Szegasztok!

Rengeteg film, sorozat és rajzfilm készült már az emberi test működéséről, s gondolom sokan emlékeztek még a Magyarországon is futott 1987-es "Once Upon A Time... Life", magyar címén "Egyszer Volt Az Élet" rajzfilmre, mely ugyan a kb 30 éves orvostudomány fejlődés miatt ugyan egy picikét már elavult és pontatlan, de a mai napig az egyik legjobb és szórakoztató edukációs rajzfilm a témájában.

Viszont 2018-ban vetélytársa akadt, egyenesen japánból, ami hasonló, de már a mai orvostudomány alapján.

Ma a 2018-as Cells At Work animéről írok nektek!

95221l.jpg

A Cells At Work, eredeti címén "Hataraku Saibou", eredetilieg egy 2015-ben kezdődött shonen komédia manga, melyet Akane Shimizu ír és rajzol a Monthly Shonen Sirius oldalain. Idén 2018-ban a David Production úgy gondolta, hogy érdemes lenne egy 13 részes anime adaptációt adni a műnek, hiszen úgy is híján van az anime ipar az emberi testről szóló történeteknek és koncepciókból. Az animét Suzuki Kenichi rendezte, műfaja komédia.

A történet dióhéjban nem más, mint hogy az emberi test működését mutassák be emberi formájú szereplőkkel. Ez így leírva elég gyengének hangozhat, de ne felejtsük el, hogy az ilyen műveknek nem a történet a fontos, hanem hogy minél pontosabb és elegendő információt adjon a célközönségnek úgy, hogy közben szórakoztató is legyen. Szerencsére eme téren az anime nem okoz csalódást.

Az anime szerencsére két dologban mindenképpen pozitívan elérte a célját. Az első a pontos információ adás. Elégé precíz információt kapunk a test és sejtek működéséről, a különböző biológiai folyamatokról és a "monster of the week" szerűen támadó antigének fajtáiról, valamint a betegségek tüneteiről. A második, amiben kiemelkedik, az a humor, ugyanis az anime amellett, hogy pontos és információval teli, vicces is! Rengeteg poén és humor van benne, melyek segítenek abban, hogy ne aludjon be a néző a sok információ adagolástól, hanem szórakozva kapja meg a tudást, amit az animétől kapni szeretne.

watch_hataraku_saibou_tv_episode_10_online_free_kissanime_0001.jpgwatch_hataraku_saibou_tv_episode_2_online_free_kissanime_0003.jpg

Vannak fontos szereplők a sorozatban, pontosabban egy "nőnemű" vörösvérsejt és egy "férfinemű" fehérvérsejt, akik sokszor futnak egymásba. Rajtuk kívül még rengeteg kisebb-nagyobb szereplő van. Nincsenek nagyon "kidolgozva" a karakterük, de ne felejtsük el, hogy ez egy részben edukációs anime is, vagyis itt a szereplőknek csak annyi személyiségük van, hogy a néző megszeresse őket.

Zenék terén egész jó az anime, főleg az opening és az ending lettek jók. A látvány sem rossz, bár néha voltak elrajzolt jelenetek.

Az anime hangulata nagyon jó lett, melyet főleg a komédiának és a zenéknek köszönhető. Ha negatívumot kéne mondani, akkor az értelemszerűen a tipikus shonen elemek túltolása lenne, mely főleg a fehérvérsejtek csatáiból és bizonyos karakterek ábrázolásából fakad - például tipikus shonen féle harcok, karaktertípusok meg hasonlók.

Amit még meg kell említenem, hogy az anime főleg a betegségekről szól, illetve hogy az anime az eredeti manga első 18 fejezetét dolgozza fel, melyből pár fejezetet kihagytak az anime készítők, de szerencsére nem annyira vészes.

watch_hataraku_saibou_tv_episode_2_online_free_kissanime_0002.jpg

Összességében a Cells At Work egy korrekt és szórakoztató anime lett, melyet mindenkinek tudok ajánlani, akiknek tetszett anno az "Egyszer Volt Az Élet" rajzfilm, illetve akik szeretik az emberi test működésével kapcsolatos alkotásokat.

Cells At Work

- Idő: 2018

- Rendező: Suzuki Kenichi

- Stúdió: David Production

- Műfaj: Vígjáték

- Hossz: 13 rész                                                                                        

Ami Tetszett:        

-  A témájában pontos és precíz.

- Szerethető karakterek.

- Nagyon jó humor és hangulat.

- Szépek a zenék.

- Részletes, de egyben szórakoztató.

Ami nem tetszett:

-Túlerőltetett shonen elemek.

Értékelés:              

Százalék szerint: 92% = Kiváló

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 9/10 = Kiváló

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr414287685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása