Sziasztok!

Mivel nem tudtam semmi ütős intrószöveget kitalálni ezért inkább belecsapok a lecsóba és közlöm veletek a véleményemet a Jormungand című animéről.

jormungand.jpg

A Jormungand egy 2012-es anime ami azonos címen futott seinen manga alapján készült amit Takahashi Keitarou készített. A Mangából 11 kötet jelent meg és először a Sunday Gene-x havi magazinban jelent meg. A Manga 2012 januárjában fejeződött be,a sorozatot pedig a bombaként berobbant White Fox studió készítette akik olyan animékkel vettek le már minket a lábunkról mint a Katanagatari és a Stein's Gate. Mondjuk a rendező kiléte kisebb aggodalomra ad okot ugyanis az a Keitaro Motonaga rendezte a Princess Princess ,a School Days és a Lovedol című szemeteket is levezényelte,persze jó animékat is rendezett már mint az előbb említett Katanagatari vagy a Phantom.

Lássunk is neki.

Főszereplőnk Koko egy fiatal fegyverkereskedő lány aki egy csapat zsoldos társaságában utazza be a világot és üzletei rendszerint véres összecsapásokban de minimum 3-4 ember halálával végződik.

jormungand_002.jpg

A lány az első részben magához vesz egy gyerekkatonát is Jonah-t aki egyben a sorozat 2.főbb szereplője is lesz egyben.

jormungand_037.jpg

Valójában pár mondatban össze lehet foglalni az egész sztorit mivel tényleg nem nagy volumenü az egész. Szóval az anime 3-4 üzlet lebonyolítását mutatja be különböző helyszíneken és ezzel együtt megismerhetjük a szereplők múltját és jellemét is.

Összességében ennyi az egész,talán többet mondhatnék róla ha egyből megnéztem volna a 2.évadot is. Szóval a történet nem egy nagy eresztés de nem is akar több lenni mint egy akciók-ban bővelkedő seinen sorozat. Az anime követi a manga vonalát lévén hogy pár hónap különbség van a kettő között.Mondjuk néhol tényleg érződik rajta a Black Lagoon feeling habár ez nem teszi tönkre a sorozatot.

A White Fox hozza a szokásos színvonalát,a látvány egyszerű de mégis szép és a harcok is nagyon jól meg lettek csinálva.

Nézzük a szereplőket. Koko egy eléggé kettős személyiség ugyanis egyszerűen nem lehet róla eldönteni hogy ő most rossz vagy jó szereplő de pont hogy ez a kettősség teszi szerethetővé és izgalmassá karakterét.A Szinkronja pedig jóra sikerült,Itou Shizuka a kisujjából kirázza Koko karakterét. Jonah egy végtelenségig érzelemmentes srác aki vakon követi a lányt mondjuk néha egy picit idegesítő volt számomra a jelleme.

jormungand_005.jpg

Aztán persze ott van Koko csapata is. A Csapatban van bekötött szemű volt katona csajszi,volt maffiasofőr,leszerelt katona meg ilyenek. Szóval sikerült egy halom military szereplőt összerakniuk egy helyre de egyben elmondható róluk hogy nem idegesítőek hanem végülis egész kedvelhetőek. Mondjuk ebből a csapatból mindössze 3 szereplőnek ismerhetjük meg a múltját,bár lehet hogy a többieké a 2.évadra maradt.Hála istennek nem kapunk sárgaházból szabadult,közveszélyes katonaszereplőket ha mégis feltűnik egy azt kb 2 perc alatt kinyírják.

Van még egy fontosabb szereplő,egy CIA ügynők Jerry bár mindenki csak madárijesztőnek hívja.

jormungand_302.jpg

Meglehetősen idegesítő személyisége van és megértem hogy kell egy ilyen "ellenség" szereplő is a sorozatba de akkor csinálták volna meg kevésbé paraszt személyiségüre.

Tehát ők lennének a fontosabb szereplők.

A Zenék nagyon jóra sikeredtek,a háttérzenék nagyon kellemesek a harcok alaltiak pedig nagyon ütősek. Az Op dalt Kawada Mami adja elő aki olyan sorozatoknak adott dalokat eddig mint a Shana , az Index, A Hayate No Gotoku és az Onegai Sensei. Itt is jó munkát végzett a dal nagyon illik a sorozathoz. Az ending-et a supercell-ből kivált Yanagi Nagi adja elő és meg kell hagyni hogy az ending dal is egész jóra sikerült.

Összességében ennyit tudok elmondani róla és habár a White Fox mestermunkája mindig is a Stein's Gate marad a Jormungand még így is egy nagyon jó sorozat amit érdemes megnézni.Akik kedvelik a Black Lagoon-t azoknak ez is tetszeni fog.

Jormungand


-Idő: 2012

-Stúdió: White Fox (Katanagatari,Stein's Gate)

-Rendező: Motonaga Keitarou (School Days,Princess Princess,Lovedol,Phantom)

-Műfaj: Akció-Seinen

-Opening: Borderland by Kawada Mami

-Ending :Ambivalentidea by Yanagi Nagi

-Hossz 12 rész (1.évad)

Tetszett:


-Egyszerű de mégis jó a történet

-Szerethető és vicces szereplők

- Jók a harcok

-Koko

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Jerry

-Nem ez lesz a White Fox legjobb animéja

Értékelés:


-Százalékban: 88%-Jó

-Pontban: 8/10


Hamarosan jövök a 2.évaddal,addig is SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr585252578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.04.30. 12:29:45

A szokásos, nagyon jó ismertető, bár maga az anime nem az én stílusomnak való :)
Viszont mi az, hogy nincsen bevezető? Kénytelen leszek magamnak megírni. :))
"Mi történik akkor, ha a világot körülölelő kígyó szabadságot vesz ki, ezzel kétségbe ejtve az áz és ván isteneket? Miközben a Valhallában eluralkodik a káosz, a kígyó emberi alakot öltve ismerkedik meg a japán kultúrával. Na, pont erről nem szól ez az anime, amit most bemutatok nektek."
süti beállítások módosítása