Sziasztok!

Akik ismernek azok tudják hogy nem vetem meg a horrorcuccokat éppen ezért vágtam bele a Devilman-be is anno és tetszett habár valahol csalódás is volt miután a mangát is sikerült elolvasnom.

Hiszen mint már a manga kritikánál is írtam,az anime és a manga teljesen különbözik egymástól csak a szereplőik egyeznek meg mivel a 2 mű egyidőben futott. Persze később néhányan ráeszméltek hogy ez így nem stimmel ezért feldolgozták a mangát is 2 OVA részben ami viszont nem egyidőben készültek el.

Ma az 1.ilyen OVA-ról fogok nektek írni ami Devilman születését meséli el. Jöjjön a Devilman-The Birth!


Devilman_TheBirth1987.jpg

A Devilman Go Nagai egyik leghíresebb Horror mangája ami 1972-1973-ig futott a Weekly Shounen magazinban ,ezzel egy időben a Toei animation készítette el az első sorozatot is . Az OVA-k már a manga cselekményét dolgozzák fel,a Birth-öt 1987-ben készítette az O Production stúdió,a rendezői székben pedig Iida Umanosuke ült aki sajnos már nincs köztünk (1961-2010).

Lássunk is neki.

Főhősünk Akira egy végtelenül jólelkű ám eléggé lúzer srác aki a folytonos piszkálódások és testi bántalmazások célpontja az iskolában.

devilman_1987_020.jpg

Szánalmas élete akkor változik meg mikor egy régi barátja  Ryou hirtelen felkeresi majd se szó se beszéd elrabolja őt.devilman_1987_051.jpg

Ryou egyenesen a házába viszi Akirát ahol végülis mindent kitálal: Az apja megőrült végzett a srác kutyájával majd miután a srácot is meg akarta ölni ,öngyilkos lett. Persze a dolog nem ilyen egyszerű mivel a fatert egy démon szállta meg . Ezek után Akira szembesül még néhány dologgal amit egy fura sisak oszt meg vele.

A Földön még az emberek előtt démonok és más szörnyetegek éltek és egymást irtották mígnem a jégkorszak kipusztította őket vagy pedig befagyasztotta őket. Ám most újra életre keltek és vissza akarják foglalni a világot.

devilman_1987_050.jpg

Rögtön ez után máris megtámadja őket egy démon ,menekülni kényszerülnek majd egy fura helyen találják magukat ami tele van démonokkal akiket le kell gyilkolni. A Szertartáson belül Akira jómaga is démonná változik és ezzel megszületik Devilman aki jól lerendezi a földöntúli bandát.

devilman_1987_041.jpg

Az OVA itt ér véget mivel csak az első manga kötetet dolgozza fel amit ugyan nem értek mivel az egészet fel lehetett volna dolgozni. Szóval a Devilman története piszok jó. Nem csak rohadtul hangulatos hanem tényleg horror és nem csak annak van beállítva. Ugyanakkor gyenge idegzetüeknek nem ajánlott a megtekintése mivel mindenki rohadt véresen döglik illetve a szörnyek kinézetétől is be lehet parázni néhol.

Az OVA rajzolása eszméletlenül jó lett. Gyönyörűen vannak megrajzolva a hátterek ,a szereplők sincsenek elrajzolva,Devilman végre úgy néz ki ahogyan a mangában is meg van rajzolva. És rohadt jól néz ki. A Szörnyek szintén megérnek egy jó pontot mert hogy parázni lehet tőlük az tuti. A Látvánnyal tehát nincs semmi gond.

Szereplők. Akira az a tipikus lúzer srác hirtelen power-höz jut karakter ami a mai mangákban és animékban hatalmas sablonnak számít de ne feledjük a Devilman manga a 70-es években készült,azért akkor tájt ilyen cucc nemigen volt még a piacon.A Saint Seiya manga is csak 86-ban jött ki. Ryou a titokzatoskodó karakter,van még egy suddengirlfriend Miki aki ugyan elég semmilyen lett,csakúgy van. Devilman habár nem szerepel többet 5 percnél mégis hatalmas poztívuma a filmnek. Több fontosabb szereplő nincs is szóval haladjunk tovább.

Azt azért elmondanám hogy 1 nagy problémám volt az animéval,az pedig hogy a Fekete Mise részt jobbra is megcsinálhatták volna.

devilman_1987_033.jpg

Mert amíg a mangában  egy bedrogozott Black Sabbathos buli van megrajzolva addig itt hát inkább egy csapat jó alaposan bepiált hapsi és nőci vonaglását nézhetjük végig 80-as évekbeli rockzenére.

Hamár itt tartunk: Nem sok zene van az animében de amik vannak azok gyönyörűek. Főképp az ending dallam az nagyon megmarad az emberben.

Nos lényegében ennyit tudnék elmondani az OVA-ról. Nagyon hangulatos ,nagyon szépen megrajzolt és nagyon véres de egyben rohadt szórakoztató is.

Devilman-The Birth


-Idő: 1987

-Stúdió: O Production

-Rendező: Iida Umanosuke

-Műfaj: Horror-Seinen

-Opening: -

-Ending: ?

-Hossz: 50 perc

Tetszett:


-Rohadt jó az alapsztori

-Szerethető karakterek

-Devilman

-Nagyon szép a látvány

- Zenék

Nem Tetszett:


-Csak az 1. kötetet dolgozza fel

-A Fekete Mise jelenetet jobbra is megcsinálhatták volna

Értékelés:


-Százalékban: 90%-Kiváló

-Pontban: 8.5/10

 

Hamarosan megnézem a 2.OVA-t is  remélem az is lesz olyan jó mint ez. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr715333385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása