Szegasztok!

Nemrég egy eléggé "érdekes" dologra találtam a neten. A Naruto-kun.hu-n kint volt egy kommentben az egyik "rövid véleményem" a Naruto mangájáról (ami nem kritika, de ők annak kezelték ott), és ezt elolvasva megragadta egy dolog a figyelmemet... és sajnálatomat, hogy nem csak Ricsi-Sensei az egyetlen olyan "igaz animés narutos", aki gyalázatos kirohanásokba kezd...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval amikor elolvastam a kommenteket, szomorúan fogadtam a hírt, hogy sajnos igaza volt Peter1989-nek a "Serious Business" cikkében, melyben bemutatja, hogy mennyire kiadnak a már lassan sajnos "No-Life Otakuk", ha valaki akár csak egyetlen dolgot kifogásol kedvenc "művében".

Habár megjegyzem, hogy a többsége annyira nem is izgat, hiszen ugyan mit lehetne válaszolni ilyen Ricsi-sensei féle óvodás szinten megrekedt, káromkodó, az érveléseket elvető (vagy egyáltalán nem is ismerő) egyének "egy mondatos kommentjeikre":

"feraaaa32 - 2012.01.25. 23:14
haton:nem érdekel,nincs igazság,sz"r az egész.
"

"CitromosSajt - 2012.01.25. 23:16
Haton, ezt a cikket egy szegény, sajnálni való, szerencsétlen lúzer mangabuzi írta, akinek nincs jobb dolga mint ezen "okoskodni", nem szabad az ilyeneket komolyan venni, engem őszintén szólva nem érdekel a véleménye.
"

"Itachi2107 - 2012.01.25. 23:50
Erre a béna bejegyzésre amit fentebb linkeltek annyit tudok mondani hogy ha valaki nem ismeri fel a karakterfejlődést az egy balf*sz.Valószínűleg ő is leragadt a dedós korszakban és nem képes a fejlődésre,vagyis visszamaradt.  Másrészt sasukénak is van karakterfejlődése,mert erősebb jóval mint volt...
"

"Vulkanjoe - 2012.01.26. 00:05
Jah, és még valami! Aki azt az animemangapalota... című sz*rt írta, az valóban egy orbitális vadparaszt!  Az ő véleménye (bocs a kifejezésért) sz*rt sem ér! 0 vagy komám, mínusz előjellel!
"

Most komolyan, ilyen "kommentekre" kár pazarolni az érveket, mert ahogyan ők mondanák "minket nem érdekel más véleménye".

Egyedül ezekből 2 dologra szeretnék mondani bármit is:

1.feraaaa32 egy eléggé hisztérikus kisgyerek szintjén van, aki írt is egy kommentet, de valamiért törlődött, pedig válaszoltam is rá - amire persze még mindig nem írt vissza. Róla amúgy azt kell még tudni, hogy egy sráccal szokott folyton veszekedni (nála ez egyenlő a káromkodással), és abban a téves hitben él, hogy a moderátorok és adminok csak az ő parancsára várnak, hogy kitiltasson emberek egy fansite-ról, függetlenül ki az illető. Ó, és hála neki megszületett a "manga vadász" kifejezés, mellyel "forradalmasította" az "otaku szótárt".

2.Itachi2107 kommentjére csak annyit, hogy látszik, hogy mennyire nincs tisztába a "karakterfejlődés" jelentésével. Ha olvassa, akkor közlöm neki, hogy a karakterfejlődés nem azt jelenti, hogy akkora hatalma lesz valakinek, hogy már a pislogásával hegyeket pusztít, hanem azt, hogy képes tanulni a hibáiból, és belátni, ha tévedett vagy valamit nem jól csinált, majd pedig ellenkezőjét tenni annak, amit eddig tett.

Sasuke-nak (több Naruto-s karakternek se, de őt hozta fel példának), köztudottan nincs karakterfejlődése, hiszen nem tanult a hibájából (megölte a testvérét, akiről azt hitte, hogy egy őrült gyilkos), és nem jött rá, hogy a barátainak volt igazuk a bosszúval kapcsolatban (Kakashi és Sakura, akiket anno magas lóról lehülyézett, hogy megpróbálták őt lebeszélni), valamint nem látta be, hogy kár volt hallgatni ékesen beszélő bűnözőkre, hanem pont ott folytatta, ahonnan befejezte: továbbra is "bosszút" akar állni másokon, annyi különbséggel, hogy most már indiszkriminatívan, és most már a barátait támadja, akik pont lebeszélni próbálták őt arról, hogy megölje testvérét.

De akkor miért is írtam ezt, amikor valóban gyerekes, érettelen "függők" írtak olyan kommenteket, amikre  kár válaszolni, és kiolvasható, hogy csak a tipikus "védeni a szent drogot az eretnektől mert nem érdekel a véleménye" érzelmek játszanak helyet bennük?

Azért, mert volt 1 darab olyan kommentelő, akinek a kommentje felkeltette az érdeklődésemet:

"ReaperSama - 2012.01.26. 21:39
Na már most...elolvastam mangastream-en és aztán itt is és mégis teccik! egyébként sztem is rövid mert össz 16 oldal az elején lévő bemutatók nélkül, már erre már kaptunk választ korábban.
Az első blog írójának igaza van abban vmilyen szinten, h sablonos kezd lenni a story, de pár dolgot nem vesz figyelembe.
 
1. a bijuuk ereje rangsorolva van alapból és ott a 9farkú a legerősebb. ezt még tudja, de azt mondja, h a 9farkú csakrájának csak a fele van lepecsételve....gondolkozz! a csakra újraöltődik, szal 16 év alatt valószínű, h visszanyeri az erejét csórikám.
2. igaz, h az akacukisok erősebbek voltak a bijuuknál és h ők meg legyőzték az akatcukisokat, de milyen erőfölénnyel?
azt kell még nézni, h a bijuuk akkor olyan szinten tudták, csak használni erejüket, ahogy azt a gazdájuk megengedte, itt meg full erővel tudják használni jelenleg, szal kakashiék csak az életük árán tudnák legyőzni őket, de így is kicsi az esály mert a 3farkú a 3dik legerősebb bijuu, és az 5farkú meg mind az 5 elemet tudja használni.
egyébként abban 1et értak, h 500+ fejezetben gyilkolták 1mást, most meg összehaverkodnak...miezmár? de akkor is jó mer a jinchuurikiknek ez a dolguk.
a "susanoo" is meglepő, bár én nem vettem észre, csak a blogon, h naruto ott van a fejében.
DE! ha azt nézzük narutónak köze van rikudouhoz, - - szal ez elmegy, bár ez már téll azt jósolja előre, h ha sor kerül a naru-sasu végső epic harcra akk ott mindketten ott maradnak...
egyébként véleményem szerint a blogon csak negatívumokat említenek, tehát csak leszólja a narutót..ha nem teccik, nem kell olvasni..ennyi..erre mást nem tudok.
egyelőre ennyi, most olvasom a kommenteket, és majd írok ha vmi felhúz...
"

Mint látjuk, ReaperSama pontos ellentéte feraaaaa32-nek, CitromosSajt-nak, vulkanjoe-nak és Itachi2107-nek. Ő higgadtan, káromkodás/ócsárolás nélkül, érvekkel próbálja ellentámasztani az állításomat, melyből egyet el is fogadtam (hogy visszatöltődhet a chakra), és habár az "akacuki előnyfölényével a jinchuuriki-k ellen" dologgal hosszasabban elbeszélgetnék vele, de nagyon megragadott a figyelmem az utolsó mondatán, amit aláhúztam.

Nos, abból a sorból nekem az tűnt fel, mintha én (meg a többiek a blogon) szándékosan oltanánk a Naruto-t, mert semmi pozitívat nem látnánk benne. Ezzel azért vitáznék, mert köztudott, hogy mint minden magyar manga olvasó, mi is olvastuk a Naruto-t, de mi abba hagytuk, amikor úgy éreztük már, hogy behódolt a fanservice (shipping, meaningless fight just for fun, trolling stb...) és a mai japán manga/anime divatnak (legyen mindenből Shámán Király 2 meg Dragon Ball Q, akkor is, ha nem illik hozzá).

De mint már sokan tudják, sok dologban még mindig tudom látni a jót, beleértve a Naruto-ban is. Például:

1.Tetszik a rajzolás, mert valóban nem rossz.

2.Egy pár képesség, aminek még valóban volt közük a nindzsákhoz valóban tetszett (gondolok itt Zetsu környezetbeolvadásos képességéről).

3.Kakuzu, Killer Bee és Rock Lee karakterei tetszettek.

Szóval csak ennyit akartam írni, hogy nem csak szidni tudjuk a Naruto-t.

U.I.: feraaaa32, vulkanjoe, CitromosSajt és a törpi otakunak csak egy kérdés: ki a szánalmas lúzer? Az, aki szimplán elmondja valamiről a véleményét, vagy azok, akik már annyira függnek egy hetente megjelenő, 16 oldalas fekete-fehér képregénytől, hogy bárki, aki akár csak egy rossz szót tesz akár egyetlen dologgal kapcsolatban, máris lemennek gyerekes, ízléstelen, kulturálatlan viselkedésbe, melyekben az érvelések helyet a sértegetések és a "nem érdekel" meg "nincs igazad" kifejezések hallatszanak el.

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr283963884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.01.29. 18:47:22

Én nem is látogatom ezeket az animés fórumokat, mert már az is felidegesít, amikor hülyeségeket írnak egymásnak.

Mangekyo22 2012.01.29. 18:53:19

@:{) MIKI (}:: AZ semmi! Nem egyszer volt olyan, hogy valaki írt valamit egy dologhoz, és annak ellenére, hogy többé nem ment oda, különböző táborokba verődve egymást oltották céltalanul..-

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2012.01.31. 11:58:03

A gyerek karakterfejlődéses beszólásán sikítva felröhögtem, aztán a fejemet csépeltem a billentyűzetbe! PRICELESS!!!!
süti beállítások módosítása