Sziasztok!

Huhh kicsit megritkultak az írásos kritikák mostanában de hát ez van ha közben videózni is akar az ember.  Erről a sorozatról nem tudnék tartalmas vidit csinálni szóval írásban mondom ki gondolataimat róla.

Ma a Blood Lad című animéról fogok írni nektek.

blood lad poster.jpg

A Blood Lad egy 2013-ad anime amit a Brain Base stúdió készített az azonos című manga alapján ami 2009 óta fut a Young Ace magazinban és amit Kodama Yuuki készít. Az animét pedig Shigekuya Miya rendezte aki a Supernatural animét is levezényelte. A Stúdió korábban olyan animéket gyártott le mint a Baccano!, az Innocent Venus, és a Natsume Yuujinchou . Maga a sorozat már előbb műsorra került volna akárcsak a Coppelion,de valamiért ezt is eltolták és sokáig nem is lehetett hallani róla és hát elnézve a végeredményt akaratlanul is megkérdezni az ember hogy mi szükség volt rá?

A Történet a démonvilágban játszódik ami 4 nagy részre van osztva és mindegyiknek megvan a maga területfőnöke. Főszereplőnk Staz is egy ilyen területfőnök és nem mellesleg nem vámpír is egyben ám ő különbözik a többi vámpírtól mivel nem iszik vért,nem jár éjszakai portyákra és nem hord köpenyt sem helyette jobban izgatják az animék ,mangák,a japánok és minden álma hogy találkozzon  Miyazaki Hayao-val. Igen Vámpírunk 100%-os otaku.

blood_lad_017.jpg

Élete akkor változik meg mikor is egy emberlány Fuyumi téved a démonvilágba és mit ad Isten pont Staz birtokára ép be és eleinte a srác majd felrobban a szerelemtől de mikor a lány szellemé válik lelkesedése lanyhul ám megígéri neki hogy visszaváltoztatja emberré.

blood_lad_003.jpg

Voltaképp ennyi a keretsztori ,az eredetiségre egy szavunk nem lehet elvégre otaku vámpírról még nem egészen hallottunk. Habár hamár van csillámfasz meg véradó vámpír akkor otaku vámpír mért ne lehetne? Ez egy érdekes dolog és főképp ezért kezdtem el nézni ezt a sorozat de sajnos nagyon hamar beütött a krach. Ugyanis az eredetiséget ami a kerettörténetet jellemezte kb. a 3.rész után úgy dobhatjuk ki a kukába mint a huzat és innentől ne számítsunk másra mint sablon anime és shounen klisékre. Másszavakkal a sorozat nagyon hamar alá ad a színvonalból. Amúgy se túl hosszú,össz-vissz 10 rész az egész cucc és hát nagyon látszik is rajta hogy nagyon ki van spórolva az egész.

Amin főképp meglátszik ez az a látvány. Jó szép színes meg minden de nagyon sokszor megy át rikítóba és szemrákot okozóba.Viszont a karakterdizájn egy hihetetlenül nagy semmi kérem szépen. Igazából itt senki sem látszik démonnak vagy valami hasonlónak. Staz vámpír kinézetét elintézték pár hegyes foggal és kész jó napot,Fuyumi démonkinézetét egy 3szög alakú papír jelzi a fején ami még csak normálisan sincsen meganimálva. Meg úgy általában 1-2 kivételt leszámítva a démonok többsége se néz ki túlzottan démonnak ahogy már említettem. Mondjuk van pár jó harcjelenet ami tényleg jól sikerült például a boxmeccs és a fantomdémon elleni viadal egész pofás lett de sajnos ennyiben ki is merül a látvány. De legalább a drága készítők arra nagy figyelmet fordítottak a hogy  a lányok csöcsei élethűen fityegjenek (erre persze volt idejük ).

Nézzük a szereplőket. A Karakterek némiképp javítanak a sorozat szegényes összképén, főképp Staz aki talán a sorozat legjobb karaktere. Legalább őt valamennyire jól kitalálták hamár a többieken látszik hogy mintha csak egy másik sorozatból ruccantak volna át. Staz-nak van egy két viccesebb beszólása és megmozdulása. Fuyumi valami eszméletlenül unalmas,rajta nagyon érződik hogy csak azért van ott hogy legyen egy női főszereplő is mert sok mást nem igazán csinál a sorozatban. Persze vannak még mellékszereplők na azok se piskóták.

blood_lad_054.jpg

Hydra bell karakterét megpróbálták nagyon titokzatossá tenni de csak egy nagy trollt sikerült csinálniuk belőle és a legtöbb fanservice poén hozzá köthető.

blood_lad_011.jpg

Hamár van vámpír akkor a vérfarkas se hiányozhat a sztoriból. Wolf Staz gyerekkori barátja,most ő is területfőnök habár viselkedésileg és kinézetileg nagyon Hitsugayás és a háttérsztoriján se gondolkoztak valami sokat. Legyen elég annyi hogy aki látta az Inuyashát az tudja mire gondolok.

Persze nem hiányozhat a bátyus és bátyuskomplexusos hugica sem habár valljuk be Braz legalább már tényleg kinéz vámpírnak...

blood_lad_037.jpg

Liz se semmi főképp azért mert állandóan Darth Vadert játszik és hát valljuk be azért az vicces ha egy kiscsaj Darth Vader maszkot vesz fel.

blood_lad_059.jpg

Nos igen a mellékszereplőkre se pazarolhattak valami sok időt mit ne mondjak.

Beszéljünk kicsit a humorról. A Sorozat eleinte sok paródiahumort használ,főképp más animéket használ fel. A Staz-Wolf boxmeccs egy az egyben egy Hajime No Ippo paródia,Vna Dragon Ball is ami az ilyen sorozatkból nem hiányozhat,és sokszor mutatnak benne videójátékokat is. Sajnos azonban ez a fajta humor nagyon hamar eltűnik és átveszi a helyét az erőltetett fanservice humor. Tényleg kár érte mert talán mégse lett volna olyan rossz ha végig megtartják ezt a szintet humor terén.

Zenék. Nagyon tetszett az Opening dal amit May'n ad elő viszont az ending zenével egyáltalán nem vagyok megelégedve. Nanri Yuuka adja elő a dalt akiért konkrétan sosem voltam oda és egyetlen száma se olyan hogy nagyon tetszene.

Még az értékelés előtt beszélnék kicsit a befejezésről. Ami gyakorlatilag nincs is. Mikor végre kezdene beindulni a sztori a 10.rész végén puff rl van vágva az egész,tessék mást nézni alapon. Szóval biztosra vehetjük a 2.évadot és ahogyan vége lett 80%-ra meg lehet tippelni a folytatás cselekményét.

És ennyi a Blood Lad. Egy újabb sorozat ami jól indult de aztán nagyon hamar megy át sablon animébe. Most hogy jobban belegondolok szinte mindegyik sorozat ilyen. De alapvetően meg lehet nézni mert nem unatkozik rajta az ember.

Blood Lad

-Idő: 2013

-Rendező: Shigekuya Miya

-Stúdió: Brain Base

-Műfaj: Komédia

-Opening: Vivid by May'n

-Ending: Bloody Holic by Nanri Yuuka

-Hossz: 10 rész + 1 OVA

Tetszett:

-Érdekesen Indul

- Staz és Wolf

-Van benne néhány jó csatajelenet

-Van benne néhány jó paródia és humor elem

-Zenék

-Opening

Nem Tetszett

-Nagyon hamar megy át sablon animébe

-Mellékszereplők

-Szegényes karakterdizájn

-Szemrákot okozó látvány

- Nagyon hamar ki fogy belőle a szusz

-Ending

Értékelés:

-Százalékban: 73%-Közepes

-Pontban : 7/10

Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr645822634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.02.19. 22:33:42

Szerintem a fő probléma az animével, ahogy te is leírtad teljesen fölösleges volt még elkészíteni. Hiszen a mangát hipp-hopp jött vuk és beírték, hiszen az is csak pár fejezetes. A folytatásra így évekig nem lehet számítani, vagy egy alternatív második évadot adnak neki. Kár pedig a történet ott kezdett volna kibontakozni ,ahol a sorozat lezárta az évadát. Megjegyzem alapvetően sem egy nagy kunct továbbra sem a történet, mégis azért a színvonal egy hangyányit emelkedik benne.

xxroland23 2014.02.20. 06:27:50

@Palacsintaxx:

Csak sajnos az a helyzet hogy minél népszerűbb egy manga annál jobban akarnak animét látni belőle a rajongók,azzal meg mit sem törődnek hogy még nincs annyi anyag belőle ami egy teljes értékű sorozathoz elég lenne. Amik meg már régebb óta futnak mint például Takahashi Rumiko legutóbbi műve azok meg hiába érdemelnék meg hogy adaptálják őket sajnos a kutya se fogja használni őket.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.02.20. 14:29:24

@xxroland23: Na igen, sajnos ebben igazad van. Az a baj, hogy teljesen fantáziátlan lett, a japán anime manga világ. Ha megnézed a mangák 85% -át selejt sablonos darab. (igen kedves olvasó évente több száz több ezer mangát adnak ki, valamelyik csak pár fejezetet él meg,ilyen ez a magyar közönséghez csak minimális százaléka jut el, tehát ez a 85% szerintem egy kb reális érték :D) Az anime stúdiók sem tudnak saját kútfőből kitalálni normális történettel rendelkező animéket. Ott van a space dandy :D az is mekkora egy :D pütypürüty. Grafikára és animálásra nagyon szép és látványos. A szinkronnal sincs probléma, ahol megvan lőve az egész az a történet. Egy filler évad az egész:) S még csak nem is poénosak a sztorik :D A főbb karaktereknek csak a felét használják ki (ugye dandy-t és a 2 társát) de még azt sem mindig:) Rémes a helyzet, a Blood Lad egy újabb bizonyíték erre.

Bevallom őszintén nekem az elején egyébként baromira bejött ,de ahogy te is írtad az első pár rész után a jó alapot ki is kukázták és egy közepes sorozattá degradálódott le az egész.

vekiveki 2018.08.23. 19:09:31

Én nem haragudtam volna ha csináltak volna folytatást. Braz úgy néz ki mint ahogy elképzeljük drakulát, olyan köpenyben van de lényegében külsőleg ugyan az mint az öccse. Most már úgy tudom a manga teljesen megvan belőle asszem 10 kötet vagy több. Tök jó, diabolik loversnek harmadik ennek meg második évadja nincs, bár a diabolik loverst többen szeretik többször hallom a címét, így abból tényleg nekiálhatnának a hamradik évadnak, de őszintén bár a Blood ladnak nincs annyi rajongója de a feliratos részek alatt kb három oldalnyi komment volt amit nem sok animénél láttam. ez is azt jelenti hogy tetszett az embereknek, mivel több feliratozó is van így ha azokat össze adjuk akik feliratoztak és hányan sziveztek egy epizódot akkor egy epinek van kb 100-150 vagy több szivezése.vagyis tetszik az embereknek, most nézzük majd meg hány országban szeretik, bár nem biztos hogy többen vagy ugyan ennyien esetleg lehet van ahol senkinek nem tetszik, de ha a szemeteknek van folytatásuk akkor ennek miért ne lehetne? az a baj hogy fuyumi tényleg nagyon az a sablonkarakter, az az ártatlan kislány aki unalmas, tök vékony a a hangja és amúgy marha nagy mellei vannak, az animében Lizen kívül egy kismellű karakter sincs, azért minden animében látni szerintem kismellű karaktert is. elkezdem a mangát és hozzáhasonlítom az animéhez, vagyis csak ahoz az első évadhoz.
süti beállítások módosítása