Sziasztok!

Az anime változatos műfaj. Ki ezt szereti,ki azt szereti,egy harmadik pedig egy harmadik változatot szeret.

Csak sajnos sosem fogjuk megérteni azokat az embereket akik olyas fajta animéket szeretnek amelyekre már első ránézésre tudjuk hogy szarok lesznek. Elég megnézni a Mayo Chiki-t,Az Eiken Club-ot vagy épp a most következő alanyom amely nem egy animésnél verte már ki a biztosítékot.

Ma a Queen's Blade című animéről fogok beszélni!

08-queens-blade.jpg

A Queen's Blade egy 2009-es anime amit az Arms stúdió készített, akik az Elfen Lied-et illetve az Ikkitousen folytatásokat is készítették. A Queen's Blade először visual novel formájában jelent meg 2006-ban majd játékformájában folytatódott kapott mangát illetve mobiljáték adaptáció is.

Előre figyelmeztetek mindenkit: Az Anime megtekintése súlyos károkat okozhat a serdülő korban lévő szervezetnek illetve súlyos mentális problémákat okozhat. A Mellékhatásokról olvassa el ezt a kritikát vagy kérdezze meg kezelőorvosát vagy anime rajongó ismerősét!


Akkor vágjunk bele!

A Történet egy kitalált középkori helyen játszódik ahol 12 évenként megrendezésre kerül egy bizonyos Queen's Blade nevű harci torna melynek győztese újabb 12 évig ő lesz a kontinens királynője.

Főhősünk Leina azonban még csak álmodni sem mer arról hogy benevez,épp elég neki az is hogy állandóan elszökik otthonról és apja a gróf elől.

queens_blade_wandering_warriors_008_0003.jpg

Történetünk elején is éppen szökésben van mikor megtámadja egy fura lány támadja meg akiről persze kiderül hogy nem közönséges ember hanem egy démon akit Melonának hívnak.

queens_blade_wandering_warriors_005_0001.jpg

Melona már majdnem végez Leinával mikor is egy újabb lány kerül képbe,akit Risty-nek hívnak és foglalkozását tekintve tolvaj.

queens_blade_wandering_warriors_010_0004.jpg

Risty ugyan hazacipeli a lányt csakhogy jutalom helyett börtönbe vetik ám sikerül onnan megszöknie és persze Leina is vele tart egy ideig. Csakhogy egy fogadóban amíg a lány pénzért harcol addig Risty szépen meglép magára hagyva őt.

Leina azonban megesküszik hogy egy nap újra találkozni fog vele,sőt meg is fognak küzdeni egymással a Queen's Blade-en.

A Történet másik szálában egy harcos papnő Tomoe és annak nindzsa szolgája Shizuka épp súlyos vereséget szenvednek és Hinomoto városa porig ég. Ők ketten szintén elindulnak a harci tornára hogy újjáélesszék a várost.

104838-queen_blade_11___21_0002.jpg

Csak hát egyikőjüknek sincs könnyű dolga mivel Leinára folyamatosan vadászik a nővére Claudette aki csak villámtábornok névre hallgat.

queens_blade_wandering_warriors_006_0002.jpg

Neki azonban esze ágában sincs visszamenni a grófságba ezért tehát keményen edzeni kezd hogy aztán kihívhassa őt egy harcra a Queen's Blade keretein belül.

Persze nem ő az egyetlen aki veszélyt jelenthet. Ott van még Melona ,illetve egy ősi egyiptomi királynő és egy szellemcseléd Airi is akik szintén harcolni akarnak velük így mindegyikőjüknek össze kell fogniuk egy kis ideig hogy le tudják győzni őket.

Nos ennyi lenne a sztori, igazából nincs vele akkora gond azt leszámítva hogy hót sablonos és annyira kiszámítható az egész hogy arra szavak nincsenek. De tényleg lényegében olyan az anime mintha az Eiken Club-ot összeadtuk volna a Claymore-ral és az egészet megfűszerezték volna egy nagy adag randomitással. Mondjuk unalmasnak semmikép sem mondható az egyszer biztos.

Az Arms-ról azért egy valami elmondható. Még ha pocsék animét is csinálnak a látványra akkor is odafigyelnek. De tényleg nagyon szép a látvány,szép színes ha bár a harcok többsége nem mondható valami érdekesnek. Egy pár jó harc azért van benne például a Claudette-Leina harc illetve a Tomoe-Irma párviadal bár Tomoe egyik támadása meglepően hasonlít a Bleach egyik karakterének támadására.

Nézzük a karaktereket. Na azok nincsenek,mindegyik szereplő egy 1000-er látott sablon:

Leina a gazdag kisasszony aki kalandokra vágyik,Risty a Robin Hood,Tomoe a harcos papnő,Claudette pedig a nagy nővér aki nem fejezi ki a szeretetét. Mondjuk egy karakter van benne akit legalább meg lehet kedvelni és az Tomoe. Miért: Mert nem egy idegbajos picsa módjára viselkedik mint többségében mindenki ebben a sorozatban hanem egy megfontolt és lényegében egy nagyon szerethető karakter.

Illetve van még valaki a jók oldalán. A Queen's Blade-et angyalok közvetítik az embereknek. A Csapathoz tartozik egy Nanael nevű angyal aki véleményem szerint az egyik legidegesítőbb karaktere az egész sorozatnak.

queens_blade_wandering_warriors_021_0005.jpg

A Gonoszokról is igazából csak ugyanazokat lehet elmondani mind a szereplőkről ,semmi karakterük nincsen. Valamiért sosem tudnak sablonos gonoszokat kitalálni.

És akkor most jöjjön az anime legfeltűnőbb jegye: a Fanservice

Gyerekek,itt a fanservice az kiemelkedik . Mit is mondana erre Kvakond: AMI A CSÖVÖN KIFÉR


Komolyan itt a fél szereplőgárda mintha csak átruccant volna az Eiken Clubb-ból Shounen Fightolni egyet Xéna jelmezben. Ja és ráadásként itt is ugyanolyan gusztustalanok a fanservice elemek mint abban. Ja és hogy bizonyítsam hogy nem hazudok:

queens-blade-cattleya-shota-loli-pantsu-anime-035_0001.jpg

JÉZUS-MÁRIA-SZENT JÓZSEF!!! Igen itt a csajnak nagyobbak a csöcsei mint a saját gyerekének a feje. Nos aki az Eiken Club fanservice poénjaitól majdnem taccsolt,az ettől ki is dobja.

Ja és miket kapunk még POÉN Címen?

Ezt.....

queens_blade_wandering_warriors_025_0001.jpg

 

Meg Ezt.........

queens_blade_wandering_warriors_040_0001.jpg

 

Igen itt is megkapjuk az Elfen Lied-ből ismert csöcs és húggyantós poénokat. Hányos poén is van benne de attól inkább megkíméllek benneteket.

A Zenék se valami kiemelkedőek. Az Opening és az Ending valami irtózatosan unalmas és dalok se valami remekek de legalább nem alszik el rajtuk az ember. Viszont a betétdalok egész jók. Főképp azok amik a harcjelenetek alatt mennek.

Nos ennyit akartam elmondani a Queen's Blade-ről. Egy hihetetlenül gusztustalan,undorító és fanservice-el teli anime ami megint csak arra jó hogy a Forever Alone-ok verjék rá a jancsit. Egyszerűen föl nem foghatom hogy miért kell ilyenekkel szennyezni az animék világát.

Ja és van 2. illetve 3. évad meg egy csomó OVA része is ennek. De azokról nem fogok írni. Sajnálom de az első évad is bőven elég volt ebből a rémálomból.

[Mangekyo022 véleménye:

"Szégyen egy anime... egyedül egy wallpaper tetszett, amin egy tehén egy másiknak a gerincét ropogtatja egy Abdominal Stretch-el, de ennyi, az animéből 10 percet nem bírtam... Ne nézzétek meg, idő pazarlás!"]

Queen's Blade: Wandering Warriors


-Idő: 2009

-Stúdió: Arms

-Rendező: Kinji Yoshimito

-Műfaj: Ecchi-Fantasy (Inkább Pornó)

-Opening: Rie Oohashi : Get The Dor

-Ending: Aya Hirano,Mamiko Noto,Ayako Kawasumi-Omoide To Yakusoku

-Hossz 12 rész

Tetszett:

-Szép a látvány

-Némelyik harc nagyon jó

-Tomoe

-Betétdalok

Nem Tetszett:

-Sablonos a történet

-Nincsenek karakterek

-Gonosz karakterek úgyszintén nincsenek

- "Ami A Csövön Kifér Eiken Club féle" Fanservice

-Gusztustalan és Undorító Poénok

-Az Opening és az Ending

-Ennek még a létezése is bűn a világegyetem ellen

-Folytatták

Értékelés:

Százalékban: 25%-Szar

Pontban : 2.5/10

Szóval nagyívben kerüljétek el. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr224717688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.08.18. 01:24:55

Hé, Mayo Chikit nem bántani! A QB-et olyan szempontból "tisztelem", hogy ez legalább tényleg megpróbálja a határát súrolni annak, amit tévében még le lehet adni. Mentségére szolgál továbbá, hogy a második évadban már harcolnak is.

Amúgy az Ami a csövön kifért akkor szoktam használni, ha rengeteg a melles/bugyis jelenet, de azok külön-külön a jó ízlés határán belül maradnak. Ha valami kvázi-pornó, az Kőkemény kategóriába kerül. Egyszer majd csinálok egy táblázatot :D

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.08.21. 18:49:04

A sorozatról röviden, tömören: TITS!

Dragonman 2012.09.19. 22:06:56

Ha ennyire nem szeretitek a fanservice animékat mi a büdös francért nézitek őket, csak hogy kifikázhassátok? Ha ennyire intoleráns prűdek vagytok, ne nézzetek ilyeneket. Nagyon nem jó ez így! Meg különben is mi az hogy hányós meg hugyos "POÉN". Ahogy én láttam nem poénként rakták bele ilyeneket, a QB nem vígjáték. A hugyos/hányós/szaros dolgokat én se csipázom bevallom őszintén. De nem akadok ki egy-egy ilyen jelenet miatt! De ti ha valami egy kicsit is extrém már fikázzátok!

Azt meg már eddig is tudnotok kellett volna, hogy egy fanservice anime nem a karakterekről szól! És kész! (Tomoe-t én is kedveltem.)

Én anno gyerekként imádtam a Xénát, és azóta is imádom a harcos lányokat meg egymással küzdő nőket. Legyen az karate, birkózás, kardozás vagy pisztolypárbaj stb. Akár animéban akár filmekben.

És igen szeretem a meztelenkedést, az erotikát, a pornográf jeleneteket és a lenge öltözetű nőket is, és kinek ez nem teszik kinyalhatja! Én nem vagyok prűd!

És félre ne értsetek pl. az Eiken Club-ot a büdös életbe meg nem nézném!!! Bevallom őszintén a QB-ben én másként rajzoltam volna le az óriáscsöcsű nőt is, mert az már nekem se tetszett. De a büdös életbe nem hasonlítanám össze a két művet.

A Queen's Blade-et bármikor megnézném, mert mer más lenni, mint az átlag fanservice animék. Mert merészebb, mint egy átlag "kivillan az iskolás lány bugyija és minden hülye azt stíröli" meg a "boing-boing poénok" és a stb. 5 milliárdszor lelőtt marhaságok. És mindezt a másságot általam kedvelt középkori, barbár harcosnőkkel csinálja. És NEM POÉNNAK szánják ezeket a jeleneteket, mint a sok bugyuta középiskolás ecchi baromság. Csak sajnos egy-két dologban kicsit átestek a ló túloldalára (pl.: óriásmellű csaj).

Tessék én ezért szeretem. Leírtam kerek perec. Ha nem harcos csajokról lenne szó én se nézném. A meztelenség nélkül meg a cselekmény lenne lapos EBBEN A FORMÁBAN.

És nem az a bajom ezzel a cikkel, hogy NEKTEK nem tetszik, hanem az ahogy ezt ti tálaljátok! Teljes mértékben kifikázva, megalázva, kifacsarva a művet. Régen nem voltam már fenn az oldalatokon, mert régen is ezt csináltátok, erre most újra felnézek, és megint fanservice fikázás megy ezerrel. Én komolyan nem értelek ilyen szempontból titeket. Annyi sok kritikát olvastam már tőletek, és mindenhol, de legalábbis általában próbáltatok korrektek lenni, de ennél a fanservice témánál ez sose sikerül. Vajon miért? Ha nem tetszik ne nézzétek, és hagyjátok másra a kielemzését. Ennyi.
süti beállítások módosítása