Sziasztok!

Nos tehát eljött az újév,remélem kibuliztátok magatokat szilveszterkor és újult erővel vágtok bele a hétköznapokba.

Most megejtem azt a bizonyos kritikát amiről már beszéltem nektek az Év Végi értékelés bejegyzésemben,most ért meg hogy beszámoljak róla.Ehhez az animéhoz azonban fel kell készülni. Vágjunk is bele.

Jöjjön a Cardfight Vnaguard-Asia Circuit Hen sorozat.

a1409021157155161333738.jpg

A Cardfight Vanguard egy 2011-2012-es anime ami a kártyagyüjtögetős sztorik sémáját követte. Nem valami hű d enagy anime mégis hatalmas siker lett és hype is megvan hozzá szóval ezekből következik a folytatás.  A 2. Sorozat az Asia Circuit Hen alcímet kapta. Ezt is a TMS Entertaiment készítette és Hatsuki Tsuji rendezte.

A Sorozat az első évad közvetlen folytatása. Miután Aichi és a Q4 csapat elgyőzte Ren-t illetve ezzel megnyerték az országos bajnokságot visszazökkentek gondtalan életükbe. Ám ez nem tart sokáig. Aichi éppen a kártyabotba igyekszik ahol is találkozik egy különös fiúval akit mint később kiderül Takuto-nak hívnak viszont elég furcsán viselkedik.

cardfight_vanguard_asia_circuit_chapter_030.jpg

A Fiú viszont csak azért van itt hogy megkérje Aichi-t hogy tanítsa meg kártyázni. Ez meg is történik ám a játék közben váratlan módon egy látomásba megy át melynek végén Takuto eltűnik és Aichi paklija a Royal Paladdin és ele együtt a Blaster Blade is eltűnik helyükre egy új klán a Gold Paladinn kerül de ez Aichi-n kívül senkinek sem tűnik fel. Nem sokkal ezután a csapat meghívást kap az VF Asia Circuit nevű bajnokságra ami annyiból áll hogy Ázsia különböző országaiba utazhatnak és megmérkőzhetnek az ottani bajnokokkal,és a szervezője nem más mint Takuto.

Miután a csapat nagyjából összeáll mivel Kai most se tart velük elindulnak a versenyre de Aichi különösképp izgatott mivel mindenképp ki akarja deríteni hogy mi történt a lapjaival ugyanakkor megtudja hogy Kai illetve Ren klánja is eltűnt és ujjakat használnak helyettük.

Illetve a későbbiekben feltűnik még egy fontosabb szereplő is,Leon illetve az ő hölgykisérete Jillian és Charlene akik viszont meglehetően gorombán bánnak mindenkivel erre okuk van de erre még muszáj lesz visszatérnem.

tumblr_mdo0xwOgU31r549bv.png

Szóval 1 szó mint száz az anime műfaja most nem hazudtolja meg magát és követi a szokásos sémákat de ezek mellet annyira önismétlődö és monoton az anime hogy az nem igaz. Gyakorlatilag a 30.részig mindig ugyanaz történik.

Megérkeznek az adott helyre-Lelkiznek egy sort-legyőzik az első ellenfeleket-jön az erősebb ellenfél aki lenyomja őket mint a bélyegget -hőseink beemóznak és minden kezdődik előröl. Komolyan mintha egy Rumiko Takahashi animét néznék. A Töltelékrészek meg annyira unalmasak hogy kár időt pazarolni rájuk,szokásos tengerpartos részek.Gyakorlatilag az anime más mint az első évad újramesélése csak feleannyi részbe tömörítve és másik főgonosszal.Mondjuk a végét azt legalább jól megcsinálták.

Látványilag az anime semmit sem változott viszont a javára írható hogy itt legalább nincsenek olyan részek amikben minden percben máshogy néznek ki a szereplők ezt viszont helyettesítették azzal hogy ezeket a részeket marhagyorsan lerendezik csak azért hogy még több lelklizős pillanatot erőltessenek ránk. A Harcok lényegében érdekesebbek lettek hiszen a 3.as szintű lények némelyike új képeeséget kapott a Limit Break-et amit csak adott sebzés esetén lehet alkalmazni.Össz-Vissz a látvánnyal meg voltam elégedve.

A Szereplőkkel viszont marhára nem. Mint anno írtam,az anime szereplői hírből sem ismerik a karakterfejlődés szót helyette még idegesítőbbek és még unalmasabbak lettek ez főképp Aichi-ra értendő. Misaki egyszerűen semmilyen,Kamui meg mostmár mindenen felkapja a vizet és telitorokból üvöltözik minden egyes alkalommal és ez van olyan irrítáló mint Nono és Nene kóruseffekje a Blood-C ből.Kai meg aztán külön megér egy misét.

New-Team-AL4.jpg

Ugyanis az alap hogy itt már csak álfilozófia kliséket tud magából kinyögni de azokat is úgy hogy közben nagyon cool-nak látszódjon de mellé még kiderül hogy egy hatalmas pöcs. Csatlakozik Ren csapatához persze Aichi-ék erről nem tudnak és mikor rájönnek és kérdőre vonják a válasza ez:

AICHI ÉN MEGMONDTAM NEKED HOGY A SAJÁT UTAMAT FOGOM JÁRNI HOGY KIDERÍTSEM HOGY MI TÖRTÉNT.AKÁRMIT IS CSINÁLOK ANNAK SEMMI KÖZE HOZZÁD.   Nos ezzel két nagy probléma van:

1: Ez a mondat olyan gay hogy már az is megfordul az ember fejében hogy Kai bele van zúgva a srácba.

2: Ha normális beszédre lefordítjuk akkor azt jelenti a többiek számára hogy LE VAGYTOK SZARVA. És ez a hozzáállása később sem változik.

Szóval igen Kai itt már átlépett abba a bizonyos kategóriába akiket  fejbe kéne lőni. Valójában a többi ellenfelük se különb,van egy kissrác csapat akiknek a szemüveges tagja Lee (nem az a Lee) egyszerűen hihetetlen.

Team_SIT_Genius.png

Tipikusan az az elkényeztetett kölyök aki mindenáron első akar lenni. A 74.részben elejt egy olyan beszólást amin a falat kapartam:

"EGYSZER ÉN FOGOM ÖRÖKÖLNI AZ APÁM HATALMAS VÁLLALATÁT AMI EGÉSZ ÁZSIÁBAN AZ ELSŐ,EZÉRT NEKEM IS MINDENT TÖKÉLETESEN KELL CSINÁLNOM ÉS MINDIG ELSŐNEK KELL LENNEM MÉG EGY GYEREKES KÁRTYAJÁTÉKBAN IS. HA VESZTEK NEM ÖRÖKLÖM MEG APUCITÓL A VÁLLALATOT! . Ajj istenem csak meg ne sajnáljunk.

Na de a legjobbat a végére hagytam,Leont. Most szólok hogy amíg ezt a részt olvassátok ne egyetek,ne igyatok,ne rágózzatok ne cigizettek mert amiket most fogtok olvasni azon behugyoztok a röhögéstől de nem örömötökben hanem kínotokban. Lássuk Leon Háttársztoriját.

"RÉGES RÉGEN VOLT EGY KLÁN A JÁTÉKBAN AZ AQUA FORCE AMI A BÉKÉT HIVATOTT VÉDENI A CRAY BOLYGÓN.  EZT A KLÁNT A SOURYU CSALÁD HASZNÁLTA AKIK A 7 TENGER BÉKÉJÉT ŐRÍZTÉK. CSAKHOGY EGY NAP AZ AQUA FORCE ELTŰNT ÉS VELE EGYÜTT A CSALÁD DICSŐSÉGE IS PORBA HULLOTT. MÁRCSAK EGY KEVESEN MARADTUNK. ÁM MEGJÖVENDŐLTÉK HOGY AMIKOR A CSILLAGOK FÉNYESEN RAGYOKNAK AZ ÉGEN AKKOR MEGSZÜLETIK EGY SOURYU GYEREK AKI VISSZAHOZZA AZ KLÁNT ÉS A CSALÁDJÁT IS ÚJRA ÉLETRE KELTI! EZ VAGYOK ÉN SOURYU LEON!!! JA ÉS ÉN VAGYOK A FŐGONOSZ IS AZ ANIMÉBEN! HAHAHAHAHAHAHA!


És aki nem érti annak elmagyarázom. Szóval ez a gyerek egy olyan család tagja akik már a kihalás szélén vannak és egy kis szigeten élnek és arra várnak hogy egy jóslat következtében szülessen egy gyerek aki visszahoz egy klánt egy kártyajátékba.Kiderül hogy Leon ez a gyerek és még le is térdelnek előtte a 40 évvel idősebb felnőttek is.

NA MOST ERRE MONDJÁTOK HOGY EZ NEM EGY AGYBAK@T INKVALZISZTENS BAROMSÁG!!

 

Are_you_kidding_me.jpgPersze kiderül hogy megszállta valami Void nevű lény de ne izgasson ez minket mert az addigra már eleve unszimpatikus szereplőt már ez e teszi szerethetőbbé.

Az egyetlen szereplő aki úgy tényleg tudott meglepetést okozni az Takuto volt . De inkább nem árulom el mi volt már így is túl sokat spoilerkdtem. A Szereplők tehát úgy borzalmasak ahogy vannak és végképp bebizonyosodik hogy Aichi-Misaki-Kamui főszereplőként pocsékak.Mindjuk 3-juk közöl Aichi a rosszabb. Folyton jön a "Kai a barátom" szöveggel meghogy "Felépítem a saját utamat' szöveggel és mindezt azért hogy egy olyan srác közelében legyen aki magasról tesz rá. Szóval Aichi nem csak pocsék főszereplő hanem még nehéz felfogású is.

A Zenék viszont bejövősek. Az Openinget ezúttal is a JAM Project adja elő és meg kell hagyni egész jó dalt csináltak az animéhoz. 3 endingjr van a sorozatnak,Az elsőt RIN a másodikat Natsuko Aso a harmadikat pedig a SEA A  adja elő bár igazából az első ending nem valami fényes.A Betétdalok ugyanazok maradtak mint eddig.

Ez tehát az Asia Circuit. Egy jó alapsztoriból kihoztak egy olyan unalmas,önismétlődő és sablonos animét hogy azt nem lehet elhinni. A Dögunalmas szereplők és a gyomorfekélyt okozó múltsztorik pedig csak még tovább süllyesztik a színvonalat. Ha összegeznem kéne akkor azt mondanám hogy nem jó de nem is rossz a sorozat inkább olyan határeset.

Cardfight Vanguard-Asia Circuit Hen


-Idő: 2012-2013

-Rendező: Hatsuki Tsuji

-Stúdió: TMS Entertaiment

-Műfaj: Shounen-Gyüjtögetős

-Opening: JAM Project-Limit Break

-Endingek:  Rin-Jonetsu Izm

                 Natsuko Aso-Fighting Growing Diary

                 Sea A-Entry!

-Hossz: 39 rész

Tetszett:


-Jó az alaptörténet

-Szép a látvány

-Harcok

-A Befejezés

-Zenék

- Opening és Endingek

Nem Tetszett:


-Még mindig sablonos a sorozat

-Dögunalmas szereplők és idegesítő ellenfelek

-Leon és Kai

-Hülye háttérsztorik

-Dettó ugyanaz mint az első évad csak fele olyan hosszú

-Unalmas töltelékrészek

Értékelés:


-Százalékban: 52%-Közepes

-Pontban: 5/10

Na ez volna a véleményem a sorozatról. Sajnos a 3.évad se kecsegtet túl sok jóval ahogy az előzetest elnéztem. Bár a remény hal meg utoljára. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr254996205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2013.01.03. 22:53:39

Csináljanak még kártyás animéket, nincs még belőlük elég. :D
süti beállítások módosítása