Sziasztok!

Vannak azok a színészek akiknek ha kijön egy új filmjük akkor nagyjából lehet számítani arra, hogy milyen minőségű is lesz az adott film. Ilyen például Adam Sandler, Gerald Buttler, Steven Segal és még lehetne sorolni a listát. Persze időnként felbukkannak másabb vagy jobb alkotásokban de ezek a színészek nagyjából mindig ugyanazt a szerepet és minőséget hozzák. Mára ennek a klubbnak a tagja lett Nicolas Cage is. Az egykor kasszasikerekben játszó színész úgy látszik elég jól elvan ebben a klubban és habár a régi , tényleg kasszarobbantó sikereit már rég hátrahagyta (azért még reménykedek egy Nemzet Aranya 3-ban) de úgy látszik őt ez nem zavarja és habár a 2010-es évek elején és közepén volt pár jobb filmje de a többségük annyira rossz volt, hogy azokkal vallatni lehetne. A Baaad Movies-on még mindig megtekinthető a Nic Cage maraton ha valakit érdekelnének ezeknek a filmeknek a bemutatóik. Viszont mostanában mintha kezdene rálépni a bűnös szórakozás kategóriájú filmekre mint például a Mandy vagy a Szín az Űrből vagy a Szörnyszülők , ráadásul utóbbinak még üzenete is van. Ja és ne felejtsük ki Noir Spiderman szerepét sem hol brilliáns szinkronmunkát végzett.

Ma pedig egy újabb hasonló filmről fogok nektek írni ami nem más mint a színész legutóbbi filmje, a Willy's Wonderland amit nemrég mind a hárman megnéztünk. Eredetileg Ragna kolléga szándékozott volna írni erről a filmről ám technikai okok miatt nem ért rá így átpasszolta nekem  a lehetőséget. Na de lássuk is a filmet. Lássuk,hogy milyen hely is ez a bizonyos Willy's Wonderland.

0_z3td7epunmu-zsc2.jpeg

A Willy's Wonderland egy 2021-es horror komédia a tök ismeretlen filmeket rendező Kevin Lewis rendezett , a forgatókönyvet pedig a szintén tök ismeretlen filmeken dolgozó G.O Parsons dolgozott. Műfajilag horror-komédiáról beszélünk.

A történet főszereplője egy egykori veterán katona akinek nem derül ki a neve így hívjuk mi is csak " A Takarító"-nak akit Nicolas Cage játszik és akinek egy nap lerobban a kocsija egy poros kisvárosban ám a javításra nincs pénze ám kap egy egész vonzó ajánlatot egy helyi gazdag csávótól miszerint ledolgozhatja a javítás költségét azzal ha az egykori gyerekzsúr helyet egyetlen éjszaka alatt kitakarítja és kipofozza. Cage bele is megy az alkuba ám ahogy leszáll az este  az épületben található animatronicok szép lassan életre kelnek és megpróbálják megölni illetve felfalni Cage-t ki azonban nem adja olcsón az életét. Közben persze hozzácsapódik az ilyen filmekben kötelező balfasz tinikből álló balfaszbanda akiknek úgyis tudjuk mi lesz a sorsuk a kiscsajt leszámítva.

willys-wonderland-trailer.png

Igen, nem véletlenül látják sokan egy Five Night's at Freddy's játékadaptációnak a filmet holott nem az csak gondolom a forgatókönyvíró sokat játszott a játékkal , de sokat merít a Chucky Cheese creepypastából is (  a sötét mesék című youtube csatornán meghallgatható) és ennek a két dolognak a fúziója alapján született meg ez a sztori ami első hallásra egy rettenetesen blőd hülyeségnek hangzik és az is de pont emiatt a film egyáltalán nem veszi magát halálkomolyan, inkább az agyatlan trash hentelés felé viszi el a filmet amik a film legjobb részei is egyébként. Mert az, hogy Nic Cage úgy tépi ki egy játékstrucc műgerincét mintha egy igazi gerinc lenne, vagy veri bele a vécécsészébe egy műgorilla fejét miből mintha vér lenne spriccel ki az olaj az több mint dafaq, ugyanakkor  a humor részét is nagyrészt ezek a jelenetek teszik ki. Horror komédiát alapból sem könnyű csinálni,a legismertebb képviselői a mai napig a műfaj etalonjának számító Hullajó! vagy a Törjön ki a frász! című Peter Jackson filmek, de ide lehet sorolni még a Bébiszitter vagy a Horrorra Akadva filmeket is.  Ez egy olyan film ami véleményem szerint rossz korban készült el. Ha a 80-as években látott volna napvilágot akkor mára ez a film is kaphatott volna mára egy olyan státuszt mint az előbb említett filmek. Így viszont csak a bűnös szórakozás kategóriát erősíti.

Ugyanakkor a film telis tele van olyan hibákkal amik még ezek ellenére is nagyon szemet szúróak és pont ezért ekézi kb mindenki ezt a filmet. Ilyen például a történetvezetés ami lényegében nem áll másból minthogy Nic Cage egyesével leveri az összes démoni plüsst olyan módon amit még John Rambo is megirigyelne, közben egymaga pacekba vágja az egész helyet és ezt értsétek úgy,hogy sima ablaktisztítóval meg hipós vízzel lesikálja az évek óta ott lévő graffitiket a falról kb 5 perc alatt majd iszik és flipperezik miközben kiderül a démoni plüssök eredete. 100%-an, percről-percre pontosan kitalálható, hogy mi fog történni így pedig a meglepetés ereje illetve a jumpscare elemek sem működnek.

013099_1413x795_637396929277053903.jpg

A humorról lényegében már elmondtam a véleményem szóval nézzük az akciójeleneteket. Ha azokat kéne jellemeznem akkor megint csak azt mondanám, hogy az olyan 80-as évekbeli slasher filmeket idézik mint például a Gyerekjáték vagyis abszolúte komolyanvehetetlenek. Mondjuk a vágás egy kicsit epilepsziás módon sikerült, illetve a harcok felvezetése is sokszor olyan mintha két arch nemezis készülne összecsapni egymással. Ugyanakkor látvány terén a film nagyon pazarul néz ki. A helyszín kialakítása és bevilágítása is passzol a film hangulatához illetve tudom nem sokat tesz hozzá a filmhez de az időnként bevágott étterem reklám animáció nekem tetszett. A szörnyek kinézete is kellően creepyre sikerült, mondjuk nekem engem az ilyenektől mindig is kirázott a hideg. Fogalmam sincs mit látnak aranyosnak az ilyen robotokban a gyerekek.  Az életre kerülésük okához tartozó magyarázatnál pedig értelmet nyer a Chucky Cheese creepypastához való hasonlítgatás.

1_najwsarhnzizlfxkydzcg.png

Na de akkor térjünk ki  sorozat legfájóbb pontjára,  a színészekre. Nicolas Cage konkrétan úgy viszi el a hátán a filmet és hoz egy teljesen elfogadható alakítást hogy egy árva mukott sem szól az egész filmben, és most nem viccből mondtam,hogy ő viszi a színész pálmát ugyanis rjta kívül mindenki borzalmasan szarul játszik.  A balfasz tinibanda áll a szokásos sulis nagymenő szépfiúkból, a kockagyerekből, a tiniribicsajból akin látszik, hogy több répa került már beléje mint amennyi egy répaföldön megterem és a főszereplő csaj és kb ennyi de annyira nincs köztük semmi kémia, hogy amikor a képernyőn vannak akkor az ember önkéntelenül is elgondolkozik azon, hogy ezek hogy lehetnek barátok? Bár gondolom sok horrorfilmet sem láthattak mert például azt sem tudják, hogy tilos szexelni egy horrorban vagy biztos a halál.

willys_wonderland_emily_tosta.jpg

Aztán ott van még az öreg seriffhölgy akit az őt játszó Beth Grant olyan beleéléssel játszik mintha pontosan tudná,hogy valszeg ez a film lesz a legnagyobb cím a karrierjében (amúgy nem mert pont ő az egyetlen színész a stábból akinek van horroros múltja az olyan filmekkel mint a Gyerekjáték 2 vagy a Halálos Árnyék). Na az ő keménykedései is képesek kiakasztani a wtf mérőt akárcsak  film befejezése ami viszont pont illet egy ilyen filmhez.

Összegezve a Willy's Wonderland egy nagyon megosztó film amit nem lehet komolyanvenni de érződik is rajta, hogy egy percig sem várja el, hogy bárki is komolyan vegye. A legnagyobb probléma vele a tökéletesen kiszámítható és elég gyenge forgatókönyv illetve cselekmény és a pocsék mellékszereplők akinél már alig várja a néző, hogy mikor pusztulnak már meg. Viszont nem egy katasztrofális darab, társaságban nézve egy unalmas szombat estére tökéletes választás. Végső értékelésképp egy 7.5/10-et adok neki. Sose lássunk többé rosszabb Nic Cage filmet.

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4816437004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.12.06. 09:43:41

Nic Cage ezúttal grindhouse horrorral pusztítja az örökségét.
Mégis mit lehet elmondani egy filmről amiben a főszereplő tol egy mortal kombatot a szezám utca lakói ellen?
Inkább szörnyülködni jó, hogy mehet-e még lejjebb a süllyesztőben Nic...
süti beállítások módosítása