Sziasztok. Lenne egy kérdésem, mielőtt bármibe is belekezdenék. MILYEN BŰNT KÖVETETT EL A DEATH NOTE ALKOTÓI?! Most komolyan? A nagyszerű mangájukból lett egy remek anime, aztán két cannon movie és egy spin off movie, amik jók lettek. Aztán kapott egy gellert és kapott egy száraz folytatást, egy musicalt és most az amcsik is megerőszakolják eme anime gyöngyszemet? Szégyen. Igen, tisztelt olvasók, ez a film gyalázat, nemcsak adaptációként, hanem önálló műként is. Lássuk, hogy miért nem kéne az amcsiknak japán dolgokhoz nyúlniuk.

 death-note-netflix.jpg

A sztori szerint Light Turner, egy lázadó tini megtalálja a halállistát. Szokás szerint szedi áldozatait, köztük édesanyja gyilkosát is. Később osztálytársa, Mia is beszáll a buliba és ketten afféle Bonnie és Clydeként osztva a halált és gerjesztve félelmet az igazságtalan emberekben. Időközben L is feltűnik, aki egy néger férfi, hogy felvegye a kesztyűt Light ellen. Lényegében ennyi.

 death-note-2017.jpeg

Kezdetben a teljesen más sztori mesélés jó ötletnek tűnt….Volna, ha a kedves forgatókönyvíró nem azon agyalt volna, hogy ezzel mennyire sikeres lesz. Mert akármennyire is érdekes, elég hamar meglátszik rajta, hogy üres, átgondolatlan és szégyenteljes az eredeti alkotásra nézve. Akkora blőd baromságokat hoztak ki, hogy az anime rajongói joggal kívánják a halálát majdnem mindenkinek, aki benne volt ebben a szennyben. Kezdve a néger L-től, aki az eredetihez képest csak látszat lángelme és a színész, aki játszotta, az még a kötelezőt sem hozta. Ez Lightra is igaz és az egész picsabagázsra, akit castiongoltak. Annyira érdektelen és semmitmondóan mondták fel soraikat, hogy olyan érzésem támadt, mintha nekik jobb dolguk is lett volna. Egyetlen kivétel van csak. Ryuk. Igaz, hogy CGI, de a szinkronja igazán ütős lett és nagyon jól mondja fel sorait. Csak ő volt az egyetlen értelmes karakter ebben az egészben.

 landscape-1498766307-death-note-10.jpg

Akkor kiveséztem, hogy adaptációként hogy bukik meg? De akkor önálló műként miért bukna meg? Azért, mert a behozott ötletek is egytől egyig vagy plagizáltak, vagy nem ütnek. Mert mire kellet inkább fókuszálniuk a filmben, hovatovább a közel 100 perces játékidő alatt? Halálok. Igen, mert itt inkább a brutalitásra mentek rá, ezzel becsempészve egy kis Végső Állomást. Mi ezzel a baj? AZ, HOGY EZ A KIBEBA**OTT DEATH NOTE! Ide nem kellettek lefejezések, vérfürdők, és tonnányi vér! Ezzel már elb***va a hangulatot. Néhány jelenet meg konkrétan más horrorfilmekbe illenének, nem pedig egy filozófiával megtoldott macska-egér elmeharchoz.Íme egyébként, hogy milyen halálok vannak ebben a remek filmben:

 https://www.youtube.com/watch?v=ex95YjZZnJQ

Azért végezetül mondok pár jó szót, mert bizony, volt ebbe potenciál. A látvánnyal és a zenékkel meg voltam elégedve. Mégha a zenék nem az én stílusomat képviselik, akkoris pont odaillettek a helyzethez. És pár komolynak szánt jelenet még humorosra is sikerült.

Értékelés:

Látvány: 8/10

Zene: 8/10

Történet: 3/10

Színészi teljesítmény: 3/10

Összesen: 22/40

Ez egy bűnrossz film, amit a készítők azzal akarták fehérre mosni, hogy a Ghost In The Shell mozifilmet nevezték meg hibásnak. Hát, hadd mondja erre valamit! Ahhoz kell pofa, hogy a pocsék forgatókönyv, idióta ötletek és a színészkedni nem tudó színészek helyett mást saraztok. Gratulálok, nektek. Kívánom a készítőinek teljes szívemből, hogy akkor legyen csomó a gatyamadzagotokon, amikor elér titeket a szapora. Ennyi voltam mára. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8612789806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KULTgame 2017.08.30. 22:22:08

Hát azért az japán film változat is egy kalap sz+r. :D Abban pl. Light egy idegbeteg állat, aki a végére teljesen elborul a gyógyszer. Én nem így képzelem el Light-ot, ő egy elegáns, visszafogott ember, aki csak a végére őrül meg. Pont valami hasonló volt a Ragyogásnál, hogy Jack karaktere már a film elején őrült volt, és nem így volt a könyvnél (nem tudom, hogy így van-e, ezt a könyv guruk tudják).

Ragnafan1992 2017.08.30. 22:27:01

@KULTgame: A film behozott egy másik változatot és az működött. A film szerinted sz+r, akkor mit mondasz a tévé sorozatról, ahol Light egy hisztis picsa?

KULTgame 2017.08.30. 23:15:41

@Ragnafan1992: What, csak nen mond, hogy van abból sorozat változat is? :D Hát akkor hány órát könyörültem meg az életemnek akkor?

xx18Rolandxx 2017.08.31. 01:24:55

Ezzel nagyjából elmondtad az én gondolataimat is erről a filmnek nem nevezhető nagy rakás szemétről.

Iszonyat gáz alapsztori, Light egy idióta barom, Mia egy iszonyat gáz Harley Quinn utánzat a feka L meg inkább hasonlított egy terroristára mint detektívre de a nagyobb gáz mégiscsak az amikor a színészek megpróbálták az animeszereplők mozdulatait és gesztusait utánozni. Amikor példéul feka L úgy ül mint az anime L még akkor sem tudtam elhinni róla, hogy ő L. Egyedül tényleg csak a Ryuk-ot megszólaltató William Defeo volt jó bár ő játsszon akármit mindig zseniálisat alakít.

Azok a halálnemek se kellettek volna. Ezzel megintcsak Horrorwoodyasitották az egészet pedig a Death Note mindig is a feszültségkeltésre ment rá sose a vérfürdőre de hát az amcsik szerint az a félelmetes ha mindenkiből 1 liter vér folyik ki. És a legrosszabb az egészben, hogy folytatást akarnak csinálni ennek.

Ragnafan1992 2017.08.31. 10:13:17

@KULTgame: Javítsanak ki, ha tévednék, de 11*25 percet.

Ragnafan1992 2017.08.31. 10:15:41

@xx18Rolandxx: Én várom a folytatást, de tőlem ne számoljon könyörületre. Bár, pár komenttet elnézve, mindenki csak Ryukot imádta ebben a hulladékban.

Csillag Balázs 2017.09.01. 01:14:03

Kolléga valahogy úgy írta le nekem, hogy olyan érzése volt, mintha egy fél folytatást akartak volna csinálni, aztán valaki megszólalt, hogy az túl bátor húzás és amúgy is adaptációt csinálunk, nem mellékszálat (első 10-15 perc legalább is úgy nézett ki), de amit addig megírtak, már nem akarták kidobni.

Off: Kezdek félni attól, hogy a Netflix elcseszi a Vaják filmet (ami remélem sorozat formátumot kap). Kezdek nagyon félni, hogy a játékot veszik alapul félúton a könyvek helyett. Ha a Death Note alapműből ezt hozták ki...

Ragnafan1992 2017.09.01. 11:25:02

@Csillag Balázs: Ha lehetőség van rá, akkor nézd meg a készítőket (forgatókönyvíró(k), rendező, színészek stb.) Abból ki tudsz valamennyit következtetni.

Inzon 2017.09.02. 17:27:27

Nem olvastam a kritikát, csak a képeket néztem meg.

Ezek alapján: Oké, nem érdekel a film!

Csillag Balázs 2017.09.02. 23:57:45

@Ragnafan1992: Hát eddig eléggé aggasztó, hogy Egy olyan emberke lesz a kormánynál, aki főleg az intrószekvenciákon dolgozott, legyenek azok bármilyen jók is. Néhány infó szerint produceri szerepkörben Sean Daniel, aki dolgozott a The Expanse sorozaton (amit nem láttam). Szóval első infók alapján (ami max netpletyka nekem), szerintem van mitől félni. És ezen az se változtat, hogy a könyvsorozat írója konzultánsként ott van, mert Sapkowsky tál lencséért adja a Witcher jogokat, hogy aztán lemondja a kész anyagot.
süti beállítások módosítása