Szegasztok!

Lassan elmúlik a tavasz, s habár még van néhány anime hátra, nézzük meg azokat az animéket, amiket idén tavasszal kezdtem el nézni, illetve hogy eddig milyen minőséget képviseltek!

619.jpg

1.Boku No Pico Academia Season 2 (My Hero Academia Season 2)

- Stúdió = Bones

- MAL Pontszám = 8.63/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017.05.07-ig = 6 rész

- Manga = Van, Mangekyo022 A "Byakuya Halála Vol 2"-ig, avagy "All Might Megfog Halni, Aztán Mégsem" Részig, Avagy Nem Kevéssel A "All Might VS Sensei" Harcig Bírta, Majd Dobta

- Mangekyo022 Pontozása az Eddigiek Alapján = 8/10 Mint Adaptáció, 3/10 Mint Maga Az Anime, Avagy 5/10

85221l.jpg

A fene se hitte volna, hogy Haseo-nak igaza lesz abban, hogy egy komersz, sablonos, semmi eredetiséget felmutatni nem tudó harcos shonen manga lesz az, amire a magukat anime rajongók napi 24-ban fognak nyáladzani!

Nem utálom én a Boku No Hero Academia-t, egyszerűen csak az a bajom vele, mint Ricz-nek a Shingeki No Kyojin esetében: úgy kapott hype-ot, hogy rohadtul nem érdemelte meg, főleg, hogy más, nála sokkal jobb mangák, mint például a The Promised Neverland méltatlanul underground körökbe szorult vissza emiatt a felkapott shonen harcos vacak miatt, miközben semmiben sem több vagy jobb a többi tucat harcos shonen anime/manga történetnél!

Ami miatt 8/10-et adtam, az a Bones adaptálása miatt van, mivel a Bones nagyon jó munkát végzett az adaptáció terén! Az opening vacak lett, de az ending viszont simán a tavaszi idény egyik legjobbja!

Ha nagyon jó szívű akarok lenni, azt mondanám, hogy 5/10, bár mivel úgy is ismerem a történetet, sajnos tudom micsoda lejtmenetbe fog átmenni később, főleg a "Mentsük Meg Szőke Sasuke-t" arc-nál.

2.Re:Creators

- Stúdió = TROYCA

- MAL Pontszám = 7.68/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 5 rész

- Manga = Van, De Az Anime Után Jelent Csak Meg (04.08 = anime, 04.19 = manga)

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 7/10

85469l.jpg

Érdekes darab, mely arról szól, hogy egy furcsa leányzónak hála Japánban - mert hol máshol ugye - elszabadulnak különböző animék és játékok karakterei, akikből néhány összebarátkoznak Mr. Nagyon Eredeti főhőssel, majd együtt próbálják megoldani a furcsa leányzó rejtélyét, miközben az életre kelt figurák találkoznak "megalkotójukkal" és azokkal a termékekkel, amikben eredetileg éltek.

A csaták szépek, a látvány semmi különleges, a zenék azok nagyon ütősek lettek míg a karakterek is szerethetőek és jól megírtak lettek, viszont a történet nagyon lassú, s igen, tudom, hogy 22 rész hosszú lesz az anime, s végre a japán hadseregnek is leesett, hogy valami gáz van, de személy szerint így is lassan történek a dolgok.

3.Clockwork Planet

- Stúdió = Xebec

- MAL Pontszám = 6.30/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 5 rész

- Manga = Van, De Az Eredeti Forrás Egy Light Novel, S Az Anime Az Eredeti Light Novel-t Követi, Míg A Manga "Alternatívája" Az Eredeti Történetnek

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 4/10

85227l.jpg

Szeretem a Sci-Fi-t és az érdekes világgal bíró műveket, de ez kérem szépen egy sablonos kaki, s még csak nem is a jó fajtából, hanem pont abból a fajtából, amit kerülni kell messzire. De a sablonosság legyen a legkisebb baj, 2007 óta nem tudnak semmi eredetit kitalálni 1-2 kivétellel, de ez, egy bizonyos "szuperhősös animéhez hasonlóan" meg sem próbálja!

A történet szerint az emberiség átment egy vaskerekekből álló világba, ahol minden happy, de a katonaság benézett valamit, s habát simán menthető lenne minden, egy szemüveges hülye gyereknek köszönhetően az egyik várost elakarják "süllyeszteni". Ezt persze nem hagyhatja annyiban a 8-9 éves tudós tsundere girl, akinek egy minden sz*rt elnéző cool robot testőre van, ezért elkezdik keresni a RyuZu névre hallgató bitch-yandere robot lányt, akit miután egy tipikus otaku gyerek megcsinált máris neki szenteli életét. Együtt négyen mennek megmenteni a hazát, miközben a felnőttek csak ott állnak a háttérben, mint egy rakás fallosz.

Ha már a történet nem volt elég, ott vannak a karakterek, melyek RyuZu kivételével mind idegesítő vagy unalmas, de a szőke 8 éves loli-tsundere mindent visz! Először is, hogy lehet valaki 8 évesen tudós, aki mindent csettintésre old meg? Még a leglagyobb tudósok és géniuszok is rávágnák, hogy bullshit! Az meg persze csak hab a tortán, hogy tudós létére egy igazi nindzsa, aki úgy bánik a fegyverekkel, mintha azokkal együtt szülte volna meg az anyja! RyuZu az egyetlen, aki humoros volt hála cinikusságának, de ő meg nagyon egy Rozen Maiden fanfiction-ből szabadult karakterre emlékeztetett!

A történet egy katyvasz, az eseménye irracionálisan követik egymást és a zenék is valami ultra gáz!

4.Sekai No Yami Zukan

- Stúdió = ILCA

- MAL Pontszám = 4.30/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 5

- Manga = Nincs

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = ..... Ezt Értékelni?

 84611l.jpg

Amikor megláttam a borítót, akkor egy japános "Kripta Mesékre" számítottam, viszont miután megtudtam, hogy az ILCA stúdió készíti, akik a Kowabon-t is készítették, akkor már tudtam, hogy ebből minden lehet, csak jó nem! Sajnos nem kellett csalódnom, mivel pont az a gagyi minőséget kaptam, amit vártam.

Alapjából arról szól, hogy 2-3 perces történetekben diavetítés szerűen kapunk egy-egy horrornak szánt mesét, aminek egyedül az outro-ja jó, de az édes kevés, főleg hogy maguk a történetek sokszor egy kaptafára épülnek, s a történetek többségében eddig kizárólag gépszörnyeket kaptunk.

Nem értem, mi értelme volt ezt megcsinálni.... 2 perc nem sok az életemből, de mivel még MAL-on sincs kiírva, hogy meddig akarják nyomni, így nagyon sok 2 perc fog összeadódni, amit mondjuk más animékre is szentelhettem volna!

5.Warau Salesman New

- Stúdió = Shin-Ei Animation

- MAL Pontszám = 6.04/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 5 rész

- Manga = Van, Egy 1989-ben Megjelent Manga

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 7/10

 85132l.jpg

Szeretitek a Jigoku Shoujo-hoz, a Death Parade-hoz és a Mushishi-hez hasonló, epizód centrikus történeteket? Nos, akkor eme animét tudnám ajánlani nektek.

Látványilag nagyon 90-es évek vége, viszont az opening.... no, idáig messze 2017 legjobb openingje! A történet nagyon egyszerű eddig, epizód centrikusan főhősünk Moguro klienseinek legmélyebb vágyait próbálja kielégíteni, illetve megbüntetni őket, ha azok túl messzire mennének és fittyet hánynának Moguro figyelmeztetéseire. Önmagában nem lenne nagy szám, viszont a kliensek nem kicsit térnek el vágyaik terén és nem mindegyikük rossz akaratukból cselekszenek, vannak, akik csak nagyon naivak, mint például a futó úriember, aki csak megszerette volna osztani "ajándékát" másokkal, nem számítva azzal, hogy visszaélnek vele.

Még nem nyilatkozom többet róla, mindössze annyit, hogy vicces és élvezhető sorozat.

6.Rokudenashi Majutsu Koushi To Akashic Records

- Stúdió = LIDENFILMS

- MAL Pontszám = 7.77/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 5 rész

- Manga = Van, De Csak Mint "Alternatív Verzió", Az Anime Az Eredeti Light Novel-t Követi

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 8/10

 85593l.jpg

Kezdetben kerültem a poszter miatt, mint kutya a veszett macskát, ám később úgy döntöttem, adok egy esélyt. Pozitívan kellett csalódnom, mert a tipikus varázslós/slice of life anime mellett egy érdekes, vicces és valóban igényes animét kaptam!

A történet a poszterrel ellentétben nem a hölgyeményekről van szó elsősorban, hanem a főhősről, aki egy cinikus, humor terén már-már Koro-sensei szintjén mozgó Glenn nevű tanárunk kalandjairól van szó, akit főnöke kényszerített bele a pedagógiai karrierbe. A karakterek kellemesen viccesek, még a tipikus sablon karakterek is nagy poénokat tudnak durrantani és könnyen a néző szívébe férkőznek! Zenék terén és telibe talált az anime, bár látványilag nem tudott túljutni a szimplán jó kategórián, de cserébe a helyszínek látványosak lettek.

Mindenkinek ajánlani tudom az eddigiek alapján.

7.Eromanga-sensei

- Stúdió = A-1 Pictures

- MAL Pontszám = 7.31/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 5 rész

- Manga = Van

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 6.5/10

 85187l.jpg

Nem volt elég a KissXSis? Itt az új "vérfertőzős incest romantikus animú", amit direkt nektek találtak ki!

Persze azért jobb, mint a KissXSis! Ugyanis ennek legalább története van! Van egy Masamune nevű srác, aki már 15 évesen író, s regényei illusztrációiért a híres "Eromanga-sensei" felel, akivel viszont soha senki sem találkozott még! Van egy 12 éves örökbefogadott húga, aki már hosszú ideje jó Hikimori-ként ki nem bújt a szobájából, és ki hitte volna, ő Eromanga-sensei, aki a japán youtube előtt egy shojo maszkban fényképezgeti ülepét, miközben softcore hentai rajzokat készít. Na, ennek a tökkelütött duónak a kalandjait élvezhetjük végig.

Zenék terén jól teljesített az anime, az opening és ending is nagyszerűre sikerültek, látványilag viszont a tipikus moe anime.

Fanservice? Belefulladsz! Incest? A nagytesó a manga 5-ik fejezetében már szerelmet vallot a 12 éves kishúgának! Gratula! Poénok nagyon ritkán vannak, amik jók, Sagiri-nál meg nem tudják eldönteni, hogy ő akkor most Tsundere vagy Yandere, vagy esetleg Tsuyandere...

Elf Yamada viszont amennyire idegesítő tud lenni, nagyon jó dolgokat is tud mondani, főleg azzal kapcsolatban, hogy soha nem szabad semmit csinálni, ha nem vagy ráhangolva.

Nem rossz, de komolyabb véleményt majd kb 10-ik résznél tudok mondani.

8.Zero Kara Hajimeru Mahou No Sho

- Stúdió = White Fox

- MAL Pontszám = 7.59/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 4 rész

- Manga = Van

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 8.5/10

 85224l.jpg

Avagy Slayers Reincarnation. A történet szerint léteznek a boszorkányok, akiket az emberek, főleg az egyház üldöz és megöl, mivel egyszer egy boszorkány járványt idézett elő. Közben meg szintén elméletileg boszorkányoknak köszönhetően rengeteg gyermek "beastfallen"-ként, avagy bestia-emberként látta meg a napvilágot, akiket az emberek ugyan szeretettel alkalmaznak az erejük miatt, de őket is ott vetik ki magukból, ahol tudják. Főhősünk is ilyen, aki egyszerűen csak a Mercenary névre hallgat, hiába szabdalja szét a boszorkányokat, az emberek legjobb esetben is max egy istállóba engedik be. Viszont találkozik egy Zero nevű boszorkánnyal, aki a könyvét szeretné visszaszerezni, de mivel egész életét szó szerint egy barlangban élte le, így el kell a segítség. Később többen is csatlakoznak hozzájuk.

A történet már alapjából véve nagyszerű eddig, a karakterek pedig ritka jól ellettek találva! A főhősnő egy igazi laza bitch girl, aki közben annyira naiv és annyira nem ismeri az illemet, hogy a ruhaboltban simán levetkőzik anélkül, hogy a próbafülkébe menve, hiszen nem érdekelve, hogy mindenkinek kifolyik a szeme körülötte. A főhőst még párnának használja.

A zenék és a látvány is jók lettek, viszont ami miatt nagyon kiemelkedővé teszi, az az anime témája, vagyis a fajgyűlölet és a boszorkány üldözés, melyből a sötét középkorban bőven akadt, s elég jól visszaadja az anime. Ráadásul itt az anime nem próbálja meg egyik felet sem fehéríteni, mindegyik félen vannak rendes emberek meg visszataszító férgek.

Nos, az első rész sajnos nagyon felvezető szerű, viszont érdemes megnézni, mert a második résztől már nagyon pörgősen belekezd az anime!

9.Renai Boukun

- Stúdió = EMT2

- MAL Pontszám = 7.11/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 5 rész

- Manga = Van

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 7/10

 84266l.jpg

Tartozok egy vallomással: én imádom ennek a mangáját! Ezért sem tudok 7-nél többet adni annak ellenére, hogy messze a legviccesebb romantikus anime.

A zenék zseniálisak lettek, a látvány szokható, a humor adja magát, a karakterek imádni valóak.... akkor mi a baj? Nos, a probléma az, hogy a stúdió annyira gyorsan beakarja darálni, hogy 1 epizódra 3 fejezetet szorítanak bele, ami egy heti megjelenésű mangánál még okés lenne, de itt most egy havonta 40 oldallal megjelenő mangáról van szó. Emiatt meg ugye rengeteg szaftos és vicces jelenetet kivágtak, amiket hiányoltam!

Kötelezően ajánlom, de ha lehetséges, akkor a mangát mégjobban ajánlom!

10.Sakura Quest

- Stúdió = P.A. Works

- MAL Pontszám = 7.16/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 5 rész

- Manga = Lesz Majd 2017 Május 12-től

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 3/10

 85222l.jpg

Látszott, hogy eredetileg egy aranyos, sablonos film lett volna egy lányról egy aranyos történettel, de a stúdió valamiért úgy gondolta, hogy jobb lesz, ha inkább egy 25 részre húzott sablon sorozatot csinálnak belőle, amin meg is látszik, mivel az első rész után már egyből hatalmas lejtmenetbe indult az egész, s melynek izgalom faktora epizódonként csökken.

A legrosszabb, hogy csak annyit is érdemes mondani róla, annyira semmitmondó!

11.Tsugumomo

- Stúdió = Zero-G

- MAL Pontszám = 6.68/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 5 rész

- Manga = Van

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 6/10

 84461l.jpg

A mangát jelenleg szüneteltetem, viszont az anime nagyon jó vissza hozza a manga vicces hangulatát, melyet elsősorban Kiriha miatt szerettem meg.

Azért nem írok többet most róla, mert nem tudom eldönteni, hogy ajánljam-e, vagy ne, mivel már a manga is erősen megosztó tud lenni jó pár helyen.

12.Atom The Beginning

- Stúdió = Production I.G. + OLM + Singal.MD

- MAL Pontszám = 7.13/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 3 rész

- Manga = Van

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 7/10

 84560l.jpg

Az ATOM The Beginning Tezuka legendás Astro Boy történetének az előzménye kíván lenni, melyben 2 tudós kalandjait kísérhetjük soron.

A "szellem a páncélban" téma nagyon jól átadja magát az nézőknek, melyek nem kevés erkölcsi kérdést tesznek fel. Emelett szép látvánnyal és szép zenékkel is operál az anime.

Várom a többi részt is.

13.Souryo To Majiwaru Shikiyoku No Yoru Ni....

- Stúdió = Seven

- MAL Pontszám = 5.08/10

- Mangekyo022 Ennyi Részt Nézett Meg 2017-05.07-ig = 4 rész

- Manga = Van

- Mangekyo022 Pontozása Az Eddigiek Alapján = 2/10

 84553l.jpg

Avagy A " Szürke Japán Ötven Árnyalata" és ezzel már mindent el is mondtam.

Vicces, hogy 2 verzió van: egy, amit cenzúra által adnak le, egy pedig, amin nincs rajta a csúnya filter. Hogy ennek mi értelme, főleg hogy 1 rész 3 perces.... passz.

Szóval eddig ezeket nézem az tavaszi szezonból és eddig ilyen véleményem vagyok róluk!

No és ti mit néztek a mostani tavaszi évadból?

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1012486983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qtya von Disznósajt 2017.05.11. 19:29:34

A Sakurada Reset is jó. Lassú és elég altató ha nem vagy ráhangolva, de valahogy pont az aminek a Charlotte-nak kellett volna lennie. A karakterek értelmesek és nem az undorítóan gyarló kategóriába esnek mint "végigcsalom az iskolát és akkor majd leszek valaki" srác a Charlotte-ból, hanem egyszerűen hibáznak néha és ezeknek a korrigálásáról, illetve azok beláthatatlan következményeiről szól:

Teszem azt egy elbaltázott szerelmi vallomás kijavítása után arra kell rájönnie a főhősnek, hogy egy ember halálát okozta vele, sötöbö.
süti beállítások módosítása