Szegasztok!

Eredetileg a Master Keaton-ról akartam írni, de mivel sajnos még nincs belőle elég anyag, ami által kritikát írhatnék róla, ezért előszedtem a szekrény legmélyéről azt a "mangát", aminek a nevétől az anime rajongók 99%-a agyfaszt kap.

Két szó: Eiken... Club...

Ez a két szó sértés valamennyi animére és mangára nézve! Az anime egy szó szerinti egy órás rémálom, akik megnézték, nőre többet rá nem tudtak nézni! Nem is csoda hát, hogy mind szóban (videóban), mind írásban kielemeztük nektek az animét, hogy 100%, hogy elkerüljétek!

Viszont ekkor jutott eszembe, hogy a mangáról még nem írtam nektek, pedig az is megér egy misét (plusz már elég régóta nem írtam nektek rossz mangáról, pedig nem mindig csak jókról kéne írnunk).

Jöjjön hát eme förmedvény "eredete", a manga, mely valami csoda folytán 18 kötetet élt meg... az Eiken Club manga!

Eiken_Vol_02_Manga.jpg

Az Eiken Club (röviden Eiken) egy "romantikus (köhöm), hárem" manga, mely 2001-től 2006-ig szerepelt a Weekly Shonen Champion magazin oldalain. "Írója" és "rajzolója" (ezt nem bírtam röhögés nélkül leírni) Seiji Matsuyama volt, akinek egy kis lelkiismeret furdalása sem volt eme "mangának" nevezett valami megírásáért...

och_1.eiken_v1_p011.jpg

A történet (ezt nem bírtam leírni röhögés nélkül) egy Mifune Densuke nevű szerencsétlenről szól aki éppen most lép be új iskolája kapuin, amikor összefut az iskola "szépével" (ezt sem bírtam leírni röhögés nélkül), Chiharu Shihonome-ba, akinek miután megcsöcsörészte tőgyeit a főhős, elmenekült, maga mögött hagyva tárcáját. Densuke utána megy, amikor is utoléri a tehe... akarom mondani "hölgyet" egy "Eiken Club" nevű klubban, melynek véletlenül éppen a tagja. Kirika Misono, a fő "csöcszilla" kijelenti, hogy mivel Densuke hihetetlenül "bátor" volt, hogy megérintette Chiharu tőgyeit, ezért beleerőszakolják őt a "klubba", melynek célja és fő témája "titokzatos"... s nem is fog kiderülni, mi a rostos f*szért létezik.

Kb ennyi a sztori, nem elég, hogy sablonos, de még retardált is...

qchapter_108.006.jpg

Most kéne írnom a "karakterekről", melyek nem léteznek, de a szó szoros értelmében. A főhős még a szokásos nyomoronc hárem srácoknál is retardáltabb, s a lányok egyedül a külsejükben különböznek, de amúgy mindegyikük ugyanúgy érdektelen karakterek, akiknek hiába próbált a mangaka sztereotip hárem nő személyiségeket adni (félénk, nagyszájú), mindegyik annyira idegesítő lett, hogy normális ember már az első 5 fejezet után dobná az egész mangát, csak miattuk. Szóval igen, karakterek terén (is) pocsék a manga... kivéve egyet, Grace Lin-t, a szőke angol lányt, aki Kínában nőtt fel és hobbija a jövendő mondás, ugyanis neki van egy két jó vicce. De sokat még ő sem ad a felhozatalhoz.

A legfájóbb az egészben, hogy olyan, hogy karakterfejlődés nincs, bár igaz, ahhoz először kellenének "igazi karakterek"...

och_1.eiken_v1_p022.jpg

A rajzolás valami hihetetlenül gusztustalan, pedig egy hárem-ecchi mangánál sokat számít! A karakterek és a hátterek szörnyűek, az arcok pedig szinte tök ugyanazok, akár egy Tsubasa rajzfilmben! A legnevetségesebb az egészben, hogy a mangaka rajzolása sok más mangakával ellentétben visszafelé fejlődik! Ez azért gáz.

Hangulata sincs a műnek, poénok helyett idegesítő, humortalan baromságokat kapunk, melyek nem hogy nem nevettetnek meg, de még szódával sem mennek el!

Hol tudunk még belerúgni ebbe a szerencsétlenbe? Hát a leggusztustalanabb részénél, a két lába közzé... a fanservice-be!
mch_2.eiken_v1_p039.jpg

Az Eiken Club (főleg az anime) pont arról híres, hogy már-már a gusztustalanság szintjét veri (s át is ugorta) a fanservice. Itt minden női karakternek akkor tőgyei vannak, mint egy elefánt (még a 12 éves kis lánynak is), orrba-szájba pantyshot (bugyi villantás), s az erre épülő poénok is valami hihetetlenül morbidak (angolna belemegy egy tanárnő fördőruhája alá, majd bele a p*csájába, akár egy "pákó féle csoki dákó"... fúj...).

Nem az, nem baj, ha van ecchi szerű fanservice (mert ugye sok fanservice típus van), de egy ecchi-hárem manga nem csak erről szabad szólnia! Vannak jó hárem mangák, ahol szintén sok az ecchi humor, pl Love Hina vagy Rosario To Vampire, de még a Manabe Jouji által készített RingxMama hárem-ecchi-szex doujinshiben is több volt a normális ecchi humor, pedig ott még dugás is van! De hála a látványnak, s hogy a mangaka átesett a ló túloldalára, nem hogy nem viccesek, de még a legkeményebb ecchi rajongó is kidobja a taccsot.

ech_4.eiken_v1_p070.jpg

Sokáig törtem a fejem, vajon tudnék-e valami jót is írni hozzá Grace Lin-en kívül, de sajnos semmi nem jutott az eszembe. Van egy pár érdekes fejezet, de azok is semmit mondóak.

yPxng4Rr301jC1fpTwEo.jpg

Őszintén szólva nem értem, hogyan tudott ez a manga elélni addig, hogy 18 kötet jöjjön össze. Egy biztos, hogy ha valakit le kell szoktatni a mangákról és animékről, illetve már a legelején elakarunk idegeníteni másokat az animék és mangák világától, akkor a Platonic Heart, Princess Princess és School Days mellett ez az egyik legjobb eszköz. Másra úgy sem jó... kivéve ha van egy asztal, ami nagyon billen, az alá támasznak még elmegy.

Eiken Club

- Idő: 2001-től 2006-ig

- Író & Rajzoló: Seiji Matsuyama

- Magazin: Weekly Shonen Champion

- Műfaj: Hárem, Komédia, Ecchi

- Hossz: 18 mangakönyv

Ami Tetszett:

- Grace Lin, s ennyi.

Ami nem tetszett: 

- Idióta történetnek nevezett valami.

- Nincsenek karakterek (Grace Lin-en kívül).

- Unalmas.

- Már szinte undorító ecchi fanservice.

- Béna humor.

- Nincs karakterfejlődés semmilyen szinten.

- Ronda rajzolás.

Értékelés:

- Rajzolás: 1/5

- Karakterek: 1/5

- Egyediség: 2/5

- Humor: 2/5

- Mondanivaló: 1/5

- Hangulat: 1/5

- Történet: 1/5

- Karakter Fejlődés: 1/5

Értékelés:

Százalék: 8%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

10/10-es skála szerint: 1/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr34707333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása