Szegasztok. A pókert remélem, senkinek se kell bemutatni. Hiszen, az egyik legismertebb szerencsejáték, ahol nem a szerencse, hanem a kötélidegek és a hidegvér is dominál. Személy szerint szeretek pókerezni (nem pénzben). De mit tehet az ember, ha csak gyakorolni szeretne vagy szórakozni és éppen társasága nincsen? Hát videó játékban teszteli tudását. Na és itt nagyon meg lennénk lőve, hiszen csak online és vetkőzős pókerek vannak, ahol csak addig játszol, amíg pucérra nem vetkőzteted a virtuális hölgyet. Ám a Telltale Games 2010-ben gondolt egy hatalmasat és piacra dobta a Poker Nights at Your Invertory első részét, ami sikeres volt. Az ellenfeleink videójáték és rajzfilm karakterek voltak és ráadásul poénkodtak nem is keveset. Viszont 3 év múlva kiadták a második részt, ami szerintem a legjobb pókerjáték, amit valaha piacra dobtattak. Lássuk is, hogy miért érdemes adni neki egy esélyt.

 header_1.jpg

Kezdjük a látvánnyal, ami igazán szép lett. A karakterek jól ki lettek dolgozva és a hátterek is jól kinézőek. A zene meg abszolút jóra sikeredett. De ami a legütősebb pontok egyike, azok a karakterek. Meg is mutatom őket sorban ballról jobbra haladva.

 14124899_852850551511702_3705209070200871637_o.jpg

Brock Samson (The Venture Bros): A Venture Bros kiképzett testőre, zsoldosa. Feladatának tekinti, hogy majdnem minden ellenséget megöljön. A pókerben sem ismer kegyelmet. Dühét ellenben nem annyira tudja kordában tartani.

Claptrap (Borderlands széria): A Borderlandsban folyton idétlenkedő robot itt is hozza a formáját. Tipikus barom, aki amúgy szerelmes a játékvezetőbe, Gladosba.

Glados (Portal széria, továbbá játékvezető): Glados felügyeli a játékot. Továbbá, készüljetek fel, hogy sértegetni fog, vagy kétségbe vonja a játékbeli tudásodat. Kompenzálja viszont, hogy a főbb humorforrás tőle származik.

Ashley Williams (Gonosz Halott széria): A démonvadász fenegyerek, aki a pókerben is igen jártas. Általában ő kezdeményezi a tét emelését. De ez néha a gyenge pontja is.

Sam (Sam and Max): Míg az előző részben Max játszott, most a magánkopó Sam az ellenfelünk. Legtöbbször higgadt és óvatos.

Látható, hogy eléggé szép a karakterválaszték. És milyenek a szinkronjaik? Tökéletesek. Egy dolog, hogy a sorozatban vagy játékban hallható szinkronokkal dolgoznak, de apait- anyait beleadnak. A humor pedig csúcsra van pörgetve. Rengeteg párbeszéd van hozzá, amik randommód jönnek elő. Újabb piros pont, hogy tele vannak utalásokkal a saját szériájukból, de ismerik azt is, hogy ellenfeleik honnan jöttek. Tehát, nem közömbösek a játékosok egymás felé.

 poker-night-2-jatekkepek-872691fe15199666caa4-mid.jpg

Szóval, a játékmenet milyen? Kétféle pókert tolhatunk. Texas Hold’em és Omaha (előbbi nagyon ismert, a másikat meg nem ismerem). A játékszabályok se nagyon változtak. Ellenben készüljetek fel, hogy nehézség terén kifejezetten felemás a játék. Hol nagyon egyszerű, hol pedig teljes higgadtság és átgondolás nélkül legalább öt kör alatt elvérzel és kiesel a játékból. Szerencsére a játék annyi könnyítést ad neked, hogyha kiestél, hogy a többiek játékát tovább nézheted, onnan kiismerve az AI néhai defektjét. Volt olyanra példa, hogy sornál vagy Flush esetében nem hajlandó emelni még az utolsó körben sem. De a legtöbb esetben emberi reakciókat kapunk.

 pn2_ingame_unlockables.png

Utolsó pontként a jutalomrendszert említem meg. A játék minden győzelem vagy második hely után úgynevezett Invertory Tokent ad. Ezek újabb pókerasztalok, zsetonok vagy kártyákat adnak és ha valamelyik témában mindhárom megvan, akkor a játéktér a megadott pálya stílusát veszi fel (két nagy kedvencem a Portal és a Sam and Max 25.-ik évfordulós asztal.). És ha néhány kihívást sikerült teljesíteni, akkor egy Bounty Challenge-ben veszünk részt, ahol a cél, az egyik ellenfél ereklyéjét elnyerni azzal, hogy a bajnokságot megnyered. Ha megvan az ereklye, akkor a Team Fortress 2-ben és a Borderlands 2-ben jutalom üti a markod. És egy utolsó extra, hogy italokat rendelhetsz az ellenfeleidnek, amitől újabb párbeszédek jönnek elő.

Értékelés:

Látványvilág: 10/10

Zene:10/10

Történet: 8/10 (Kötelezően ide veszem a humort és a párbeszédeket. Azért nem 10/10, mert néha hajlamos ugyanazokat a párbeszédeket előhozni.)

Hangulat: 9/10 (Néha kiborító a nehézsége.)

Végeredmény: 37/10 (Kiváló)

Bárkinek tudom ajánlani, aki némi kikapcsolódásra vágyik. Sajnos, akármekkora sikere volt a játéknak, nem készült több epizód. Lehet, hogy a Telltale Games nem akart egy harmadik résszel mellényúlni és a csúcson hagyta abba. Ennyi voltam mára, Szegasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7012749686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása