Szegasztok! Nemrég megszeresztem egy Arcade Game Sticket( olyan gamepadot, amit a játéktermi játékok kontrollerét emulája.). Ekkor mit tesz egy retro Arcade játékért rajongó ember? Előkapar pár kedvenc játéktermi játékot és egy működő emulátort és kisebb finomhangolás után játszik is vele. Nos, így is tettem és el is hozom nektek az egyik kedvencemet, ami nem más, mint a 1992-ben a Capcom által kiadott Beat'em up Cadillacs and Dinosaurs.

220px-cadillacs_and_dinosaurs_flyer.png

A 26. században járunk, ahol emberek és dinók egyaránt lakják a bolygót. Viszont egy titokzatos banda vadászni kezdi a dinókat, emiatt elszabadul a káosz. Négy hősünk (akik a játszható karakterek) szembeszállnak a titokzatos bandával. Később kiderül, hogy miért akarják levadászni a dinókat és mi az igazi gonosz, Dr. Fesseden célja.

images_9.jpg

A sztori nem egy nagy etvasz, de a beat'em up műfajt sose a sztorijáért lehet szeretni. A képregény alapján készült, az már más kérdés, hogy a képregényt követi-e (nem olvastam, mielőtt kérdezitek.). A látványvilága nagyon jó. Aki a 16 bites játékok szerelmese, itt megkapja azt, bőven. A karakterek részletgazdagok és nagyok. A dínók is szépen ki vannak dolgozva. Minden karakter mozgása fluid. Bár, a Capcomtól nem várok mást, ha már a Final Fight trilógia megalkotói. Persze, a látványhoz jó zene is dukál. És itt sem hazudtolja meg magát a Capcom. A zenék ugyanis, nagyon jól lettek megcsinálva. 

dinoeh.png

Ami viszont a prímet viszi, az a játékmenet. Az irányítás egyszerű és egyben fluid is, ami nem teszi frusztrálóvá az egyszeri játékost. Alapból pusztakezes harcot vívhatunk, de lesznek alkalmak, amikor fegyvereket kapunk. És nemcsak közelharci, hanem lőfegyvereket is. Ez eléggé meglepő húzás, lévén nem sok arcade játékot ismerek, ahol lőfegyvert is kapsz. Sőt! A harmadik pályán még egy Cadillacet vezetve kell elgázolnunk bűnözők egész garmadáját (és ha ügyesen vezetsz, akkor azt itteni bosst is el tudod intézni.). Változatosságra nem lehet panasz, hiszen a 8 nagyobb pályára osztott sztori eléggé változatos helyszínekkel dolgozik. 

8565407_orig.jpg

Viszont, vannak hibái. Elvégre, egyet már most ki lehet szúrni. Játéktermi játék. És azon játékokat direkt nehézzé szokták tenni. Tény, hogy a játék messze nem annyira aljas, mint a Final Fight, de azért a végére megmutatja, hogy mit is tud valójában. Vannak olyan esetek, ahol sok ellenfelet kapsz és előszeretettem bekerítenek. A bossok sem fognak egyedül harcolni veled szemben. Egy idő után szép kis hadsereggel segítik meg magukat, amik okozni fognak kellemetlen meglepetéseket. Így hiába csak három órás a végigjátszás, el tud nyúlni egy kicsit. Szerencsére, az emulátorok korszakában már nem kell bedobni a pénzérméket, szóval a nehézségnél nem a fizetésed (vagy a zsebpénzed) bánja. További negatívumok az ellenségek ismétlése és néha a bossok közönséges ellenfelekké való avanzsálása (annyit tesz, hogy kevesebb életük van.), a kevés plusz élet adása (kapsz egyszer fél millió pontnál és egy millió pontnál, azt légy vele boldog.).

cadino-1.gif

Értékelés:

Pozitívumok.

- Látvány

- Zene

- Irányítás

- Harcrendszer

Negatívumok.

- Frusztráló szegmensek

- Kevés bónusz élet

- Rövidség 

Végső százalék: 90% Kiváló

Ez egy nagyon jó beat'em up játék, ami le tudja kötni az embert. Hiába a negatívumok elméletben sokat nyomnak a latba, akkor sem tudnak akkora százalékot lehúzni. Ennek oka egyszerű: A felemlegetett három hiba majdnem minden beat'em up játéknál előfordul. Ennyi voltam mára, Szegasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1614238571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása