Sziasztok!

Ma egy mangakáról fogok írni nektek mégpedig nem is akárkiről hiszen a hölgy már majdnem 30 éve van a szakmában és neve még ma is egyet jelent a minőséggel mégis poénosak az írásai.

Ma Rumiko Takahashi-ról fogok írni nektek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rumiko Takahashi 1957-ben született  Niigatában. Már kiskorában nagyon érdeklődött a rajzolás iránt de a mangák nem nagyon érdekelték. Csak később jött rá hogy ezt szeretné csinálni.

Rumiko 1976-ban adta ki első művét a Bye-Bye Road-ot ekkor azonban döntenie kellet: Vagy mangakakén próbált megélni ami szinte lehetetlen vagy pedig állást keres. Végül a mangaka munka mellet döntött.

1980-ban belekezdett legelső művébe az Urusei Yatsurába amely annyira sikeres lett hogy Rumiko megnyerte a Legjobb Ifjú Művész díjjat és művét és a Shogakukan kiadó felajánlotta neki, hogy publikálja a művét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Urusei Yatsura egy romantikus sci-fi manga mégis könnyed és nagyon poénos ugyanakkor Rumiko 3 fő mangája mind erre épül. A Manga elképesztően sikeres lett ugyanakkor Rumiko nehezen viselte a dolgot ugyanis a két segédjével élt egy szűk lakásban és szinte csak ramen-t evett.

Az Urusei Yatsura sikerét látva a Studio Pierott és a Studio Deen közösen készítette el az anime adaptációt amely 195 részesre sikeredett bár sok helyen olvastam hogy tele van fillerekkel és nem egészen követi a mangát ami érthető is hiszen a Pierott mániája hogy olyan mangákat adaptál marha hosszúra amelyek alig 1 éve futnak. Ennek ellenére mégis sikeres lett.

1980-ban befejeződött a manga ám ekkor Rumiko belekezdett a mai napig egyik legfelnőttebb mangájába a Maison Ikkoku-ba amely szintén nagy siker lett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebből is a Deen készített adaptációt ám ez nem lett olyan hosszú összesen 96 részes lett de a mai napig ez Rumiko legvalósszerűbb mangája.

87-ben azonban ez is véget ért ám ekkor Rumiko belekezdett második legnépszerübb alkotásába a Ranma 1/2-be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rumiko itt már visszatért ahhoz a témához amit a Yatsuránál is alkalmazott ám itt már űrlények hanem nemváltoztató emberek és harcművészek vannak. Szintén nagy siker lett és ezúttal is a Deen készítette az adaptációt amely most is elég hosszúra sikeredett a maga 161 részével plusz ez az anime indította el Megumi Hayashibara seiyuu karrierjét is mint Saotome Ranma női hangja.

A Ranma 96-ban ért véget de a mangaka mpst sem pihent sokat és még ugyanekkor kijött a 3.-ik legismertebb művével az Inuyashával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugyanazt a jól bevált sémát alkalmazta itt is mint az előző munkáinál ám ennél már jóval több fantasy elemet vitt a történeteibe. Ebből is a Deen készített adaptációt és ez is elég hosszúra sikeredett.

2008-ban azonban ez is befejeződött és Rumiko kisebb szünetet iktatott be ám most újabb hosszab Takahashi mű van készülőben amelyen már 2009-óta dolgozik ,ez a Kyokai no Rinne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugyan elsőre elég Bleach hangulata van de aztán szerencsére Rumiko hozza a szokásos formáját. Ebből ugyan még nem készült adaptáció de állítólag már csak idő kérdése hogy mikor lesz ebből is sorozat.

Rumiko ma már a leggazdagabb mangakák közé tartozik ennek két oka az hogy szeretik a műveit illetve hogy nagyon eredetiek és szórakoztatóak. Remélhetőleg még nagyon sokáig fogja  a mangáit csinálni.

Ajánlott Művei:

-Urusei Yatsura

-Ranma 1/2

-Maison Ikkoku

-Inuyasha

Ennyi voltam mára SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr934524188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása