Szegasztok!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy D.Gray-man című shonen manga, mely ígéretest alkotás volt. Annyira, hogy 2006-ban kapott a TMS Entertainment anime stúdiótól egy szép 103 részes anime adaptációt, mely kb a manga 164-ik fejezetéig dolgozza fel a cselekményeket. Viszont 2009-től a manga sok mindenen átment, s egyre rosszabb sorsa miatt már sokan le is mondtak róla.

Viszont a TMS Entertainment, látva a jelenlegi "retro animék" visszajövetelének a sikereit (lásd Toei Dragon Ball Super és Digimon Adventures Tri), úgy döntött, hogy ad még egy esélyt a D.Gray-man-nek, s 2016-ban megajándékozott minket egy 13 részes folytatással, mely a D.Gray-man Hallow címet kapta. De vajon hogyan sikerült eme anime.....

Ma a D.Gray-man Hallow animéről írok nektek!

d_gray-man_hallow_2016.jpg

A D.Gray-man Hallow egy 2016-os anime, melyet a TMS Entertainment készített Yoshiharu Ashino rendezésével. Az anime, ahogyan a manga is, egy fantasy shonen mű, melyben sok bibliai utalás található.

A D.Gray-man Hallow anime onnan veszi fel a fonalat, ahol 2008-ban az első anime széria abba maradt, s ezúttal 42 manga fejezetet dolgoztak fel 13 részben, mely első hangzásra nem hangzik olyan meredeknek, mint például a School Prison 81 fejezet 12-13 részbe való sűrítése, viszont mivel a mangaka ekkor már átállt a 30-nál több oldalas havi kiadásra - a többszöri magazin váltást már nem is említve -, ezért érezni lehet egyfajta kapkodást.

A történet szerint Allen Walker és barátai új főhadiszállásukon találkoznak egy új alakulattal, a Third Exorcist-al, akiket Akuma sejtekkel turbóztak fel. Amit nem tudnak, hogy ezeket a sejteket egy előző alakulat, a Second Exorcist egyik régebbi tagjából ültették át beléjük, akit a Millenium Earl felakar támasztani ismeretlen okokból. S miközben eme tervét kell megakadályozniuk, szörnyű és bizarr gyilkosságok történek a főhadiszálláson, melyek áldozatai közt nem csupán Walker mester van, de eme gyilkosságok hátterében álló erő Allen-t is célba veszi, akinek már így is tele a töke a Noah-kal....

Szóval tipikus shonen történet, néhány egész jó csavarral és ötlettel, a befejezés meg nagyon jó volt.

watch_d_gray-man_hallow_episode_12_english_subbedat_gogoanim_0003.jpg

A látványvilággal nem volt túl sok problémám, bár érezhető volt a mai animék ltáványvilágának "túlszínezése", mely nem nagy probléma, viszont a D.Gray-man-nek nem biztos, hogy jót tesz.

A zenék azok nagyon jók lettek, bár az opening és ending páros sehol sincsenek az eredeti sorozat ikonikus intro vagy outro zenéihez képest.

Mielőtt rátérnék a karakterekre, annyit tisztázni kell, hogy az előző Seiyuu gárdából javarészt senki sem tért vissza, tehát aki azt remélte, hogy ugyanazok a Seiyuu-k fogják adni a hangjukat kedvenceiknek, azok sajnos csalódni fognak.

Akkor jöjjenek maguk a karakterek: Allen Walker egyre sötétebb lesz a történet során hála a benne lakozó 14-ik Noah miatt, ami helyenként olyan epic és hátborzongató, hogy az már valódi bizsergést vált ki a nézőből. Mivel a történet ezúttal Yu Kanda körül forog, ezért az ő rajongói külön örülhetnek, hogy nem csupán többet szerepel, de még a múltja is sokkal jobban ki lesz bontakozva, mint korábban. Ezzel szemben Lavi majd hogy nem csak dísznek van ott, míg Lenalee Lee akkor is szerepel, amikor nem kéne - s az új frizurájának köszönhető úgy nézz ki, mint Marcy Darcy.

Persze jönnek úgy karakterek is, mint az idegesítő, de jó lelkű Timothy Hearts, vagy a nagyon erős karakter fejlődésen áteső, Allen és a főnöke közt őrlődő Howard Link. De itt van még Howard Link főnöke, Malcolm, aki a győzelemért bármire képes, illetve megkapjuk még Kanda gyerekkori barátját is, Alma-t, aki gyerekként aranyos volt, de aztán egy hirtelen megvilágosodás miatt átment full hülyébe - nem mintha azelőtt nem lett volna már elég hülye.

Összefoglalva az új szereplőkre nincs panasz - Timothy kivételével -, sokat adnak hozzá az anime hangulatához. S persze megjelenik Millenium Earl is, akor végre láthatunk valódi formájában....

watch_d_gray-man_hallow_episode_5_english_subbedat_gogoanime_0001.jpg

A harcok még mindig pörgősek és jók, viszont a humor..... talán még több is a kelleténél. Az oké, hogy a mangaka is elkezdett egy gag manga minőségű humort behozni, de ezt az animében szó szerint megduplázták! Vannak nagyon jó poénok, mint pl amikor a gyerek Kanda és Alma sérülten egymás öklének esnek, s az öklük koccanásakor ezer sebük felszakad, de amikor minden ok nélkül az Earl átmegy full kreténbe, pontosabban "full csirkébe", az már inkább kínos volt, mint vicces.

watch_d_gray-man_hallow_episode_6_english_subbedat_gogoanime_0002.jpg

A hangulat talán kicsit gyengébb lett, mint az előző széria a viszonylag gyengébb zenék és kreténebb poénkodások miatt, de szerencsére az izgalmas történet, a szerethető karakterek és a jó akció jelenetek valamennyire vissza hozzák a régi D.Gray-man anime hangulatát.

Egyéb hibák vagy pozitívumok? Nos, talán csak annyi, hogy nem kellett volna 13 részbe sűríteni 42 fejezetet (melyeknek többsége igen hosszú), illetve ami még bántott, hogy a Third Exorcist tagoknak nincs valami sok karakterük, de mivel előbbi inkább szubjektív meglátás, utóbbi mentségére meg ott a tény, hogy a Third Exorcist tagok csak plot device-nak vannak, ezért ezek már inkább csak kötekedések, mintsem valós problémák.

watch_d_gray-man_hallow_episode_6_english_subbedat_gogoanime_0004.jpg

watch_d_gray-man_hallow_episode_12_english_subbedat_gogoanim_0001.jpg

Összességében a D.Gray-man Hallow egy korrekt anime, mellyel a rajongók kedvére akartak tenni a TMS Entertainment-nél. Aki szerette az eredetit és már elvonási tünetei vannak, azoknak ajánlom, akik viszont nem ismerik a D.Gray-man franchise-t, azoknak előtte ajánlom az eredeti 2006-os anime szériát.

U.I.: Az egyetlen dolgot, amit nem magyaráztak meg sem a mangában, sem az anime sorozatokban, az Road hirtelen vonzalma Allen iránt. Ha valaki tudja, hogy miért bukik annyira Road Allen-re és hogy mégis honnan jött ez szó szerint a semmiből, azok kérem írják meg kommentben, mert a mai napig nem jöttem rá! Köszönöm!

D.Gray-man Hallow

- Idő: 2016

- Rendező: Yoshiharu Ashino

- Stúdió: TMS Entertainment

- Műfaj: Akció, Fantasy, Dráma

- Hossz: 13 rész                                                                                        

Ami Tetszett:        

- Csavaros történet.

- Szerethető régi karakterek és többségében jól betalált új karakterek.

- Pörgős akciók.

- Az anime befejezése tetszetős.

- Kanda Yu jobban ki van emelve.

Ami nem tetszett:

- Régi Seiyuu gárda hiánya.

- Túl sok gyermeteg "humor".

- Gyenge intro és outro.

- Picivel gyengébb hangulat, mint elődjénél.

Értékelés:              

Százalék szerint: 81% 

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 8/10 = Jó

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr9411821865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása