Sziasztok!

Ma egy elég érdekes kis sorozatot fogok bemutatni. Hogy mért is érdekes? Mert eddig nem csináltunk itt a blogon kritikát vagy bemutatót OVA sorozatokból. Ma ez is be lesz pótolva.

Mai alanyom tehát a Murder Princess című anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Murder Princess egy 6 részes OVA orozat amely Sekihiko Inui azonos címen futó mangájából készült 2007-ben és a Bee Train stúdió készítette akik olyan animéket készítettek eddig mint az Avenger,Tsubasa Chronicle és a Requiem for the Phantom. Műfaját tekintve egy Horror-Fantasy akarna lenni de azt már most leszögezem hogy a horror jelző erős túlzás.

A Történetről dióhéjban:

Egy kitalált középkori világban járunk egy kis királyságban Forlandban ahol a Forland királyi család uralkodik immáron generációk óta. Ez azonban megszakadni látszik mivel történetünk elején a lázadók a királyt megölik és egyetlen lányának Alitának menekülnie kell.

 

 

 

 

 

 

 

Menekülés közben összetalálkozik egy fejvadászlánnyal Falissal.

 

 

 

 

 

 

 

Épp kezdenének társalogni egymással mikor is megtámadja őket egy szörny és Alita félelmében lelölki magát és Falist a szikláról. Ám ekkor zuhanás közben valamilyen megmagyarázhatatlan okból testet cserélnek ezáltal túlélik az esést. Falis tehát mostantól Alita testében él és fordítva ezáltal megszületett Murder Princess. Mivel Alita a következő trónörökös míg a bátyja haza nem ér ezért vissza kell jutnia a kastélyba és levernie a lázadókat. Ebben a segitségére leaz Farlis illetve a két segédje Pete a Frankenstein szerű szörny illetve Dominikov a Son Goku hajú nagydumás kaszás csontváz is.

 

 

 

 

 

 

 

A Lázadók vezére azonban immáron elfoglalta a trónt amelyben segítségére volt a két androidja Ana és Yuna is.

 

 

 

 

 

 

 

Falis persze úgy leveri őket mint a cölöpöt és elégedetten dőlne hátra de a bökkenő az egészben az hogy őt hiszik a hercegnőnek a lélekcsere miatt ezért kénytelen eljátszani ezt a szerepet az igazi hercegnő pedig a szolgálja lesz.

Nemsokára haza is ér a Kaito herceg csakhogy az öröm hamarosan ürümbe megy át ugyanis Árulónak bélyegzi hőseinket akiknek ezért menekülniük kell. Később kiderül hogy Kaito és a társa egy varázslónő Cecilia a Teoria nevű hatalmas erőre pályázik hogy azt felhasználva elpusztítsák a világot. De ehhez a hercegnő is szükséges.

 

 

 

 

 

 

 

 

Falisnak,Alitanak illetve a társaiknak tehát szembe kell szállniuk velük mert ha elbuknak az eddigi világ elpusztul. És hogy visszakapják-e a testüket? Meglátjátok.

Ennyi a történet dióhéjban,Így elsőre elég sablonosnak látszik és meg kell hagyni az is hiszen lényegében ez is a "MENTSÜK MEG A VILÁGOT" animék közé tartozik. De annak ellenére hogy sablonos egész jól hangzik.

A Látvány lehetne valamivel szebb is bár én nem ismerem annyira a Bee Train animéit de azért tényleg picit gyenge a látvány. Viszont ezt koppenzálják a harcok amik nagyon jól sikerültek. Falis Alita testében olyan harcokat vív hogy ihajj. Persze néha ő is elveszti az eszét ám ekkor Alita szerencsére megállítja. Dominikov és Pete harci testei pedig haláliak. Dominikov azzal a testtel elmehetne Halálistennek a Death Note-ba.

A Karakterek is egészen sztenderdek semmi különleges nincs bennük bár azt meg kell jegyeznem hogy Yuna és Ana ki@ottúl idegesítőek. Visító,vinnyogó hangjuk van ráadásul ezzel a kinézetükkel nagyobb sikert aratnának el loli animében. Ez vonatkozik Kaito hercegre is aki azért akarja elpusztítani a világot mert szerinte rajta minden romlott és ha eltűnik akkor újrateremtődik az élet. Na persze. Viszont Dominikov és Pete eszméletlenül jók lettek. Már a kinézetükön is röhögni lehet plusz ha megszólalnak hát az nem semmi. Cecilia és Kaito semmilyenek,Ceciliát félelmetesnek akarják mutatni pedig csak szánalmas úgy ahogy van.

Maga az anime Horror-Fantasyként ismert holott egyáltalán nem félelmetes. Inkább olyan szinten van mint a Ninja Scroll. Ütös harcok vannak be és sok vér de ettől még nem lesz horror. Ha meg a szörnyekkel akartak ijesztegetni akkor azokkal se érnek el sokat mert a legtöbb inkább röhejes mintsem ijesztő.

Akkor a zenékről is ejtsünk pár szót amik nagyon jók lettek. Az Opening egy ütös JRock míg az Ending egy kellemes kis JPop dal.Az endinget amugy Paku Romi adja elő aki Falis hangja is volt a sorozatban.

Én asszem mindent elmondtam róla amit akartam. Egész jó kis sorozat a Murder Princess bár nem marad emlékezetes de egy megnézést mindenképp megér. Ha meg kedvet kaptatok a harcos hercegnős sorozatokhoz, akkor nézzétek meg a Princess Ressurection-t is. Az Ova-tóla amúgy sem vár túl sokat az ember.

Murder Princess

-Idő: 2007

-Stúdió: Bee Train

-Rendező:Tomoyuki Kurokawa

-Műfaj:Horror-Fantasy

-Hossz: 6 rész

Tetszett:

-Sok minden kihoztak a történetből

-Dominikov és Pete marhajól néznek ki

-Nagyon jó Poénok

-Ütös Harcok

-Zenék

-Falis "kiképzése"

Nem Tetszett:

-Sablonos a történet

-A Látvány lehetne szebb is

-Yuna,Ana Kaito és Cecilia marhára idegesítőek

-Kaito magyarázata

-Horrornak egyáltalán nem horror

Értékelés:

Táblázat szerint: 26/40-(gyengén) Jó

Százalék szerint: 82%

8/10

Nos ennyi voltam mára legközelebb egy anime filmmel jövök addig is SZIASZTOK! 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1004101881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása