Sziasztok!

Javában fut a 2021-es téli animeszezon és mivel a legtöbb sorozatból már lement olyan 5-6 rész ezért gondoltam megosztom veletek a véleményemet azon szériákról amiket nézek a szezonból.

d27e40bffa699b23cf4d8f9da4d266a07228940b_hq.jpg

 

 

I. The Promised Neverland S2

2321653_japanese_newshowdetailherophone_7cf5b467-d1a4-4b9e-8a67-7d408bfcac9c.jpg

- Megtekintett részek száma : 7 rész

- Várható hossz: 11 rész

- Eddig  látottak alapján: 4/10

Kezdjük is a sort máris a szezon legnagyobb csalódásával. Az első évad után nagy reményekkel ültünk neki Ragna kollégával és ez tartott egészen addig míg be nem jelentették, hogy a manga sokak szerint legjobb arc-ját úgy cakkum-pakkum , alles geminem kivágják a francba Yuugo-val együtt, ezzel kvázi több száz fejezetet átugorva folytatják a történetet pusztán azért mert a mangaka duó egyik felének nem tetszettek azok a részek. És mi lett ennek az eredménye: Érthetetlen és következetlen cselekmények sorozata, bitang erős plot armor a gyerekszereplőkön, Emma ledegradálása egy folyton rinyáló hisztipicsává , míg Isabella egy pszichobitch személyiségét kapta meg.Mégis a legfelháborítóbb az az izgalom teljes hiánya, helyette rámentek a szokásos tinishounenes meg szirupos "Értsük meg az ellenfelünket" baromságvonalra. Hát köszönjük, nyaljanak sót a készítők miközben kukoricacsutkán térdelnek a sarokban.

II.Wonder Egg Priority

254906.jpg

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/10

A Cloverworks válasza a Madoka Magicára. Viccet félretéve, azt nem lehet elvitatni, hogy a készítők rengeteget merítettek az előbb említett animéből mivel ez egy originál sorozat és kb 90%-ban meg is egyezik vele, ám itt inkább a pszichológiai részre mentek rá a készítők. Ez önmagában ígéretes azonban a sorozat a "nagyobb a füstje mint a lángja" kifejezés tipikus példája , de nyugodtan lehet rá mondni azt is, hogy a két szék közül a pad alá esik. A sorozat ugyanis láthatólag nagyon nem tudja eldönteni, hogy most komolyan akarja-e venni magát vagy sem, illetve azt sem, hogy komoly pszichológiai anime vagy csak inkább egy fejsimogatós anime akar-e lenni az edgy tinik számára?  De még mindig ezt nézem szívesebben mint a fent említett vackot  stúdiótól.

III.Beastars S2

ejvdwbfu8aa0g_d_jpg_large.jpg

- Megtekintett részek szám: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8.5/10

Nem is volt kétséges, hogy folytatom ezt az animét ugyanakkor az elvárásim már szintet is léptek vele szemben. Mert míg az első évad szintúgy tetszett azt nem lehet elvitatni, hogy jó 80%-ban furry szoftpornó a sorozat , de a 2.évad már a manga jóval izgalmasabb részeit dolgozza fel és nem csak megugrotta azt a bizonyos lécet ha nem is túl is szárnyalta.

Egyetlen apróbb  probléma van vele, az pedig a manga feldolgozási módja.  A sorozat bár elég jól követi a manga eseményeit de akárcsak az Ushio to Tora vagy  a Karakuri Circus esetében itt is inkább azokat a részeket dolgozzák fel amik szorosan kapcsolódnak a főbb sztorivonalhoz. Így pedig most ott tartanak, hogy 20 részben feldolgoztak 72 fejezetet de a készítők cserébe nem is finomkodnak a jelenetek átvitelével és ezzel kontrasztba állítva el tudom nézni a feldolgozási módot. Csak sajnos így kétséges,hogy valaha is fel lesz-e dolgozva teljesen a manga.

IV. Skate to Infinity

2317811_japanese_newshowdetailherophone_a4bdfd33-cc85-4f4b-add8-5f3e7da4799a.jpg

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

Jó látni, hogy a Bones nem akar a Pierott sorsára jutni és a főbb bevételi forrásaként funkciónáló sorozat (My Hero Academia) mellett más animéket is csinálnak. A Skate ugyan nem fogja megváltani sem a műfajt, sem az animeipart mert a sportanimék összes kliséjét hordozza magában , viszont érződik, hogy nem is akarja véresen komolyan venni magát mint például a Haikyuu vagy más sport animék hanem a választott sporthoz hasonlóan inkább a könnyedebb szórakozást választja célul aminek meg is felel.

Bár a műfajából fakadóan megvannak a sajátos hibái , mint például Adam teljesen felesleges családi mellékszála vagy a burkolt yaoi románca a segédjével. Ugyanakkor más hibát nem nagyon tudok felhozni. Mindenkinek tudom ajánlani, főleg azoknak akik csalódtak az Air Gear-ben.

V. Kemono Jihen

 

41_637453583457544678kemono_small_hq.jpg

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 7/10

Ha egyetlen jelzővel kéne illetnem akkor azt mondanám rá, hogy ez egy tipikus shounen anime. Minden ami a műfajra jellemző,  karakterektől kezdve a sztorin, a cselekményen át minden itt van. Hánytatott sorsú főhős különleges képességgel, mentor karakter, gonosz ellenfelek stb stb, és kb minden főbb szereplő 13-14 éves.

Normál esetben egy képkockát sem lennék hajlandó egy ilyen gyerekes marhaságból megnézni de a sorozat valamilyen módon mégis képes nézetni magát és más társaival ellentétben mint a Jujutsu Kaisen nem is veszi véresen komolyan magát. Felmondja a kötelező házi feladatot oszt jó napot.

Ennél fogva ez egy hétvégés sorozatnak megteszi ha nincs más de semmit sem veszítetek ha kihagyjátok.

VI. Ore Dake Haireru Kakushi Dungeon

ore-dake-haireru-kakushi-dungeon-883e9af10e.jpg

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/10

Ha az előbb említett animére azt mondtam, hogy tipikus shounen, akkor ez a tipikus fantasy ecchi animék mintapéldánya. Főhős nagycsöcsű gyerekkori barátnővel aki bele van zúgva és vica-versa, még több nagymellű csaj akik később csatlakoznak a hárembe , valami alibisztori, hogy mégse tűnjön egy 16-os karikás hentai-nak és így tovább.

Amiért azonban mégis azt mondom, hogy nem egy katasztrófa ez a sorozat az az, hogy a készítők láthatóan tényleg megpróbálkoztak némi újdonságot és vérfrissítést belevinni a formulába, illetve nem csak csöcspoénokból áll a sorozat hanem sokszor tényleg olyan beteg jeleneteket kaptunk, hogy szakadtunk a röhögéstől.Ezzel pedig lényegében meg is mentették a sorozatot.

Nem rossz anime,bátran ajánlom egy megnézésre.

VII. Hataraku Saibou Black

cells_at_work_code_black_tv_series-616473099-large.jpg

- Megtekintett részek száma: 10 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/10

Szerettem a rendes sorozat első évadát, azonban ezt még annak a 2. évadánál is jobban vártam. Tökéletes ellentéte az elődjének és tényleg mindent bemutat ami egy egészségtelen testen belül lejátszódhat a dohányzásnak, függőségnek, alkoholizálásnak és egyéb más dolgoknak köszönhetően. A környezet pedig olyan hangulatot kelt mintha a testünkben egy posztszovjet város lenne a 80-as évekből.

Azonban amiért nagyon haragszom erre a sorozatra , az ugyanaz az ok ami a Beastarsnél és a Neverlandnél is. A manga feldolgozási módja. Bár követi a mangát de nincs másik testbe való átkerülés és minden durvább dolgot kihagytak belőle eddig holott a manga egyáltalán nem finomkodik ha a test pusztulásáról van szó, és mindennek a hátterében állítólag az áll,hogy nem akarták a készítők, hogy az átlag (persze japán )embernek ezekkel kelljen szembesülnie egy animében. Jár a taps de tényleg.

VIII.Urasekai Picnic

otherside_picnic_tv_series-943025110-large.jpg

- Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

-  Eddig látottak alapján: 8/10

Stalker animeverzió! Gondolom most sokaknak leesett az álluk, hogy mégis, hogy kaphatott animét a Stalker de nyugi, ez nem tekinthető hivatalos játékadaptációnak hiszen a cím is csak reflektál a Sztrugackij testvérek Piknik az Árokparton című könyvére amiből később film majd a Stalker játékok is készültek.

Azon túl azonban  a készítők rengeteget merítettek mind a könyvből és a játékból is egyaránt hiszen itt is két hétköznapi ember kerül át egy ,a játékok Zónáira kísértetiesen emlékeztető világba ahol különböző elborultabbnál elborultabb anomáliák támadják meg őket miközben egy bizonyos embert akarnak minden erejükkel megtalálni.

Az anime a hangulatával üt nagyot. Nagyon jól megidézi az előbb említett művek hangulatát és bár a kezdeti CGI szörnyek kicsit kilógnak az összképből ám utána már olyan képsorokat kapunk amik már-már a horror kategóriába csúsznak át, azon belül is főleg a Lovecrafti módon. Mondjuk annyi merszük már nem volt a készítőknek, hogy Amerikai katonák helyett Orosz katonákat hozzanak be pedig valljuk be , ők jobban beleillettek volna a környezetbe (bár, hogy hogy tud mindegyikük folyékonyan japánul beszélni az már más kérdés.)

Az Urasekai Picnic a szezon 2. gyönygyszeme a Skate mellett. Aki szereti a Stalker játékokat az nyugodtan vágjon bele ebbe az animébe.

IX. Tenchi Souzou Design-bu

253917.jpg

-Megtekintett részek száma: 8 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 9/10

A Heaven's Design Team képében megkaptuk a szezon legjobb vígjáték animéjét. A sztori habár nem egy nagy eresztés de olyan elborult kreálmányokat és poénokat tudnak kihozni a készítők, hogy garantált a röhögés amire a szintén nem százas szereplőgárda is még rátesz egy lapáttal. Emellett ugyan még megpróbál némi biólógia órát is tartani a nézőknek ami elég sokszor idézi meg a Hataraku Saibou hangulatát de ez véleményem szerint nem akkora probléma.

Ha akartok egy jót röhögni akkor tessék belekezdeni.

X. Ex-Arm

mv5bmwmwyjeyztatodnkms00ndbilwflntety2q1odaxmtuzotq0xkeyxkfqcgdeqxvymzgxodm4njm_v1.jpg

- Megtekintett részek szám: 7/10

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 1/10

HÁHÁÁÁÁÁ, már vártátok ezt ugye? Kezdtük a sort a szezon legnagyobb csalódásával,és befejezzük a szezon legszarabb sorozatával amiről már akkor tudta mindenki, hogy szar lesz mikor az első előzetes kijött és aminél mindenki elcsodálkozott hiszen senki sem gondolta volna,hogy a Gibiáténál is lehet szarabb animét csinálni.

Ebben a sorozatban nincs semmi értékelhető. A látvány inkább egy drága videójáték átvezető animációira hasonlít m,már amikor a főszereplőket mutatják mert a mellékszereplők rendesen meg vannak rajzolva. A történet és a konfliktus unalmas , a karakterek se különbek , a zenék pedig igazán erotikusak ugyanis basszák a fülemet.

Egy minden téren amatőr és szinte nézhetetlen fércmunka ami nagy eséllyel pályázik 2021 legrosszabb animéjének a címére.

Ez lett volna a listám a mostani szezonról. Ti miket néztek belőle?

Ennyi voltam mára, Sziasztok!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr416442996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása