Sziasztok! Nos, anno a The Last kritikája után (de még a Boruto előtt) eszembe jutott az első anime movie a Narutoval kapcsolatban, ahol nem egy „lesz**om” címszóval illettem. Akkor elhatároztam, hogy megnézem, és ha már nincs senki, aki kritikát is írt róla, megteszem. Annyit elöljáróban, hogy anno fenntartásokkal fogadtam a movie ígéreteit. Ugyanis azt ígérte, hogy nagyon humoros lesz. Erről elég csak annyit, hogy a Shittuden a sima szériával ellentétben már csak az alpári humorra támaszkodott. De lássuk is a medvét.

 naruto-shippuden-movie-6-road-to-ninja-52056b6b8f435.png

Sztori a Negyedik Ninja háború előtt veszi fel a fonalat. Váratlanul az összes Akatsuki tag feltűnik (ami eleve gyanús, mert akkor már alig maradtak élő tagok.). Naruto és társai szépen leverik, és visszatérve mindenki ünnepel. Kivéve Narutot és Sakurát. Narutonak nincs senkije, hogy megünnepelje, Sakura meg a szüleivel veszik össze. Naruto teljesen kiborul, jelenetet rendez az Ichiraku Ramennél, majd Sakura elvonszolja. Ekkor hallhatjuk Sakura picsogását, de még mielőtt Naruto olyan tockost lekeverne, hogy térdén törne ketté az állkapcsa, megjelenik Tobi (Obito.). Majd genjutsut bocsájt rájuk, ami által hirtelen egy álomban vagy alternatív világban találják magukat. Látszatra minden ugyanaz, de a barátaik és szeretteik teljesen máshogy viselkednek a megszokottól. Példákat említve: Kiba gyűlöli Akamarut, Shikamaru kövér és buta lesz, Ino szégyenlős. Legfőbb látszatja Hinatán látszik, aki hagyján, hogy nem rejti véka alá nőies vonásait (cickóit), lazán szétszedné Sakurát is, mert együtt látta Narutoval. Naruto és Sakura közös feladata, hogy kijussanak ebből az egész katyvaszból, nem is sejtve, hogy ki itt az igazi főgonosz.

 maxresdefault_12.jpg

Grafikailag ugyanolyan egységtelen, mint azt eddig vártam. Bár, aláírom, volt néhány szép jelenet, ahol nem azzal rondítottak, hogy előre renderelt grafikával akartak változatos „látványt” hozni. A zenék hozták a kötelezőt, szóval arra egy rossz szót nem tudok szólni. Más problémák akadtak dögivel. Nevezetesen: Az ígéretekhez való teljes szembefordulása és a Narutoban megszokott logikai bakik. De csak szép sorjában.

1: Ígéretekkel való ellentét(ek): Ahhoz, hogy ez tényleg nagyot üssön, ahhoz meg kellet erőltetnie magát a sztori írónak. Viszont itt erről sehol nincs szó. Az említett karaktereken kívül megkapjuk, hogy Kushnia és Minato él és úgy viselkednek, ahogy azt elvárhatjuk. Ez papíron már elégnek kell legyen, hogy felejthetetlen mű legyen, de a valóságban több kreatív ötletet  kellet volna belevinni, hogy a másfél órás játékidőt végignevessük. Talán velem van a baj, de egypár megmosolyogtató jelenen kívül SEMMI vicceset nem találtam ebben az egész movieban. Ezt még megkoronázzák az olyan húzásokkal, mint az alpári humor behozatalával (Rock Lee női fehérneműt lopkod az fürdőből, hogy felvehesse őket, csak egy példa a sok közül). Talán ezt érezhették, mert a második félben ez totál hanyagolva lett és átmentek drámázásba. Szóval a humornak lőttek.

2: Logikai bakik: A Naruto széria a logikától teljes mértékben messze áll. Itt sincs másképp, viszont spoiler nélkül nem tudok kitérni semmire. Tehát, aki érzékeny rá, az ugorjon a következő bekezdésre. Az eleső felében már emlékeztem, hogy miért utáltam Sakurát. Annyira tudatlan és beképzelt szipirtyó, holott semmi oka rá, mert marhára nincs akkora szerepe. Itt is szépen megmutatta foga fehérjét. Amikor Narutonak panaszkodik, akkor benyög egy olyat, amit anno a régi Narutoban is elsütött, hogy „Bezzeg, ha itt lenne Sasuke, megértené”. És meg erre: Ha Sasukénak panaszkodnál, szerintem az olyan Chidorit dugna fel nemesebb szerveidbe, hogy utána mehetnél a nőgyógyászatra. Egy dolog, hogy marhára nem tanultad meg, hogy anno ezzel már csúnyán felsültél, de még azt se jegyezd meg, hogy a Sasuke minden családtagja már ekkor halott (kivéve Obito.) ahhoz kell pofa. De ezzel nem éri be. Amikor az alternatív dimenzióban kiderül, hogy a családja halt hősi halált és őt dicsőítik, akkor azon piccsog, hogy már megérti Naruto mit érezhet. Kisanyám, te maximum a magány érezheted, mást nem. Naruto 12-13 évig a gyűlöletet és a kicseszést kapott csak azért, mert a Kyubbi benne szunnyad. Ennyit rólad, kedves Sakura, köszi, hogy visszaébresztetted bennem az antipátia legkisebb szikráját is.

 7d7d43f405b85ce06dfb93f9ddf8ff87.jpg

Végül Obito húzását sem értem. Az egy dolog, hogy a genjutsut rábocsájtotta Narutora, de miért abban a dimenzióban akarja elrabolni? Elég lett volna, ha magával viszi és azzal megspórolt volna nem kevés fáradtságot. Felesleges húzás lett volna az ottani Narutot (Menma az itteni neve.) ráuszítani Konohára.

Az értékelés előtt már csak a harcok maradtak megtárgyalás nélkül. A legtöbbjük az 1 ütéses győzelem sémáját követi. Az utolsó csata meg átlagos, Kyuubi vs Kyuubi csata ide-vagy oda.

Értékelés:

Látvány: 5/10

Zenék: 10/10

Történet: 3/10

Hangulat: 5/10

Összesen: 23/40

Szigorúan egyszer nézhető anime és erre a Kishimoto is rájött, ezért már nem próbált meg újabb hajmeresztően ostoba filler movie-t tálalni. Sajnos a Naruto paródiába való fordítása teljes kudarcba fulladt, de ez már egy másik történet. IGEN! Le fogom elemezni majd a Rock Lee Shippudent. Viszont, lassan eljön a szerelmesek napja, Február 14. Akkora  igazi meglepetést szánok az olvasóknak. Ami további kritikákat illeti: A Battle Of Gods című Dragon Ball movie is leelemzésre kerül. Szegasztok részre meg két igazi csemegét hozok. A Hokuto No Ken Ps1-re megjelent adaptációját és a legjobb Dragon Ball Z játékot. Ennyi voltam mára. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr5612183954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása