Sziasztok. Ez a poszt kicsit másabb lesz, mint a többi. Ugyanis, megnéztem, hogy az animéseknek szerte a világon kik a kedvenc anime szereplői. Az eredmény eléggé nagy fejvakarást okozott nekem. Lássuk is, hogy mi az okozója.

 Íme a linkek: Top 150 -> Top 100 -> Top 50

panelmyanimelist.png

 

Előrebocsájtom, hogy vannak olyan animék, amiket az adott listában nem láttam, vagy befejeztem a nézését. Én főképp azokról mondok véleményt, akiket ismerek és szerintem jó helyen van-e vagy nem. És még valami: Nem személyes rajongás a főbb megjegyzések forrása, hanem objektív vélemény, ahogyan egy kritikusnak kell. Kezdjük is el.

149: Sturluson Celty (Durara): A Durara animébe egyszer kezdtem bele. Tény, ez a karakter az elején érdekes volt, de aztán szépen elfelejtették. Megérdemli a 149 helyet, talán ha kegyetlenebb lennék vele, akkor csak két-három hellyel lejjebb tenném.

146: Jaegerjaquez, Grimmjow (Bleach): Megérdemli a helyét. Jól megírt gonosz és nem ok nélkül az egyik kultikus Bleach antagonista.

145: Ryuuguu, Rena (Higurashi no Naku Koro ni.): Ez is nyugodtan mehetne lejjebb. Nem volt annyira nagy durranás.

143: Evans, Soul Eater (Soul Eater): Mit keres itt?! A 100 és az 50 hely között kéne lennie. Vicces, laza és egész főhős.

142: Koro-Sensei (Assasination Classroom): MI AZ ERJEDT POLIPF***? Neki a Top 50-ben a helye. Ott kezdjük, hogy vicces, tényleg igazi tanáralkat. Ösztönzi a tanulóit és neveli. És ő a legfőbb humorforrás. Halála meg nem ok nélkül szívbemarkoló, mert addigra bárki megkedvelhette. Már ekkor éreztem, hogy itt bajok lesznek és sajnos bevált a rossz előérzetem.

135: Inuyasha (Inuyasha): Megérdemli, maximum pár hellyel feljebb engedném.

133: Heartfilia, Lucy (Fairy Tail): Semmi keresnivalója ezen a helyen. Merő fanservicve, semmi több.

130: Osaki Nana (Nana): Sokkal magasabb helyezést érdemelne.

127: Liebert, Johan (Monster): És bevált az igazam. Az egyik, ha nem a legjobban megírt gonosz ennyire lealacsonyító helyet kapjon, ez már több mint pofátlanság. Top 10-ben a helye!

124: Kuchiki, Byakuya (Bleach): Lejjebb van a helye. Az elején érdekes karakter szintén feledésbe került.

118: Sousuke Sagara (Full Metal Panic): Jóval magasabb helyet érdemelne. Vicces karakter, érdekes háttere van.

117: Urahara Kisuke (Bleach): Őt is feljebb tenném. Humoros és érdekes karakter.

115: Ryuk (Death Note): Ő is nagyobb helyet érdemelne. Megjegyzései olyanok, mintha a fejünkbe olvasna. Továbbá szerepe tökéletes és valóban mindig megtartja a passzív magatartását.

112: Kuchiki Rukia (Bleach): Sokkal magasabb helyezést érdemelne. Igazán jó női shonen karakerből kevés van.

107: Harima Kenji (School Rumble): A Top 50-ben a helye. A legjobb főhős egy romantikus dráma animéhez.

106: Ikari Shinji (Neon Genesis Evangelion): Ő az egyetlen karakter, akit rühelltem. Folyton rinyált mindenért. Abszolút nincs semmi joga ilyen magas helyen lennie ezen a listán.

102: Hinata Hyuuga (Naruto): Teljesen megérdemli a helyét. Noha Kishimoto a mellékszereplőket sablonra hagyta, Hinata kapta szinte az egyetlen kivételt

100: Cifer Ulquirra (Bleach): Fogjuk rá.

99: Yeager Eren (Attack On Titan): Abszolút nem jó karakter ahhoz, hogy főszerepet kapjon. Max. a 200-ik helyen van keresnivalója.

98: Nara Shikamaru (Naruto): Megérdemli ezt a helyet. Ha a készítő több energiát feccölt volna a karakterébe, még magasabb helyet érdemelne.

89: Kusanagi Motoko (Ghost In The Shell): Tökéletes helyen van.

87: Elric Alphonse (Fullmetal Alchemist): Sokkal magasabb helyezést érdemelne. Ő volt a legszerethetőbb és a legtiszteletreméltóbb karakter az egész szériában.

85: Zaraki Kempachi (Bleach): Tökéletes helyen van ő is. Vicces és értelmes karakter.

84: Gaara (Naruto Shippuden): Maximum 150-is hely körül kéne lennie. Újabb ékes példa, hogyan feledkezik meg Kishimoto a mellékszereplőkről, annyira ontotta magából.

83: Hitsugaya, Toushirou (Bleach): Túlértékelt. Rukia jobban ideillet volna.

80: Sanji (One Piece): Ha nem csinálták volna meg azt az ostoba háttér sztorit, akkor jó helyen lenne. Sajnos megcsinálták, így sajnos nincs itt helye.

73: Ayanami Rey (Neon Genesis Evangelion): Sosem volt figyelemreméltó karakter. Max Top 150-ben a helye.

69: Death, the Kid (Soul Eater): Teljes joggal kiérdemli a helyét. Egy teljesen jól összerakott karakter.

67: Mugen (Samurai Champloo): Nem tudok rá mit mondani. Teljesen megérdemli.

65: Vegeta (Dragon Ball): Teljesen jó helyen van.

64: Joestar, Joseph (Jojo’s Bizarre Adventure): Ehhez sem tudok sok mindent hozzáfűzni. Tökéletes helye van.

56: Vash the Stampede (Trigun): Sokkal magasabb helyen kellene lennie. Egy nagyon jól megírt főszereplő, aki tud komoly és viccesen hülye lenni (helyzettől függ). Minimum a Top 20 körül.

55: Himura Kenshin (Rourouni Kenshin): Teljesen jó helyen van.

52: Souryuu, Asuka Langley (Neon Genesis Evangelion): Abszolút nincs ezen a helyen semmi keresnivalója. Max 150-200-ik hely között.

50: Lucy (Elfen Lied): Teljesen kizárt, hogy ennyire magas helyezést kapjon. Az 50 feletti kategória szerintem a legjobban kidolgozott karakterekre vonatkozik és Lucy egyáltalán nincs annyira kidolgozva.

48: Son Goku (Dragon Ball): Szerintem egy kicsit magasabb, de max. 40-ik helyen szerepelhet. Érdekes, hogy annyi Goku másolat van a shonen műfajon belül, mégis ennyire méltatlan helyezést kapott.

41: Uchia Sasuke (Naruto): Annyira nincs keresnivalója itt, hogy arra szavak nincsenek. Hagyján, hogy Itachi megöléséig még szódával elment, de utána úgy rohangászott össze vissza, mint a fejetlen csirke. Továbbá, egy olyan shonen hősnek, akit a plot armor úgy véd, mintha muszáj volna, ezt a helyet megkapja, az már mindennek a legalja. Most komolyan, hány csatát nyert meg tisztességes úton? Egyet sem!

40: Izumi Konata (Lucky Star): EZ MOST KOMOLY?! Ez még a 150 körüli helyen okés, de itt semmi keresnivalója nincs. Abszolút sablon és nekem semmi bajom nincs ezzel a karakterrel. Csak semmi oka nincs ilyen magas helyen terpeszkednie.

39: Mustang Roy (Fullmetal Alchemist): Teljesen jó helyen van. Karaktere nagyon jó és teljesen logikusan van felépítve.

38: Yuuki Asuna (Sword Art Online): Na jó, ez remélem vicc……fenébe. Most egy kérdés: Ha egy női karakternek magas helyezést kell elérnie, ahhoz elég neki a csöcsök+tsundere jellem?

37: Saitama (One Punch Man): Magasabb pozíciót érdemelne. Karaktere tökéletesen el lett találva és eléggé ismert a mémek által.

34: Ackerman, Mikasa (Attack On Titan): Semmi keresnivalója ilyen magas helyen.

32: Suzumiya, Haruhi (Suzumiya Haruhi no Yuuutsu): Csak egy kérdés: Egy ilyen nőt a valóságban is kedvelnétek? Egy olyat, aki bármikor hezitálás nélkül akkora csávába húz bele, hogy abból nem vágod ki magad? Én ki nem állhatom! Egyáltalán nem való ide.

31: Kakashi Hatake (Naruto): Max a top 100-ban lenne a helye. Ugyan jó fej, laza meg minden, de egyáltalán nincs jól kidolgozva ahhoz, hogy ezt a helyet elfoglalja.

27: Kaneki Ken (Tokyo Ghoul): Ezt abba kéne hagyni. Hihetetlenül kibírhatatlan alak, nyafog és az esetek java részében semmit nem csinál. Abszolút nincs semmi keresnivalója, max a 100.-ik hely környékén (és még vajszívű voltam).

22: Alucard (Hellsing): Tökéletes helyen van, talán ha személyes beleszólásom lenne, akkor magasabb helyet érdemelne. Az igazi vámpír karakter számomra és adta vissza a hitet a vámpírokba (ha már a Twilight féle divathullám elvette).

21: Kurosaki Ichigo (Bleach): Oké. Noha a Bleach animét nem annyira követtem, de rendben van ez a hely szerintem.

19: Guts (Berserk): Tökéletes hely. Teljesen megérdemli. Ténylegesen remekül megírt karakter, hamar lehet azonosulni vele és érteni a motivációját.

17: Uchiha Itachi (Naruto): Megérdemli a 17.-ik helyet. Azon kevés karakterek közé tartozik, akit Kishimoto nem cseszett el valami random hülyeséggel.

15: Spiegel Spike (Cowboy Bepop): Ő is megérdemli a helyet. Talán kicsit feljebb mehetne a listán. Egy igazán jó háttértörténettel rendelkező fejvadász.

11: Gasai Yuno (Mirai Nikki): Egy kicsivel lejjebb lenne, még okés lenne. Yandere karakterként működik. Vicces és a főhőssel ellentétben ő többet cselekszik.

10: Kirigaya Kazuto (Sword Art Online): Gyakorlatilag ahhoz képest tesztelő, teljesen ostoba dolgokat csinál. Csapatársait leszarja és hagyja megdögleni. Szép hős, mondhatom….

9: Naruto Uzumaki (Naruto): Ez most kiverte a biztosítékot. Miért nem Kenshiro, vagy Saitama? Az még hagyján, hogy egy rakás shonenből összeollózott karakter, de totál irracionális gondolkodásmódja van és a hihetetlen nagy pofája van. Semmi jellemfejlődés még tetőzi az okokat, hogy ezt a helyet ne érdemelje meg.

5: Yagami Light (Death Note): Már azt hittem, ide is hulladék karakter raknak be. Hál istennek! Remek karakter jellemfejlődése hűen mutatja hogyan válhat valaki hatalom által igazi pszichopatává.

4: Elric Edward (Fullmetal Alchemist): Eléggé kétesélyes. Inkább a testvére szerepelne ezen a helyen. Félreértés ne essék, jól megírt karakter.

2: Lawliet L (Death Note): Zseniális választás. Remek karakter és Light mellet ő vitte a sorozatot.

Hát, eléggé vegyes érzés fog el még most is az egész lista kapcsán. Örülök ugyan, hogy a magasabb helyeket többé-kevésbé azon karakterek kapták, akik rá is érdemeltek, de azért az egész húzós, hogy bizonyos hulladékok ott rontják a levegőt. Ennyi voltam mára. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr9412160851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ragnafan1992 2017.01.28. 17:28:27

@üres mező: Inkább szíven ütött, mint az említett testrészen. De csak egy kérdés: Ezen felsorolt listával te teljesen egyetértesz?

Mangekyo22 2017.01.29. 08:56:49

@üres mező: "The Adventure Of A Butthurt Anime Otaku."

Tudod, nagyon ismerős vagy egy régi Clannad rajongóra, akiből az egész internetes népnek elege volt.

Látszik, hogy nagyon elvagy tévedve, mivel ez NEM kritika volt, hanem VÉLEMÉNY, s a kettő nem ugyanaz! Vagy rámutatnál, hogy a címben hol van a "kritika" szó? Vagy szimplán nem tudsz olvasni?

Ragnafan egy új szerkesztő, a blog.hu pedig nem éppen a tökéletességéről híres, szóval a Top-ok miatt keletkerő 403-as hiba linkek nem az ő, hanem a blog.hu hülyesége.

Sajnos az is látszik, hogy nem vagy valami jó szövegértő: ez a vélemény kifejtés a MAL listáról nem arról szólt, hogy Ragnafan kedvencei milyen helyezéseken vannak, hanem arról a lesújtó tényről, hogy az ilyen Kaneki meg Naruto félék többet érnek az ottani olvasók szemében, mint egy Dr. Tenma, Saitaman vagy Sagara.

Ha Ragnagan a kedvenc karaktereiről akart volna írni, akkor nyílván azokról írt volna, s nem pedig a MAL listáról.

Qtya von Disznósajt 2017.01.29. 14:40:01

Áh, a fene!

Sehol egy Momonga, Lelouch vi Britannia, vagy Shiro...

Helyette Naruto, meg Tokyo Ghoul és persze Shitgeki no Kyojin...

Ilyen amikor az animét eléri a mainstream fősodrat.

Ragnafan1992 2017.01.29. 19:24:52

@Mangekyo22: Ennél pontosabban nem is fogalmazhattál volna. :)

Ragnafan1992 2017.01.29. 19:30:46

@Qtya von Disznósajt: Asszem Lelouch (Code Geas) az első helyen van. Csak én nem ismerem az animét, mert még nem kezdtem bele.

Qtya von Disznósajt 2017.01.29. 23:20:04

@Ragnafan1992:

Akkor jó, már megijedtem... Mondjuk kíváncsi leszek, hogy milyen helyre teszik ha kidobják az új évadot.

Egyébként a Code Geass a valaha készült legjobb anime, azonnal kezdj bele :D

Grayboy94 2017.01.30. 11:33:32

Hát.. Nem a legjobb, de lehetne sokkal rosszab is, hálistennek nem száguldott teljesen át rajta a mainstream-vonat.
Bár a franc se érti, hogy a 10-16 éves élettelen csajokon kívűl ki van oda annyira a Tokyo Ghoul-ért.Attack on titant is sz@rrá hypeolták már.
De annak örülök hogy Guts benne van a top 20ban. Goku-t előrébb raktam volna, ha már annyi más karakter ihletett meg.
Joseph Joestarnak meg kifejezetten jó helye van a listán, bár nekem top 30-as lett volna.

Ragnafan1992 2017.01.31. 09:22:10

@Grayboy94: Én is annak adok hálát. Sajnos manapság nem az trend, hogy egy animét a minőség, a belefektet munka teszi zseniálissá, hanem a hype mértéke.
Ha rajtam múlt volna, Kanekit lazán kicserélem Izumi Shinichi-re (Parasyte: The Maxim). Továbbá, a Top 50-ben ott lenne Kenshiro (Hokuto No Ken).

silly3200[Spyrofan] 2017.02.01. 13:48:52

Nem a legjobb lista...mi ez a sok Naruto karakter? Goku és Vegeta magasabban is lehetne! Véleményem szerint!

Ragnafan1992 2017.02.01. 15:13:06

@silly3200[Spyrofan]: És akkor lejjebb nem is mentem, csak egyszer. Eléggé elszomorító ott is a helyzet. Igazad van, bár inkább azért is, mert nagyon sok shonen próbálta a főhősét és a társát róluk kopizni több-kevesebb sikerrel.

Hunterbey 2017.09.10. 21:45:49

Suzumiya Haruhi szerintem sem érdemel ekkora helyet, bár nem egy annyira béna karakter, csak a a háttér történet helyett el ment a slice of life részekkel, meg a híres-nemes endless eight részekkel. A sorozatból Kyon meg Nagato érdemelné meg a helyét.
süti beállítások módosítása