Sziasztok!

Épp fent bóklásztam az AA-on mikor is belefutottam egy igencsak érdekes témába.

A Leírás szerint egy hónapja kering a neten egy petíció amit pár animekészítőtől akik egy független ,24 perces anime legyártásához kérnek támogatást. A Projejektet a Kickstarter indította el és saját elmondásuk szerint (és ez lepett meg a legjobban) a KÜLFÖLDI animerajongóknak akarják megcsinálni.

pic-2.jpg

A Project Under The Dog címre hallgat és a készítők a Canaan-hoz hasonló animét ígérnek csak szebb látvánnyal és piszok jó harcokkal illetve megpróbálják mellőzni a legtöbb klisét is meg egyéb dolgot ami az animéket el szokta rontani. A Kampány hivatalos oldalán fent is van egy 11 perces promóvideó az animéről amit azonnal meg is néztem.....

 

Nem tudom ki hogy van vele de nekem baromi tetszett ez a kis promó. Ha tényleg sikerül a kezdeményezés akkor az alkotók megajándékoznak bennünket egy jókis akciódús animével. Hogy hol tartanak most? Az elmondásuk szerint 580 ezer dollárra lenne szükségük ami átszámítva 137 millió  ( O_O) forint és ebből eddig megvan 240 ezer dollár. Az a kampány még 13 napig tart. Az anime pedig 2025-ben játszódik az olimpia után ami egy terrorcselekmény miatt  káoszba fulladt és ekkor a kormány középiskolásokat kezdett terroristavadásszá képezni. Tudom ez már most klisének hangzik de szerintem ne írjuk még le......

Hogy miért is lenne ez jó? Egyszerű. Mert a mai animék többsége a japán animerajongóknak (másnéven no life ,kugimiya rie tsunderékre nyáladzó otakuknak  vagy pedig a narutardoknak ) készül és minden szezonban csak 1-2 olyan sorozat van ami tényleg megéri a ráfordított időt. A nem az adott célközönségnek készült animék többsége pedig sem Japánban sem külföldön nem szoktak sikeresek lennie eltekintve 1-2 példától itt is persze ( Elfen Lied retardok ) . A Stúdiók ezzel nagyon is tisztában vannak és a sikeresebb sorozataikat addig nyomatják amíg pénz van benne mert a rajongók megveszik még a Haruno Sakurás vagy Pokémonos  óvszert is ha kell.

Pokemon-condom--gotta-catch-em-all-_tviy.jpg

Konklúzió: Eredetinek lenni nem kifizetődő,legalábbis a stúdiók szempontjából. A Cikk író egyébként felhozta a Ghibli stúdiót ellenpéldaként .  Nos igen ők merték vállalni a kockázatot de Satoshi Kon-t és Urasawa Naoki-t  is nyugodtan idesorolhatjuk. Ők merték vállalni hogy mást csinálnak és sikerült befutniuk,igaz amióta Miyazaki visszavonult a Ghibli is átszervezés alatt áll olyannyira hogy ők is előrukkolnak egy sorozattal az őszi szezonban. A Stúdió legutóbbi két filmje a Kaguya-hime no Monogatari és az Omoide no Marnie csúnyát bukott a mozikban, a Kaguya a leírások szerint belekerült 5 milliárd (atyaisten ) jenbe és alig a felét hozta vissza a kasszáknál.

Ezek után nem is csoda hogy az Under The Dog készítői inkább kampányolnak mintsem hogy egy olyan stúdióra bíznák magukat akik biztosan el fogják barmolni az egészet. A Készítők azonban elmondták hogy ha minden kötél szakad akkor végső esetben  (és most kapaszkodjatok meg ) a KINEMA CITRUS-ra bíznák az animációt. Értitek,azokra akik eddig olyan silány animékkel lettek híresek mint a Code:Breaker és a Black Bullet. Ezek szerint mégse gondolják annyira komolyan ezt az egészet?

Mindenesetre én bízom benne hogy meg tudják csinálni,a promó engem legalábbis meggyőzött. De akkor is ott lebeg a projekt felett Domoklész Kardja,hogy vajon melyik stúdió fogja elbarmolni ha mégis megvásárolja a készítési jogokat?

SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr266631759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.08.25. 20:08:18

hmm nagyot mosolyogtam a pokemonos óvszeren. Minek nekik ? Csak dísznek lesz úgyis tartva :)

Na de félretéve a humort. Alapvetően én jó ötletnek tartom ,de mivel nyugaton nem túl nagy a hangja a dolognak, értelemszerűen pénz nem fog összegyűlni rá. Bár jó lenne ha kliséktől mentes animét kapnánk. Én egy Cowboy Bebophoz hasonló alkotással meglennék elégedve. Neeem nem a Space Dandy nem az. Az egy igazi klisé halom a japánoknak :)

Meg is nézem a kis promó videójukat :)

kossza 2014.08.29. 21:24:05

Nem tartom valószínűnek, hogy a határidőig összejön a minimális összeg pedig kíváncsi vagyok mit alkotnának.
Sajnos a legnagyobb animés klisét nem akarják kihagyni: "...a kormány középiskolásokat kezdett terroristavadásszá képezni."
süti beállítások módosítása