Sziasztok!

Nos embriók ha már Mangi megcsinálta a saját listáját akkor illendő lenne nekem is összegeznem azt a 3 sorozatot ami szerintem a legjobb illetve a legrosszabb volt a 2016-os évben!

Lássunk is neki!

trophy1.jpg

 

2016 Legjobb Anime Sorozatai:

 

III.Helyezett: Drifters

main.png

 

Vegyünk egy rakatnyi teljesen elborult karaktert a történelemből helyezzük bele őket egy dark-fantasy világba , fűszerezzük ezt meg rengeteg nagyon véres csatával és megkapjuk a Drifterst.

A történet nagyszerű, a karakterek a maguk elborult módján de nagyon kedvelhetőek, a humor nagyon ott van, a látvány már a Madhouse szintjét üti meg egyedül a zenék voltak amik nem tetszettek illetve, hogy egyes szinkronszínészek eléggé túljátszották magukat de ezeket leszámítva a Drifters egyértelműen a 2016-os év legjobb Akció-Fantasy animéje. Várom a 2.évadot.

II.Helyezett: Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu

tcpbdfo.jpg

 

 

Sose hittem volna, hogy egyszer egy mai Studio Deen animére fogom azt mondani,hogy " Igen, ez király volt" pedig most ez a helyzet. Ugyanis ezzel a sorozattal a Studio Deen bebizonyította, hogy igenis képes jó animéket csinálni ha akarnak.

A történet egyszerű de teljesen átérezhető, a látvány fenomenálisan szép, a karakterek szerethetőek és Hayashibara Megumi Opening dala ott van a kedvenceim között de amivel végleg megfogja az embert az a hangulata. Mindenképpen nézzétek meg.

I.Helyezett: 91 Days

80515l.jpg

Szerintem felesleges ecsetelnem hiszen a videómban mindent elmondtam róla.  A 91 Days már az 1. részével belekerült a kedvenc animéim közé.

A történet szokványos maffiás bosszúdráma megfűszerezve egy csomó kiváló akciójelenettel, olyan korhű látvánnyal amilyennel még sose találkoztam animékben, a szereplők annak ellenére szerethetőek, hogy egytől egyig bűnözők , a látvány nagyon pofás és a zenék.... Úristen az az Opening azt egyszerűen nem lehet megunni. Igen egyedül a befejezés az ami szerintem nem sikerült de ettől eltekintve a 91 Days a 2016-os év legjobb animéje.

Ezek voltak a legjobb anime sorozatok számomra.

2016 Legrosszabb Animéi!

III.Helyezett: Sousei No Onmyouji

sousei-no-onmyouji-1.jpg

Avagy a Pierott legújabb " basszunk el egy animét a hülyeségeinkkel" projektje.  Egyszerűen döbbenetes, hogy egy alapvetően egész szórakoztató mangából a Pierott csinált egy újabb  idióta fillerekkel telepakolt shounen vackot ami mellesleg még rondán is néz ki, a csaták maguk annyira klisések, hogy az már fáj, a főhős páros kb annyira passzol egymáshoz mint Johnny Depp és Angelina Jolie az Utazóban és nem mellesleg még rohadt idegesítőek is szintúgy a mellékszereplők. Egyedül a zenék azok amik valamennyire értékelhetőek de ez kevés. Pedig ha egy másik stúdió kapta volna akkor lehetett volna ez egy egyszer nézős de alapjaiban nem annyira vészes kis shounen-fantasy. Úgyhogy köszönjük Pierott , nyaljatok sót!

II. Helyezett: Big Order

79913l.jpg

Felesleges ecsetelnem hiszen már szinte mindenki elhordta ezt a szutykot 2016 legrosszabb animéjának és nem is véletlenül.

A Big Order egy mindenhonnan összelopkodott Code Geass + Mirai Nikki párosítás , ocsmány látvánnyal, pedofil soft-hentai ecchivel , az összes karakter baromi klisés és idegesítő, a történet értelmetlen, a humor meg a Showder Klub szintjén áll. Egy mp-et sem éri meg rávesztegetni.

I.Helyezett: Koutetsujou no Kabaneri

kabaneri_of_the_iron_fortress_promotional_image.jpg

Avagy a Big Order tökéletes ellentétje, Ugyanis amíg az Order legalább megpróbált szólni valamiről addig a Kabaneri meg se próbál szólni valamiről gyakorlatilag az egész nem több mint a Titánok Támadása átrajzolva.

Úgy is lehetne jellemezni,hogy ez az anime egy nagy büdös semmi.Nincs történet,nincsenek karakterek, nincs karakterfejlődés, a motivációk már kimerítik a szánalmas baromság szó fogalmát , az összes karakter annyira debil és segghülye, hogy az már művészet és aki azokat a párbeszédeket írták azokat Szibériába kéne száműzni életük végig.  És ez kap 2.évadot. Hát kösz b@meg! Ha csak nem arról fog szólni az egész, hogy mindenki egy baseball ütővel veri agyon a zombikat de még azt is aki nem zombi mint a Walking Dead-ben akkor én a közelébe se megyek ennek a szutyoknak.

Szóval ezek voltak számomra 2016 Legjobb illetve Legrosszabb animéi!

Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr5312096955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silly3200[Spyrofan] 2017.01.04. 21:24:38

Egész jó lista, Roland! Hát én még nem láttam ezeket az animéket, nálam a modern animék így kimaradtak, de majd egyszer! Amúgy lehet egy kérdésem? WanGood és barnileonidasz még aktívak? Mert már rég nem láttam őket bejegyzést írni...tartjátok velük a kapcsolatot?

xx18Rolandxx 2017.01.05. 06:35:26

@silly3200[Spyrofan]:

Addig örülj amíg a Big Ordert és a Kabanerit meg nem nézted mert utána elég valószínű, hogy kacérkodni fogsz egy borotvapengével :D

Mangi Wangood-al tartja a kapcsolatot de,hogy barnival mi van azt sajnos nem tudom. Wangood amúgy írt a legutóbbi Halálos Iramban filmről.

üres mező 2017.01.10. 17:53:50

A Kabaneri azért annyira nem ganaj. Megüt egy tisztes középszert, egy oké popkorn mozi a látványon túl semmi tartalommal, de annak elmegy.

A szerkesztők átlagosan hány animét meóznak le tárgyévből?

Mangekyo22 2017.01.11. 09:14:21

@üres mező:

Pont ez a baj nekem a stúdióval, hogy van tehetségük a látványhoz és az animációhoz, de nem mernek komolyabb project-be belekezdeni.

"A szerkesztők átlagosan hány animét meóznak le tárgyévből?"

Nos, ahogyan sokan mások, mi sem nézhetünk meg mindent, mivel időnk nem nagyon engedi (munka, tanulmányok, magánélet stb), valamint személyenként változik, hogy kit mi érdekel. Én ebben az évben jó, ha az animék 50-55%-át láttam (ide értve a filmeket is). Valamint mi a régi animéket is nézzük, ami megint csak időt vesz el az új animéktől. Kritikákat és listákat mindig csak abból készítünk, amiket láttunk.

üres mező 2017.01.11. 17:03:25

@Mangekyo22:

Én sem vagyok a stúdió rajongója, nem dobtam el magam semmitől, amit eddig a Witt kiadott, de azért valljuk be, voltak idén ennél sokkal pocsékabb darabok is.

50-55%, at elég sok, tippre úgy 100-120 TV anime, plusz filmek, OVA-k, ONA-k. Abból kifutná egy 3+3-as listáról többre.

Mellesleg nekem alapjaiban ennek a listának a szellemiségével van bajom. Itt vagytok most szerkesztők hárman, aztán egyikőtök úgy dönt, kiad egy személyes listát, amin a helyezetteknél az dönt, hogy az adott szerkesztőnek aznap merre lóg. Ha meg másnak nem lesz kedve bejegyzést csinálni, az a blog véleménye. Tavaly talán csak te csináltál és a Young Black Jack lett az év animéje, ami, mint egy szigorúan személyes lista, persze, oké (én mondjuk eldobtam 1 rész után a francba). Viszont mint 2015 objektív LEGJOBBJA, azért ne már. A legrosszabbakkal is szintén vitatkoznék, de most ez nem arról és most már nem is erről a listáról szól. Ha valaki összekeveri a legjobb/legrosszabbat a szeretem/utálommal, arra amúgy is harapok.

Alapból sok szervezést nem látok a blog mögött, mindenki posztolja, ami eszébe jut. Itt most adott 3 szerkesztőtök, össze lehetne úgy ülni, hogy mindenki nevez 10-10 címet, aztán összevitatkoztok ►egy◄ listát. Pláne, hogy kétlem, hogy 100%-ban fedi egymást, amit a néztek.
süti beállítások módosítása