Szegasztok!

Mint ígértem, most az a pokemon filmet mutatom be, mely a legjobban bejött nekem az összes magyarul elérhető pokemon film közül.

Ma a Pokemon Forevers című anime filmet fogom bemutatni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Pokemon Forever egy egész estés anime film, mely a Pokemon filmek közt sorban a negyedik. A története az anime alapján valahol a Johto Saga közepe és vége felé van, míg "generáció" szerint még mindig a második Pokemon generáció (152-től 251-ig).

A film 2001-es, rendezője Kunihiko Yuyama volt és az OLM Inc készítette el.

 

A történet szerintem elég jó lett. 40 évvel ezelőtt egy Sam nevű gyermek egy erdőben bolyong, amikor egy furcsa, de aranyos pokemon, Celebi-be fut bele, aki nincs túl jó állapotban. Hamarosan megjelenik egy motoros férfi, akiről kiderül, hogy ő támadta meg Celebi-t, hogy elfoghassa. Sam megpróbálja megvédeni Celebi-t, aki hálából eltünteti a gyerkőcöt. Sokáig keresték, de soha nem találtak rá.

40 évvel később pedig már Ash-t látjuk, amint egy csata miatt majdnem lekési a hajóját, de végül sikerül befutnia. Hamarosan ő és barátai elérnek egy erdőbeli kis falut, ahol az erdőnek egy igen furcsa legendája van: "Ha valaki meghallja az erdő hangját, ne mozduljon, vagy hatalmas veszélynek teszi ki magát". Mivel (szerencsénkre) Ash nem az eszéről híres, bemegy az erdőbe, ahol aztán találkozik egy sráccal, akiről kiderül, hogy Sam a múltból, és nem találja Celebi-t. Ash és barátai elhatározzák, hogy segítenek Sam-nak megkeresni Celebi-t.

Viszont nem sejtik, hogy nem ők az egyetlenek, akik egy "múltbéli" személlyel találkoznak... és az ő céljai kicsit sem olyan őszinték, mint Ash-éké.

  

Tény, hogy a történet nem túl eredeti, de ezzel az időutazásos dologból szerencsénkre sok jó dolgot kitudtak hozni nekünk, főleg a vége felé. Ráadásul jó volt látni, ahogyan a karakterek megöregszenek, illetve, hogy Sam eltűnése milyen reakciókat váltott ki az emberekből.

A látvány az nagyszerű lett, főleg a 2001-es korához képest! A karakterek ugyan nincsenek nagyon részletesen kidolgozva (kb úgy néznek ki, mint a rendes animében), de a környezetet szépen kidolgozták. Sajnos képeken nem igazán lehet látni az akciókat, de ha valaki szép, igényes akciókra vágyik, ez az ő anime filmje.

Maguk az akciók piszok jók lettek, ahhoz képest, hogy pokemon film. Ezt már az első 5 percben tapasztalhatja a néző, amikor Celebi-t durván támadják.

A zenék is jók, bár nem olyan jók, mint az első és második pokemon filmekben, de szerintem sok embernek be fog jönni.

  

Hibákról nem nagyon tudok beszélni (azon kívül, hogy még mindig inkább a fiatalabb korosztályokat veszik célba), talán egyedül a fő gonoszt tudom kiemelni, de ő viszont egy akkora sablon halmaz, hogy nála még egy újszülött is eredetibbet tudott volna kitalálni. A neve pedig egyszerűen ordít egy hatalmas fikázásért... "Vasálarcos Matador" (Iron Masked Marauder)... jaj...

Illetve a Rakéta csapat most valamiért az átlaghoz képest is idegesítőek.

Poénok terén átlagos, inkább aranyossággal próbálnak a nézőkre hatni - azt is Celebi-n keresztül, akinél "aranyosabb" pokemon-t valóban nem lehetett volna kitalálni. Nem is értem, hogy miért nem ő volt Ash első pokemon-ja. Elvégre ha már szerepeltették Ho-Oh-t a legelső anime epizódban amikor még csak az "első generáció" volt, akkor szerintem Celebi-t is simán szerepeltethették volna.

  

Szóval, ha engem kérdeztek, szerintem érdemtelenül húzták le a "Hollywood"-i szakértők ezt a pokemon filmet, hiszen pl a harmadik sokkal rosszabb volt ennél.

Érdemes megnézni, akkor is, ha nem vagy pokemon rajongó. 

Pokemon Forever:  

- Idő: 2001

- Rendező: Kunihiko Yuyama

- Stúdió: OLM Inc.

- Műfaj: Akció, Dráma, Fantasy, Kaland

- Hossz: 81 perc                                                                                          

Ami Tetszett:        

- Kellemes hangulat.

- Jó ötlet volt az időutazás (főleg úgy, hogy nem vissza, hanem előre történt).

- Marha szép a látvány.

- Celebi.

- Jók a csavarok a történetben.

- Aranyos és vicces.

- Jók az akciók.

Ami nem tetszett:

- "Mr. Vasálarcos Matador".

- A Rakéták itt sokkal idegesítőebbek.

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 26/40 = Jó                                                                    Százalék szerint: 80%

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 8/10 = Jó

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr304310327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2012.03.11. 20:52:03

Érdekes kritika, meghoztad a kedvemet hozzá. Igaz még nem láttam, de szerintem a 3. film nem annyira rossz. Nekem az a film nagyon tetszett.

UI: Nemrég elküldtem 2 e-mailben a Detective Conan Anime Film 1-nek a kritikáját. Nem kaptad meg, vagy később fogod még közzétenni? Fontos lenne számomra. :(

Mangekyo22 2012.03.11. 22:21:56

@Tomlion: Köszi a dicséretet!

Sikerült megkapnom, s hamarosan fel is kerül, viszont kéne egy kis idő, mert most éppen "újítjuk" a blogot (lásd jobb oldal a "szerkesztők" alatt).
süti beállítások módosítása