Sziasztok. Ezen a napon megtörtént az, amit eddigi pályafutásom során egyszer sem történt meg. Olyan animéről akartam kritikát írni, amiről álmomban sem gondoltam, hogy kicseszik velem. Ez nem lenne más, mint a mások által agyondicsért Polygon Pictures által kiadott anime, a Souten no Ken ReGenesis.

90752.jpg

Mi volt a baj az egésszel? Kezdjük a legkisebbel: Zene. Emlékszek, hogy a 2006-os Souten no Ken opening pörgős rock zene volt. Most meg a mai divatnak megfelelően valami elektronikus szart kaptunk. Remek, ezzel el is kezdődtek a bajok sokasága, de ez még mindig csak a jéghegy csúcsa. Az sem nagyon zavaró, hogy az OST egyszerűen borzalmas és pontatlan és soha nem fogom újrahallgatni egyetlen számát sem.

A sztorival lenne a baj? Igen is meg nem is. A Polygon Studio talán ott veszi fel a fonalat, ahol a 2006-os alap abbamaradt, talán nem. Miért mondom ezt? Mert csesznek ám emlékeztetni, hogy hol vagyunk a sztoriban, ki kicsoda vagy egyáltalán mi a kénköves pokol folyik itt? Ennek köszönhetően nem tudtam egyetlen karakterrel szimpátiát kialakítani, hiába volt a főhős még egész Kenshiros. A párbeszédek iszonyat izzadságszagúra sikeredtek és ami a halálokat érinti, ott is kap egy kurva nagy pofont! Tény, hogy a normális neverending shonenekhez hasonlóan vannak benne halálok, a jó és rossz oldalon egyaránt is, de mivel megint cseszte elárulni a kedves stúdió, hogy jó 12 évvel ezelőtt mik voltak, így elégedjünk meg ennyivel.

 

Ám most jön a legnagyobb probléma, ami konkrétan kikészített. A LÁTVÁNY! Egyszerűen fel nem fogom, hogy hogy képesek egyes animefanok a Polygont kurva jó stúdiónak mondani. Mert ha ez lenne az egyetlen animéjük, talán már most mennének csődbe. A hátterek teljesen élettelenek, a karakterdizájn szintúgy a béka segge alatt van. Az akció jelenetek egyszerűen szarok. Ám egy plusz tény az, ami nálam 7 rész után végleg bebaszta a kaput: AKAD!!! Jól látjátok, akad! 10-15 FPS-el megy, ami 2018-ban már botránynak számít! ELLENŐRIZTÉK VALAHA EZT A SZART A STÚDIÓNÁL, VAGY BÁRHOL, MIELŐTT KIBASZTÁK VOLNA? Feltételezem, hogy nem. Hasonlóan a tavaly kiszart Ao Onihoz. És képzeljétek: Egy nap alatt néztem meg 7 részt a 12-ből és utána hányinger és szemfájás kerülgetett! Pedig nem vagyok finnyás és sok pocsék látványvilágú animét néztem már, de ez végleg hitelesítette bennem azt, hogy a Polygon Pictures egy trehány, szemét, gusztustalan banda! Úgyhogy Mangekyo022-höz hasonlóan most én is megfogadok egy valamit. SOHA TÖBBÉ NEM NÉZEK OLYAN ANIMÉT, AMIT A POLYGON PICTURES FOG MAGÁBÓL KISZARNI!
Bocsánat a kiakadásomért, de a türelmemnek is vagy egy határa, ha animékről beszélünk. És ez a szar bőven megmutatta, hogy elfogyott a türelmem. Úgyhogy hanyagolom az animét legalább egy-két hétre és a következő bemutatóm játékbemutató lesz. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1114167371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása