Sziasztok!

Nos elnézést az inaktivitásért de az utóbbi napokban sorban néztem azokat a sorozatokat amikről nagy valószínűséggel videók lesznek a 4.évadban. Ezért is írok most egy olyan animéről amit már elég rég néztem meg és csak halogattam.

Ma a Bakugan Battle Brawlers sorozatról fogok írni nektek!

Bakugan_DVD_Volume_13_(Japanese).jpg

A Bakugan egy 2007-2008-ig futó shounen-game anime amit a TMS Entertaiment stúdió készített az azonos című manga alapján (habár megjegyzem a manga sehol sincs feltüntetve ) A Stúdió egyébként eddig olyan animéket gyártott mint a számomra nagy kedvenc a D.Gray-Man és az egyre csak süllyedő Cardfight Vanguard illetve a Kenichi-t is ők csinálták. A Rendezője pedig Mitsuo Hashimoto volt aki szintén nincs feltüntetve szinte sehol sem.

Lássunk is neki. Erről nehéz spoilermentesen írni szóval előre is elnézést!

Az anime középpontjában egy Bakugan nevű játék áll ami nagyon népszerű a fiatalok körében ,elvégre a játékot egy netes baráti társaság alkotta meg elég rendhagyó módon. A Játék lényege hogy a harcosok 3 meccset vívnak egymással a megidézett Bakugan szörnyeikkel amiket felerősíthetnek képességlapokkal meg ilyenekkel és aki megnyer 2 meccset az a győztes.

A Központi főszereplőnk Dan is ennek a játéknak a megszállottja ,illetve ő volt az egyik megalkotója is habár erre csak 1x-er tesznek egy elég halovány említést.

Dan_with_Ultimate_Drago.png

Illetve persze ott van még a fó Bakugan-ja Drago aki elég különös módon kerül hozzá és eleinte ugyan nem jönnek ki túl jól egymással de aztán barátok lesznek.

2011-04-13_2218.png

Szóval Dan,Drago és a többi harcos élik az életüket,iskolába járnak meg harcolnak is persze mígnem egy nap  megjelenik egy különös harcos Álarcos aki sorra tünteti el az ellenfelei szörnyeit.

2280441_1324935792134.78res_479_360.jpg

Persze ezt a többiek nem nézik jó szemmel tehát elhatározzák hogy megállítják a srácot,közben persze még többet harcolnak,folyamatosan mennek a bunyók illetve kiderülnek dolgok magukról a szörnyekről is illetve az egész játékról is.

Hát igen a sorozat le se tudná tagadni a műfaját,hozza az összes olyan sablont ami egy game animétól elvárható,eredetiség szinte alig van benne. Aki látta a Yu-Gi-Oh-t vagy bármilyen más hasonló sorozatot az nagyjából tudhatja hogy mire számíthat. Az elején ugyan a sorozat eléggé epizódikus,minden részben más ellenfél alapon megy az egész összefüggő részek nagyjából itt is csak a végre felé vannak. De tudjátok mi a furcsa: Hogy annak ellenére hogy hót adag sablon az egész mégis működik. Az anime ugyanis eléggé szórakoztató tud lenni. Ha az egyszeri néző úgy ül le elé hogy semmit nem vár el tőle csak nézni akar valamit akkor a Bakugan igenis tud szórakoztató lenni.

Térjünk ki a látványra. Most írhatnám hogy tele van CGI-al meg mindenféle számtógépes effektel de nem így van,ugyanis a sorozat (legalábbis így vagyon írva) kézzel rajzolt. Ezen én is meglepődtem elvégre nagyon nem kézzel rajzoltnak néz ki az egész. A Hátterek jól vanna megcsinálva de ami még jobb hogy a szereplők végre nem úgy néznek ki mint akik egy idióta fodrászhoz járnak hajat csináltatni Ugyebár az ilyen animékben a szereplők olyan irtózatosan hülyén tudnak kinézni hogy az ember inkább sírva fakad rajtuk de itt szerencsére nem ez a helyzet. Másszavakkal a szereplők elég valóságosan néznek ki. A Szörnyek kinézeténél ugyan nem erőltették meg magukat annyira ,valójában mindegyikük egy valós állat kissé felturbózott változata,jó azért bevallom hogy Preyas és Drago kinézete marhára bejött,egy kis kocka lelkesedés :)

Preyas_using_blue_stealth.png

A Harcok semmi extrák,valójában eléggé semmilyenek,a jobb harcokat megtartották a 2.évadra. Össz-vissz a látvánnyal nem volt különösebb bajom de még mindig nem tudom elhinni hogy kézzel van rajzolva.

Lássuk a szereplőket.  Dan a szokásos nagyszájú shounen főhős,a barátaiért mindig kiáll és nem adja fel a harcot. A Tűz az ő eleme,illik is hozzá.

Viszont ott van még a másik 5 csapattársa is.

449975-dan_runo.jpg

Először is itt van Runo  a csapat fényharcosa. Kissé tsundere jellem és időnként elég idegesítő tud lenni illetve folyton marják egymást Dan-nel.

0_1.jpg

Chouji a dúsgazdag szemüveges karakter akinek az a legnagyobb hibája hogy a karaktere halálosan unalmas. Ugyan a vége felé mutat némi jellemváltozást de akkor is a szerepe kimerül a szárnysegéd szerepében.

Julie_with_a_Gate_Card.jpg

Julie a sorozat legnagyobb meglepetése. Ugyan eléggé úgy néz ki hogy ő csak azért van benne a csapatban hogy a lány-fiú arány meglegyen de szerencsére ő nem csak dísznek van bent. Ugyanolyan elszánt mint a többiek és időnként vannak vicces megnyilvánulásai.

És akkor most jöjjön az  a fajta szereplő akiktől én általában a falnak megyek:

Shun_ready_to_throw_his_Bakugan.jpg

A HALLGATAG,EMÓS NINDZSA KARAKTER! Komolyan nem értem minek kell ezeket az Uchiha Sasuke klónokat beleeröltetniük az ilyen animékbe. Shun tökéletes erre a szerepre persze kiderül hogy régen nem volt emós nindzsa és persze ellenség-barátok Dan-nel (csak nekem  van Naruto-Sasuke utánérzetem ?)

Végül itt van Alice aki kb annyira unalmas mint Chouji persze a sorozat egyik legnagyobb csavarja hozzá köthető.

bakugan_alice gehabich_imagen 21.jpg

És ami legnagyobb különbség a többi tucat sorozathoz képest: Itt a szörnyeknek is vannak egyéniségeik. Jó náluk se kell nagy dolgokat elvárni de legalább nem úgy vannak a sorozatban akiket csak használnak. Ők is véleményt mondanak meg ilyesmik. Ezen a téren Preyas lett a kedvencem, az ő karaktere eléggé olyan mint Michaelangelo-nak a Tini Nindzsa Teknőcök-ből.

Persze ott vannak még a gonoszok is. Álarcos egy idő után eléggé elkopik és ekkor jön a lépbe a 2. Evil Charachtrer,egy Hal G nevű elég hülyén kinéző egyén illetve a sorozat főgonosza is megjelenik,egy Naga nevű Bakugan aki kb akkora csalódás mint a huzat.

Bakugan_ep_47_1.png

Kinézetileg nem rossz de a karaktere annyira lapos mint az Alföld nyáron. Ő is az a tipikus besértődött főgonosz a sértettségében akar mindent elpusztítani. KOMOLYAN NEM TUDNAK ENNÉL JOBBAT KITALÁLNI?


Persze vannak még mellékszereplők de ő róluk most inkább nem beszélek,már így is elmondtam mindent a főbb szereplők-ről. Igen itt is kismillió emberkét kell megjegyezni de a mellékszereplők is annyira laposak hogy 2 rész után nem is emlékszünk rájuk.

Inkább jöjjenek a zenék. A Háttérzenék említésre sem méltóak,ugyanazok a tucatzenék mint amik a többi hasonló sorozatokban vannak. 2 openingje van az animének,mindkettőt a Psychic Lover adja elő. Nem rossz az első opening sem de a 2. az abszolúte jobb lett mind zeneileg mint klippileg ,habár enyhe Code Geass utánérzete van.

Az endingek eléggé semmilyenek habár megjegyzem a 2.klipp kicsit vicces lett. Ja és hamár itt tartunk itt is elkövették azt a hibát ami az ilyen sorozatok angol vagy más verzióját hazavágja. Lecserélték a jókis openingeket és az első néhány részből összevágtak egy klippet és alá tettek egy marhára irritáló zenéjű dalt plusz itt a dalszöveg egy akkora wtf szarság lett hogy attól a pincéig nyúlik az ember álla. Habár még megemlíteném hogy nem rossz a magyar szinkron,egész igényesen van megcsinálva.

Na ez aztán kiadós lett mint egy vasárnapi ebéd. Összefoglalva a Bakugan semmivel nem jobb de nem is rosszabb mint a többi hasonló tucat anime de mondom ha az ember nem vár el tőle túl sokat akkor jól fog szórakozni rajta. Ja és még pár mondat a folytatások-ról mert azokról nem fogok írni. A 2. széria egy pálinkás szódával elmegy,a 3.évad egy katasztrófa,a 4.-et 2 rész után dobtam.

Bakugan Battle Brawlers


-Idő: 2007-2008

-Rendező: Mutsuo Hashimoto

-Stúdió: TMS Entertaiment

-Műfaj: Shounen-Game

-Openingek:  Number 1 Battle Brawlers by Psychic Lover

                   Puruchi Infinite Generation by Psychic Lover

-Endingek:  Air Drive by Elephant Girl

                 Hello by Yoshihito Onda @ Za-bon

-Hossz: 52 rész

Tetszett:


- Nagyon szép a látvány

- Elfogadhatóak a szereplők

- Drago és Preyas

- Van néhány vicces pillanata

- 1-2 elfogadhatóbb harc is van benne

-Zenék

-Openingek és Endingek

- Ha az ember nem vár túl sokat akkor egész élvezhető

Nem Tetszett


-Ugyanazt a sablont követi mint az összes többi ilyen sorozat

-Chouji és Alice halálosan unalmasak

-Naga

- Van benne néhány időhúzó rész

-Álarcos karaktere egy idő után eléggé ellaposodik

Értékelés:


-Százalékban: 75/-Közepes

-Pontban: 7.5/10


Nos ennyi voltam mára, SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr745749037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.01.09. 20:38:43

egyébként érdekesek ezek a sorozatok. Az első évada minden hasonló témát (kártyás harcos) animének elmondható ,hogy élvezetes valamilyen szinten. Bayblade,Bakugan,Pokemon,Yu-Gi-Oh. Viszont a folytatások rendre rémesre sikerülnek, mégha látványban fejlődnek is ,de történetre és szereplők tekintetében nem tudják megközelíteni az első évad színvonalát. Egyébként ez az állítás talán a Bakugan szériára is igaz lehet, hiszen a későbbi évadok már lejtmenetnek mondhatóak az alap szériához képest, én egyáltalán nem tudtam élvezni a folytatásait.

Viszont az alap tetszett , és teljes mértékben azonos véleményen vagyok veled ,a séria ezen évadával kapcsolatosan.
süti beállítások módosítása