LaMB anime kritika

2016.11.29. 16:15

Kiadási év: 2009

Készítő: Animax

Műfaj: Akció-Dráma

Sziasztok! Beszéljünk egy kicsit az Animaxról. Vagy ahogy, én szoktam emlegetni: a csatorna, ami a magyar anime csatornák szégyene. Mikor átvette az A+ tévét, szentül elhatározta, hogy nem fog animéket szinkronizálni. Aztán csak Shonen animék kerültek terítékre egy-két kivétellel lásd: Conan, a detektív. A vége fele már csak 3 anime volt, azt csak amerikai sorozatok, filmek és japán vetélkedők mentek. Így 2011-2012 környékén kinyiffantották a csatornát és az utána következő Channel 8 nem vetített animét. Ám, még 2009-ben gondoltak egy okosat és saját animét alkottak LaMB néven. Lássuk, milyen lett.

wp01_1024x768.jpg

Animét csinálni nem egy rossz ötlet, de elég sok buktatója van az egésznek. Egységes látványvilág, remek történet, szerethető és kiváló karakterek (csak néhány példát említsünk.). Ám az Animax készítői úgy gondolták: Lessük el, miért volt sikeres a Ghost In The Shell és az Appleseed. Filozófiai alapként a Szolga-Úr szolgált (vagy ebben az esetben Bárany-Gazda kapcsolatot vették alapul.).

A sztori röviden: Dr. Jack Griswold professzor feladatot kap a Cerra bolygó sivatagos terepének zölddé tételére. Ám a laborban a takarító robot megtámadja. Emiatt adnak neki egy mesterséges rabszolgalányt egy LaMB-et. Sajnos időközben számtalan veszély fenyegeti. Továbbá elég sötét összesküvés van a háttérben.

Nem fogok kesztyűs kézzel bánni ezzel az animének csúfolt torzszülöttel. A grafika eszméletlen csapnivaló. Össze-vissza váltottak a CGI, a képregényszerű és az kézzel rajzolt stílus között. Egyikkel se tudtak jól bánni, ennek végeredménye az lett, hogy a Naruto hozzá képest egy Picasso festmény szépségével ér fel. A harcjelenetek nagyon kínosak és szemfájdítóak. A másik a történet. Az alappal nem lenne semmi baj, ha nem lenne ennyire összecsapva. A 45 perces játék idő első feléig lassú, a másikban úgy felpörög, hogy nem tudjuk követni. Erre még rájönnek a csapnivaló párbeszédek, a logikátlan marhaságok. Nagy favoritom, mikor a Jack kifejti, hogy víz kell a növényeknek. Gratula, Einstein. Rájöttél egy olyan dologra, amit egy nyolcéves is tud. Ami talán pozitívum az a zene, ami a környezethez illőre sikeredett. Az ending viszont gyengére sikeredett.

Értékelés:

Grafika: 1/10

Zene: 8/10

Történet: 2/10

Hangulat:1/10

Összesen: 12/40

Végeredményben egy csapnivaló, unalmas, és gyenge animét kaptunk. Nem tudom mennyi pénzből készült, de ha ez magas költségvetésű lenne, akkor lett volna ötletem, hogy mire költhették volna. LEFORDÍTHATTAK VOLNA EGY TELJES ANIMÉT.

Ennyi voltam mára, sziasztok. Utólag kérek bocsánatot, de a képek hiánya egy ok miatt van. Alig lehet képet találni erről a szutyokról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7312009034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillag Balázs 2016.12.01. 18:23:17

Telibeszarom a történetet, kötelező kliséhalmaz, de akkor már nézzen ki jól. De ez akkor látott ez kézzel rajzolást, amikor rendes forgatókönyv írót, vagy úgy egyáltalán írót. Soha ne adják ezeknek a kezébe az Anime Studio Pro akármelyik verzióját. Legalább egy OKJ-s animáció képzést csináljanak végig előtte. Részvétem a cikk szerzőjének, hogy erre pazarolta az idejét és nem egy jobb animét nézett meg.
süti beállítások módosítása