastian a patkány egy nagyon cuki és intelligens karakter vagyis szerencsére nem egy porg aki csak játékpromónak van (saját animált spin-off-ot neki most).

ex6-h13uuaad_gh.jpg

 

És a 3. karakter akivel már azért akadt 1-2 kisebb problémám, Cápeti.  Nem azt mondom, hogy King Shark egy rossz karakter mert oké a néző megmosolyogja azt, hogy kb fogalma sincs, hogy mi történik körülötte vagy, hogy egyáltalán hol van és mit kell csinálnia , és a legtöbb vérengzés az hozzá kötődik de személy szerint én jobban örültem volna ha például a Harley sorozatbeli Sharkot teszik be ide is , vagy teszem azt az Apokalips War féle verziót mert előbbi emberien intelligens de cápaként badass, utóbbi pedig simán csak badass.

shark_mr83.jpg

 

És persze ott van Viola Davis aki ezúttal is remek Wallert hoz, illetve a gonosz tudóst alakító Peter Capaldi aki a Doctor Who!-beli szerepének a tökéletes ellentétjét hozza. Főgonosznak pedig megkapjuk Starrót kinek képében egy már tényleg komolyanvehető idegen antagonistát kapunk nem kevés Alien áthallással.

ewka_suicide_squad-starro.jpg

 

Tehát igen a régi szereplők hozzák amit kell, az újak nagyon szórakoztatóak viszont ami a legfontosabb az az, hogy végre érződik köztük a csapatdinamika. Jól össze tudnak dolgozni egymással, a Bloodsport és Ratcatcher 2 közti amolyan apa-lánya kapcsolat szép de nem erőltetett és mindenki megkapja a saját kis különálló részét is a cselekményben.

A film zenéje pedig eszméletlenül ütős ezt nem is lehet elvitatni.

Ezek után nem is kérdéses, hogy James Gunn Öngyilkos Osztaga bőven megéri azt a hype-ot amit kap, mert ez végre egy olyan film lett amit ez a csapat megérdemel. Nagyon véres és badass akciózások amiket a hozzájuk komponált zenék tesznek még élvezetesebbé, érdekes új és jobban kidolgozott régi szereplők és remek hangulat jellemzi a filmet. Persze nem hibátlan de még így is ennek képében megkaptuk 2021 legjobb képregényfilmjét. 8.5/10-re értékelem.

Ennyi voltam mára, Sziasztok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2516652062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Argus_ 2021.08.12. 09:42:46

Nagyon gagyi egy film! Óriási űr tengeri csillag?? 6 millió patkány a semmiből??? Ne mááár!

xx18Rolandxx 2021.08.14. 20:11:13

@Argus_: Starro egy kánon DC gonosz , és őszintén szólva szerintem semmivel sem gagyibb mint mondjuk egy Retroshock űrlény , elvégre az 50-es, 60-as évek sci-fi filmjeiben is hasonló lények voltak a gonosz idegenek.

Ratchatcher 2-nél már tényleg el lehet gondolkodni, hogy az a több millió patkány , hogy került oda egy ilyen kisvárosból ahol a végső csata is zajlik, de a filmben is el lett mondva, hogy a kütyüje az összes patkányt képes irányítani. Ott inkább az arányokkal volt a probléma.Ha egy picit kevesebb patkányt animáltak volna akkor hihetőbb lett volna.
süti beállítások módosítása