Szegasztok!

Visszaemlékezve Bagszipoke-val készített közös Pokemon Origins bemutatómra eszembe jutott, hogy az eredeti első három szériás játéknak (Red, Blue, Green) készült még Gameboy Advance-re 2 remake!

Úgy döntöttem, hogy ma bemutatom nektek a Pokemon Red/Blue/Green játékok 2004-es Gameboy Advence-os remake-jeit, a Pokemon Fire Red és Pokemon Leaf Green játékokat!

(Figyelem: Harmadik Anime Manga Palota/Anime Bemutatók Sorozat Nyereményjátékról információk itt)

FireRed_boxart.jpgLeafGreen_boxart.jpg

A Pokemon Fire Red és Pokemon Leaf Green két 2004-es kaland-RPG játékok, melyeket a Game Freak fejlesztett és a Nintendo adta ki a Gameboy Advance hordozható konzolra. Eme két játék tulajdonképen az 1996-os, legelső Gameboy-on megjelent Pokemon Red/Blue/Green játékok remake-jei.

pokemon-fire-red-1.1.jpg

A történet dettó ugyanaz, mint bármelyik pokemon játéknak, s nem is nagyon változtattak az 1996-os játék történetén. Van egy no name random pokemon zabigyerek, aki mi nevezünk el, majd miután választottunk egy pokemon-t a három kezdő pokemon-ból (Charmander, Bulbasaur és Squirtle), megkezdjük utunkat, hogy a RPG játékokból már jól ismert módon EXP-vel feltuningolt pokemon-jainkal megnyerjük a nagy Pokemon Ligát, s persze fogjunk össze annyi pokemont, amennyit az aktuális pokemon generáció enged, hogy majd a játék befejezése után más Gameboy Advance tulajdonosokkal is játszhassunk, hogy eldöntsük, ki az igazi "Pokemon Kaiser".

S ennyi. Látszik, hogy azért van csak történet, hogy legyen, de ahogyan Bagszipoke már mondta, nem is a történet a lényeges, hanem a játékmenet és a hangulat.

Nos, még mielőtt magát a játékot elemezném ki, lássuk, miben ad többet, mint az eredeti 1996-os játékok:

Szebb grafika és kellemesebb zenék/hangol (de ugye ez kötelező elvárás egy remake-től).

  1. Most már 2 nem között választhatunk, így a lányoknak nem kell úgy érezniük, hogy egy hímsoviniszta játékhoz ülnének le, illetve bizonyos férfiak is kiélhetik elfojtott transzfesztita hajlamaikat. ;D Amúgy meg túlságosan nem hat ki eme opció a játékra, de legalább most már nem csak egy nemmel lehetünk (s a Nintendo is elkerülheti a Csoda-Amazonok-A-Férfi-Elnyomás-Ellen szervezet ostorozásait ;) ).
  2. Most már az I.generációs pokemon-okon kívül elfoghatóak és cserélhetőek a II.-ik generációs és a III.-ik generációs pokemonok is, így most már nem 151, hanem 386 pokemon-t foghatunk el. Na ez már jelentősebb tartalmi változás.
  3. Kapunk pár extra helyszínt/pályát, mint például a Sevii Szigetek.
  4. A pokemon-oknak most már van nemük (lol), "természetük" (dupla lol) és egyéni képességeik, SŐT, most már "tenyészthetőek" is (!!!tripla lol!!!), melyek többsége a Pokemon Ruby/Sapphire/Emerald játékokból származik. Emellett adhatunk a pokemon-oknak tárgyakat is, amiket használhatnak a harcokban (pl gyógyító gyümölcsöket).

Ezek volnának a fontosabb változások, melyekkel máris köröket vertek az eredeti játékokra!

No de akkor lássuk magát a játékokat!

1278302278-2.jpg

Először az audi-vizualitásról, mely Gameboy Advance mértékkel mérve csillagos ötös! Nagyon szép a grafika, a karakterek és a pokemon-ok sprite-jai is szépen ki lettek dolgozva.

Maga a játékmenet nem nagy szám. Van az Open World játékmenet, melyben föl-le tudsz rohangálni, és a bokrokban vagy barlangokban kereshetsz elfogható pokemon-okat, illetve csatázhatsz más pokemon trainer-ekkel a játékban, illetve a játék kívül más játékosokkal.

A pokemon harc egyszerű! Négy opció van:

1."Fight" = Itt a pokemon-od által betanult 4 támadást használhatod, melyek a RPG játékokhoz híven lehetnek támadó, védekező vagy erősítő/gyengítő technikák.

2."Bag" = Itt tárgyakat használhatsz, hogy gyógyítsd a pokemon-odat harc közben, illetve itt tudod használni a pokemon labdákat is, hogy elfogj más pokemon-okat! Természetesen csak "wild (vad)" egyedeket foghatsz el, játékostól illetve virtuális ellenfeledtől lopni nem tudsz.

3."Pokémon" = Itt cserélhetsz pokemon-t harc közben! Igen, nem kell harc közben végig szenvednek, ahogyan kiverik az ebédet is a kis kedvencedből, focisan lecserélheted egy éppen lajhár életmódot folytató pokemon-odra is, hogy inkább azzal mossák föl a padlót. ;D

4."Run" = Avagy szégyen a futás, de k*rva anyját annak, aki bokszzsáknak használja a háziállatom! ;D

Tehát mint láthatjuk, egyáltalán nem bonyolult a játékmenet, de annál szórakoztatóbb, hiszen kb 1000 technika létezik a játékban, 1000 kombináció, valamint maguknak a pokemon-oknak is vannak sajátlagos képességeik és támadó értékeik, melyek befolyásolják a játékot! S vannak kb 386-an!

A játékok a vége felé egyre nehezednek, de vannak termek, ahol megkövetelik a magas szintű pokemonokat, szóval fejleszteni mindenképpen érdemes őket! Sőt, bizonyos szintlépéskor (vagy egyéb kritérium teljesülése esetén) átalakulnak egy még erősebb, még brutálisabb állatkává.

Szóba jöttek a termek: ahhoz, hogy megküzdhessünk az Elit 4-el, leverjük a bajnokot, valamint befejezhessük a játékot, először le kell győznünk 8 teremedzőt, akik legyőzésük után 1-1 jelvényt adnak (vereség esetén pedig körberöhögnek ;P ).

Vannak titkok a játékban, de persze nem ilyen artwork-okra meg zenei ost számok megnyitására kell gondolni, hanem pl extra helyszínek, legendás pokemon-ok, stb.

A játékok hangulata is egész jóra sikerült, a szép zenék valamint a részletesen kidolgozott világ egész jóra sikerültek. Tény, nem olyan jók, mint kedvencem, a Pokemon Emerald, de így is az egyik legjobb GBA játékok.

pokemon-fire-red.png

S most jön az ok, hogy miért egyszerre mutattam be a két játékot, amikor más a címük.

Nos, az igazság az, hogy a Nintendo jó kis kapitalista módon ugyanazt a játékot adta ki 2 különböző névvel, minimális tartalmi eltéréssel - pl egyik játékban elfogható Pikachu, a másikban nem, viszont ott meg Lapras-t nem tudod elfogni, így vagy megveszed mindkét játékot, vagy keresel valakit, aki cserél veled. Szép dolog a kapitalizmus! ;)

Szóval, van nekünk egy modern tamagocsi játékunk, ami kedvesen ötvözi a RPG és kaland elemeket, viszont a történet és a kisebb hibák még mindig befigyelnek. Ennek ellenére egy kiváló játék, melyet mindenképpen érdemes kipróbálni, akik meg már játszottak a legelső pokemon játékokkal, azok meg falni fogják! ;)

Pokemon Fire Red + Pokemon Leaf Green

Adatok:

- Év: 2004

- Kiadó: Nintendo

- Fejlesztő: Game Freak

- Konzol: Gameboy Advance

- Műfaj: RPG, Kaland

- Játékosok Száma: Öt

Értékek

- Grafika = 5/5

- Játszhatóság = 4/5

- Szavatosság = 5/5

- Zenebona = 4/5

- Hangulat = 4/5

Végső Értékelés: 9/10

(1-2.5 = Sz*r játék, 3-4.5 = Rossz játék, 5-6.5 = Közepes játék, 7-8.5 = Jó játék, 9-9.5 = Kiváló játék, 10 = Favorite játék)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr125731910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.01.04. 19:55:36

azért érdekes ez a játék :D én is írtam a black és white 2 ről kritikát az oldalamon és hmm hasonló értékeléssel éltem. Furcsa ,hogy a pokemon megmaradt a 2D felülnézetes keretnél és nem fejlődött tovább, pedig rendkívül jól állna neki egy 3D környezet, picit bonyolultabb történettel ellátott világ, valami akciódúsabb és látványosabb környezettel/irányítással felszerelve.

Esetleg elbírna pár , izgalmasabb mellék küldetést, ha már nem akarnak fejleszteni a látvány világon (tudom tudom gameboyon belül a black/white 2 már "mű" 3d)

Mangekyo22 2014.01.04. 20:01:35

@Palacsintaxx: A Pokemon X és Pokemon Y játékok már valamennyire 3D-sek!

Mondjuk nekem inkább azzal van a bajom, hogy az Gameboy Advance-os részek óta nem tud lekötni a játék sorozat. Szerintem hangulatilag, tartalmilag és több más téren a Gameboy Advance-os játékok lettek a legjobbak.

silly3200[Spyrofan] 2014.01.04. 23:24:13

Király tesztelés! Nekem meg van Pokémon FireRed! Még 2013-ban vettem meg és végigvittem 4 alkalommal(Meg akartam szerezni pár Pokémont!) Sok Időmbe telt mire végigvittem de megérte! Az Emerald is megvan és szép gyűjtemény van abban a játékban! Viszont a Diamond a kedvencem eddig! A Ritka Gameboy Micro Link Kábellel cseréltem a két játék között és persze 2013-ben kaptam is új Gameboy Micro-t! Jót el szórakoztam a játékokkal! A Pokémon White is király!
süti beállítások módosítása