Sziasztok! A mai nap egy bepótlást csináltam a 2018-as évi szezonos animék egyikéből. Íme a Sunohara-sou no Kanrinin-san, amit innentől az egyszerűség kedvéért Kanrininnek fogok hívni.

large.jpg

A Kanrinin-san egy 2018-as nyári szezonos anime, 12 rész hosszal, a Silver Link gondozásában, akinek a Death March nevű isekai animét köszönhetjük még ebben az évben. Műfaját tekintve Slice of Life és komédia. A sztori főhőse, Shiina Aki, becenevén Akkun a középsulija miatt új lakhelyre költözik, lényegében egy társasházba. Ott megismerkedik a főhősnővel, Ayaka Sunoharaval, aki eléggé közvetlenül bánik vele. Akkun már eleve problémás, hiszen lányos alkata miatt folyton nőnek nézik (mondjuk úgy is viselkedik, mint egy szégyenlős kislány.). 

b265c6a226c0cce6000aefdd60c61357.png

Továbbá, megismerkedik három lakótársával, Yuzuval, Sumireval, és Yurival. Innentől a dolgok a szokásos, ezerszer látott stílusban mennek tovább olyan kalandokban, mint állatkerti látogatás, szünidő vagy karácsony. Ezen még az se segít, hogy később megismerjük Nanát, Ayaka tesóját.

dk3ei2mxsaa9gdc.jpg

Szegényesnek mondod a bemutatást? Hát, mert ennyiről szól! Az alapok nagyon minimálisak, hiszen ezt a humor elviheti a vállán, nem? Igen, de ehhez a megfelelő hozzáállás is szükséges! Ha alapjáraton úgy ülne le az ember ez elé, mint a 2014-ben debütáló Bokura wa Minna Kawai-sou elé, akkor hatalmas pofont kap. Viszont, ha csak egy agyatlan szórakozást akar, akkor azt meg fogja kapni! Ugyanis, humor terén az első három részben elsüti minden puskaporát az anime és csak az abban látott kliséket fogja eldurrogtatni. Mondjak néhány példát: Akkun feje mellek közé kerül (fenéket mell, Ayakának és Nanának akkora tejcsárdái vannak, hogy a Mizo reklámarcnak felfogadhatja őket.), Akkunt nőnek öltöztetik be, Ayaka beöltözik valaminek (titkárnő, tanárnő stb.), Nana barátnői Mea és Maiko agyondögönyözi főhősünket. Próbál az anime változatos lenni és emiatt hozták be Akkun nővérét, Shiina Matsurit a képbe, ezzel is defektet fogott. 

bk3u35pargkyaldg4qfz2qyxwqf2h9ndzy99pnqg-ec.png

Látvány tekintetében a szokásos Moe látvánnyal operál és fakó színekkel. Zenék terén is az alapokat hozza. Ám, ez nem baj, ha fentieket számba vesszük. Karakterek tekintetében sem nagyon csalódhatunk, mert mindenki egy kaptafás klisécsomag, ami alól Ayaka annyiban képez kivételt, hogy ő lehetne a buddhizmus megtestesítője. Folyamatosan nyugodt, udvarias és minden helyzetet próbál békésen megoldani. Yuzu a másik pozitív példa, hiszen a látszatra makacs, szabályokhoz ragaszkodó viselkedése ellenére egy aranyszívű nőt takar. Hasonlóan a Gakuen Babysitterből megismert Inomata Mariaval, ám egy lényegi különbség van. Inomata karaktere remekül volt kibontva és tálalva, míg itt Yuzu érvényesülése egy ponton kolosszális buktába szaladt, nevezetesen Nana személyébe, aki beléptekor a két lánnyal karöltve mindenkit a háttérbe szorít. 

sunoharasou-no-kanrinin-san-ep-3-1.png

Negatívumok vannak itt dögivel, amik jelentősen lehúzzák az animét középszintűre (enyhe jószívvel írva.). Karakterfejlődést ne keressünk, mert hamarabb találsz a BnHA-ban, mint itt. Akkun egyáltalán nem küzd az ellen, hogy nőként kezelik, nem győzi le gátlásait és próbálja bevallani az érzelmeit Ayaka felé. És ne tévesszen meg a látszat, hogy az utolsó részek egyikében segít a nővérének (aki persze elrabolja, csak kificamodik a bokája.). Ugyanolyan hozzáállása lesz. Viszont, könnyen rá lehet vágni, hogy ez csak felszínes kötözködés Ragna! Ha bármi ez a legnagyobb probléma, akkor ez még jónak számít! Ebben még meg is tudnék állapodni, ám van egy igencsak szemét húzása ennek az animének, ami eléggé övön aluli. Egyik részben Nana visszamegy az egyetemére, ami messze van a lakástól és az ending előtt megtörténik a búcsúzás, ami egész jó lett! Igen, csak az ending után kiderül, hogy kamu volt az egész és minden hétvégét itt fog tölteni. Hát, erre mondják, hogy az anime a szádba lógatta a nemlétező kukiját.

Értékelés: 

Pozitívumok:
- Pár vicces jelenet.
- Látvány
- Zenék (legalább hallgathatók és illenek az animéhez)
- Ayaka személye.

Negatívumok:
- Övön aluli húzások.
- Ha magas elvárásokkal állsz neki, akkor pofáncsapás lesz a vége.
- Önismétlés
- Jellemfejlődés teljes hiánya.

Összesen: 45% Közepes.

Ez a tipikus se íze, se bűze típusú anime, amitől ha sokat nem vársz, akkor jó érzésekkel fogod befejezni. Némi sör és egy laza délután alatt be lehet darálni. Ennyi voltam mára. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr5315190060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása