Pápá Megaupload...

2012.01.20. 12:30

Szegasztok!

Tegnap megtörtént az, amire senki nem számított: megszűnt a Megaupload, a világ egyik legnagyobb fájl megosztó szerve.

"Magyar idő szerint tegnap este az amerikai hatóságok leállították a Megauploadot, a világ egyik legnagyobb fájlmegosztó oldalát, ez a világon több millió weboldalt érint, hiszen sokan a MegaUpload-ra támaszkodtak a fájlcserét illetően...."

Ez igaz, az anime bemutatóimhoz az részek felét innen szedtem le.


"Az amerikai hatóságok vádjai szerint ötszázmillió dollárnyi kárt okoztak az oldalon megosztott filmek, zenék és egyéb fájlok jogtulajdonosainak a Megaupload működtetői, bár a fájlok többsége legális forrásból származott az üzemeltetők szerint."


"A weboldal elérhetetlenné válása előtt még megjelent egy nyilatkozat a fájlmegosztón, amely szerint "groteszk módon túlzóak" azok az állítások, amelyek szerint a Megauploadot nagyfokú szerzői jogsértésre használták volna. "Állítjuk, hogy a Mega internetforgalmának nagy része legitim, a [szolgáltatás] fenn fog maradni" - állt a szövegben. A Megaupload még segítséget is ajánlott pimaszul a tartalomiparnak, ha az utóbbi részesülni kíván a fájlmegosztó népszerűségéből."

És ez részben igaz is, mivel sok híresség támogatta a Megaupload-ot, köztük olyanok, mint Kanye West, Alicia Keys és még sokan mások.

A már MrTimbol kolléga által ismertetett SOPA sokak szerint közre játszott a Megaupload bezárásának:

"Szerdán világszerte több ezer weboldal elsötétült, hogy tiltakozzon az Egyesült Államokban bevezetni próbált Stop Online Piracy Act, a SOPA törvénytervezet ellen, ami a szórakoztatóipari lobbinak korlátlan cenzúrázási lehetőséget adna, és pénzügyileg el tudnák lehetetleníteni a nekik nem tetsző weboldalakat. A demonstráció olyan sikeres volt, hogy több képviselő visszalépett, nem támogatja a törvény bevezetését. A Megaupload bezárása pedig tökéletes bizonyíték arra, hogy a hatóságok az új, minden eddiginél sokkal szigorúbb törvény nélkül is fel tudnak lépni a szerzői jogok megsértői ellen."

Erre csak annyit tudok mondani, hogy f@sza! Most had ne mondjam, mire gondolok... inkább olvassátok el, hogy a hacker-ek hogyan reagáltak erre:

"A CNN amerikai hírcsatorna beszámolója szerint az Anonymous nevű hacktivista csapat vállalta magára tíz amerikai kormányzati honlap, többek közt az FBI és az igazságügyminisztérium honlapjának magyar idő szerint péntek hajnali megtámadását azt követően, hogy a hatóságok bezáratták a MegaUploadot. A hackercsoport lemezkiadó cégek, a Warner Music a BMI és a Universal Music honlapját is megtámadta, ezek közül az előbbi kettő már elérhető, az utóbbi oldal látogatóit azonban egy olyan üzenet fogadja, amely szerint a szájt karbantartása folyik, és az csak később lesz újból lekérhető. A hackerek az egyik, általuk feltört oldalon közölték az amerikai filmipari szövetség, az MPAA vezetőjének, Chris Dodd connecticuti szenátor személyes adatait is. Az Anonymous megtámadta a MPAA oldalát, és a lemezkiadókat tömörítő szervezet, az RIAA honlapját is: az előbbi péntek reggel már működött, az utóbbit azonban ekkor sem lehetett betölteni."

Erre csak annyit akarok mondani, hogy mélyebbre merülünk a hülyeségekbe, élünkön a "Szabadság és Demokrácia Hazájával, Amerikával"....

De hogy ezzel nekem mi a bajom? Nekem szerencsére semmi, mert én soha nem töltöttem fel semmit a Megaupload-ra, de most képzeljétek el, hogy mi van azokkal, akik viszont mindent oda töltöttek fel.... azért ennyire kiszúrni az emberekkel nem kellett volna, legalább adtak volna időt, hogy letöltsék a cuccaikat onnan (mert nem biztos, hogy mindenkinek van egy 1000 gigás gépe), de ez a "csak úgy poénból egyből leállítjuk és törlünk mindent, bármilyen figyelmeztetés nélkül"....

Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy a fájl megosztók nem okoznak bajt a kiadóknak, hanem azt, hogy azért már ne felejtsük el, hogy nem mindenki él pl Amerikában vagy Japánban, és nem minden jut el más országokba. Akkor meg honnan tudják az emberek, hogy "jééé, ilyen is van", ha senki sem tudja meg?

Szóval ennyi volt a Megaupload, remélem, hogy legalább a "többi" fájl megosztó szervert megkímélik, bár mi ugye Amerikáról beszélünk, a (hülyeség, a cenzúra,és a demokrácia nevében lopás) szabadság, demokrácia és lehetőségek hazájáról...

Itt egy dal a Megaupload emlékére.

 

Mangekyo022.

[Vágú véleménye:
A SOPA egy nagy szopás, nekünk mindenképp. Meggyőződésem, hogy a kalózkodás elleni dolog mellékes a törvényben, a fő cél az internet teljes állami kontrollja és cenzúrája. Savanyodik a Barack nagyon, biztosan talált valahol egy Marx-Engels-Lenin összest, és ráébredt, milyen jó dolog, ha mindenki(=állam bácsi) boldog. Remélem, az össznépi ellenállás legyűri a törvényt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr643593841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2012.01.21. 07:58:55

Számomra felháborító, hogy megszűnt a Megaupload. Nekem ez a honlap volt az egyetlen, ahol Magyarországon meg nem jelent filmeket, vagy sorozatoknak a legújabb epizódjait megnézzem.

RIP Megaupload :(

UI: Lassan minden jó dolog eltűnik a netről.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2012.01.21. 08:02:02

Most már nem tudom a Detektiv Conan filmeket megnézni német szinkronosan. :(
A Youtube-ről is hamar letörlik a filmeket a szerzői jogok megszegése miatt.

Dryenful 2012.01.21. 09:56:56

Nos,legalább a SOPA miatt nem kell annyira félni. Egy amerikai videós(gameplay videókat csinál) mondta,hogy már az amerikai parlament nagy része is ellenzi a törvényt,így nincs esélye arra,hogy érvénybe lépjen. De azért még így is felháborító, hogy mit el nem követ az amerikai kormány.

Mangekyo22 2012.01.21. 15:23:21

@Tomlion: Nyugi, van még remény számodra: szinkronosanime.me/

Habár itt is sok Megaupload-os anime volt, van itt sok más fajlmegosztó szerveren letölthető animú is!

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2012.01.21. 16:24:16

@Mangekyo22: Nincs találat. :P
szinkronosanime.me/?s=detektiv+conan

Mindegy, majd megoldom valahogyan. Ha nagyon muszáj akkor letöltöm a filmeket, csak az a baj, hogy nincsen túl sok hely a gépemen, a DVD-ket pedig a többi filmet kell ráraknom.
Gondolkoztam már azon, hogy külföldről rendelek eredeti DVD-ket, de biztos nem olcsó mulatság, + a szállítási költségek. :P

AuSS 2012.01.21. 16:52:36

pedig a legjobb letöltőportál volt...

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.01.22. 13:02:22

Nem is tudom, hogy az Egyesült Államok most miért szállt rá így a netre, hiszen ott nincs is kőolaj.
süti beállítások módosítása