Szegasztok!

Igen, tudom, megint nem arról írok, amiről kellene, DE nem rég néztem meg egy animét Ragnafan kollégámmal, melytől muszáj megmentenem minél több anime rajongó társamat!

A Pierrot Stúdió utóbbi éves ámokfutásai után megfeledkeztem egy bizonyos anime stúdióról, akik eredetileg egy részlege volt az említett stúdiónak, de most már legnagyobb riválisa a "legrosszabb anime stúdió" díjáért.

Most viszont az ARMS stúdió visszatért, hogy ő is belerúghasson valamelyik régebbi címükbe!

Ma 2019 egyik legrosszabb animéjéről, az Ikkitousen Western Wolves-ről lesz szó!

ikkitousen_western_wolves_2019_arms.jpg

Az Ikkitousen eredetileg egy manga sorozat volt, mely 2000-től 2015-ig futott a Comic Gum magazin oldalain és Shiozaki Yuji írt, valamint rajzolt. Természetesen készült előle anime adaptáció is 2003-ban ugyanazon néven, melyet az ARMS készített Takachi Watanabe rendezésével. Ezután 2007-ben jött a folytatás "Dragon Destiny" néven, ezúttal már más rendezővel. 2008-ban jött egy újabb széria "Great Guardians" néven, melyhez beletársult a TNK is az ARMS mellé, de a 2010-es "Xtreme Xecutor" (igen, egyre röhejesebb nevek jöttek az idő múlásával) szériánál megint egyedül maradt az ARMS. Ezután 2011-ben jött egy egyrészes OVA, majd az Ikkitousen utoljára 2014-ben jelent meg a már lehetetlenül hülye névvel rendelkező "Extravaganza Epoch" címmel.

5 éven át viszont némán lebegett az semmiben, mikor is úgy döntött az ARMS, hogy ismét Takashi Watanabe vezénylésével készít egy három részes Ikkitousen animét "Western Wolves" címmel.

Magáról az Ikkitousen-ről csak annyit kell tudni, hogy tipikus shonen bunyós szintű vacakról van szó, amiben rengeteg a fanservice és a logikai baki, de míg az első három évad (sima, Dragon Destiny és Great Guardians) egyfajta bűnös élvezet voltak, addig minden későbbi széria vagy OVA kínkeserves szenvedés volt.

Az Ikkitousen röviden arról szól, hogy az ősi kínai harcosok a "Romance Of The Three Kingdom" történetéből "reinkarnálódtak" Magatama ékszereken keresztül, melyek viselői leginkább fiatal lányok, akik, akik iskola háborúznak... jaj... De mint mondtam, az első három széria még élvezhető volt, az első széria egyáltalán nem vette magát komolyan, de később...

De ennyit az Ikkitousen hosszú körülírásáról, kezdjünk is bele az 5 éve várt folytatásba!

watch_ikkitousen_western_wolves_episode_1_english_subbedat_g_0001.jpg

"Íme a legelső másodperc az 5 éve várt folytatásból!"

.... Igen, ez a nyitóképe az első résznek.... innen már lehet sejteni, hogy ez az anime már most vakvágányra futott.

A történet röviden, hogy van egy Himiko nevű Marry Sue, aki lopkodka a Magatama ékszereket és már meg is szerezte a franchise főhősnőjének Hakufu-nak a Magatama ékszerét. Néhány barátja a többi iskolával együtt elhatározzák, hogy utánajárnak eme Himiko lánynak, hogy visszaszerezhessék az ellopott Magatama-kat.

S ennyi, ez a három OVA rész. Nem tömören, hanem szó szerint! Mit mondjak, nagyon sokat szenvedhettek az öt év alatt a forgató könyv írók! Mivel ugye csak három részes az anime, ezért természetesen a befejezése is semmilyen, vagy legrosszabb esetben keserű szájízt hagyhat a néző szájában. Illetve az eddig teljesen jelentéktelen Ekitoku valamiért nagyon fontos lesz és ezért kapni fog egy fél epizódot igényló tréninget... miközben a franchise főszereplőjéből, Hakufu-ból láttunk kábé 5 percet a három rész alatt, juhééé...

watch_ikkitousen_western_wolves_episode_1_english_subbedat_g_0006.jpg

Gondolom már az eddigiek alapján is látszik, hogy nem nagyon a szívem csücske ez az anime, mert nem is! Kezdjük azzal, hogy nagyon, de nagyon unalmas! Míg a régebbi szériákban mindig volt valahol elszórva pár valóban vicces poén, itt egyetlen egy jó poén volt... a harmadik részben. Amúgy meg a bepisálós, mellfogdosós "poénokon" kívül nincs semmi.

Látvány terén még okés az anime, viszont nincsenek zenék, legalábbis én nem nevezném zenének azokat a háttérzajokat, amiket nagyon nehezen lehet csak észrevenni.

De a valódi bűne ennek az animének a harcok hiánya... igen, ebben a bunyós cuccban pont az hiányzik, ami a lelkét adná! Vagy csak beetetik a nézőt, hogy aztán ne legyen semmi, vagy pedig elugranak és már csak a konklúziót látjuk a "csatának". Volt kb 2-3 összecsapás, de azok meg annyira laposak voltak, mint Haruno Sakura mellei.

Viszont ha nincsenek zenék, nincs humor és csaták se nagyon, akkor mi maradt? Kérem szépen az öncélú és igénytelen fanservice, melynek nem hogy lényege nincs, de sokszor még a célközönséget is taszítja.

watch_ikkitousen_western_wolves_episode_1_english_subbedat_g_0004.jpg

"Amikor a kanos készítők egyszerre tesznek magasról a biológiára és a fizikára."

"Várjál, mi van a szereplőkkel?"

Hogy mi? Többségük lóg a levegőben, míg sikerült azokat előretolni, akik többségére eddig is magasról tettek a rajongók.

Hakufu-t majdnem teljesen a háttérbe nyomták, egyedül az utolsó részben kap 4-5 percnyi szereplést, amelynek annyi értelme volt, mint az Utolsó Jedi filmben az állat mentő akciós szálnak. Ryuubi töketlenkedik és a három rész alatt csak arra használta az arany sárkányát, hogy tompítsa egy zuhanást. Ekitoku hirtelen a legfontosabb szereplő lett, de ez csak annyiból fog állni, hogy kap egy botot, majd a "kamu-végső összecsapásban" átmeneti power-up csomagot kap. Ryomou meg a többiek csak fanservice biodíszletnek vannak. Azon meg elsírtam magam, hogy Shizen Teni után még mindig van "megakarták erőszakolni" múltú karakter dobnak oda nekünk. Hanyadik már ez a sorban? Mellesleg elárulná valaki, hogy mi köze volt egy 1600-as években élt szamurájnak a "Romance Of The Three Kingdom", illetve kínai "Három Királysághoz", ami történelmileg 220 és 280 között volt? Még a Koei se csinál ekkora értelmetlen kavarásokat!

Volt egy ikerpár, akik egy dagadt fószernek dolgoznak, s garantáltan hülyére idegesítik majd a nézőket. Himiko szinte Kaguya szintű érdektelen gonosz, akit próbálnak nagyon, de nagyon "misztikusnak" és "rejtélyesnek" beállítani, miközben inkább csak nevetségesebb lesz, mint a kék csávó a Galaxis Őrzőiben.

watch_ikkitousen_western_wolves_episode_1_english_subbedat_g_0005.jpg

Egyetlen szereplő volt, aki valóban érdekes volt, az erdőben lévő szamuráj leányzó múmia göncben, akinek valamiért Himiko-val ellentében sikerült valóban rejtélyes figurának tűnnie.watch_ikkitousen_western_wolves_episode_2_english_subbedat_g_1_0001.jpg

Végére hagytam az aduászt... egy fodder bokszzsákot, aki mindig a mondata végére teszi a "meow" szót és mindig emlegetnie kell, hogy "ez nem fürdőruha, hanem leotard".

Az anime logika szintén jobban kivan véreztetve, mint Zaraki egy kiadós harc után. Legjobb példa erre Shikou abnormális viselkedése, miután elveszíti a Magatama-ját: ahelyett, hogy szólna a többieknek, inkább megpróbálja ellopni Ryuubi-ét, hogy cserébe visszakapja..... azoktól, akik alapból ellopták a főnökének a Magatama-ját is...

Az anime sajnos nagyon, de nagyon komolyan akarta venni magát, holott az első három széria pont azért volt jó, mert azoknak legalább 60%-uk poénkodásból állt és nem vették magukat véresen komolyan, addig itt mintha a készítők úgy gondolták, hogy egy fanservice cuccból lehet valami epikus izét kihozni... kár, hogy rosszul látták.

watch_ikkitousen_western_wolves_episode_2_english_subbedat_g_1_0004.jpg

watch_ikkitousen_western_wolves_episode_2_english_subbedat_g_1_0008.jpg

"Eme szösszenet remekül ábrázolja a készítők hozzáállását az anime elkészítésekor."

Összefoglalva kár, hogy már nincs az Animecritics, mert akkor rage storm lett volna belőle, hogy "belehugyozik" az egész internet is!

Minden anime rajongó messzire kerülje el! Nézzétek inkább a One Punch Man második évadját vagy bármi mást!

Ikkitousen Western Wolves

- Idő: 2019

- Rendező: Watashi Takanabe

- Stúdió: Toei Animation

- Műfaj: Ecchi, Akció (?)

- Hossz: 3 rész                                                                                        

Ami Tetszett:        

- Talán a látvány.

Ami nem tetszett:

- Semmiben lógó vagy kifordított régi karakterek.

- Idegesítő ikrek.

- Nulla humor.

- Kispórolt "csaták".

- Már betegesen sok fanservice.

- Semmilyen zenék.

- Unalmas.

- Túl komolyan akarja venni magát ahhoz képest, ami valójában.

Értékelés:              

Százalék szerint: 15% = Nagyon Rossz

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 1.5/10 = Nagyon Rossz

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6214821854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása