Sziasztok!

Mi jut először eszetekbe arról, hogy VÁMPÍR? Nyilván mindenkinek máshogy, de ugyanaz a kép ugrik be egyből: Félelmetes Vérszívó lények, akik koporsóban alszanak, csak éjszaka élnek és meghalnak a napfénytől.

A Vámpírtörténeteket mindig is kajálta az emberiség, de igazán akkor lettek népszerűek mikor Bram Stoker megjelentette a legelső vámpíros könyvét a Drakulát! A Könyvből film is készült Lugosi Béla főszereplésével, ami nem csak hogy hatalmas sikert aratott de hallhatatlanná is tette Bélát! Azóta már vagy 100-nál is több vámpíros film illetve könyv létezik, csakhogy mára a legtöbb embernek sajnos az Alkonyatvámpírok jönnek be!

Az anime műfaj is kedveli a vámpírtörténeteket,elég ha csak a Hellsingre, illetve a D A Vámpírvadászra gondolunk vagy pedig ott van a vámpírokat kiparodizáló anime a Nyanpire.

Mai alanyom szintén egy Vámpíros anime. Jöjjön tehát a Vampire Knight című anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Vampire Knight Hino Matsuri 2005 óta folyamatosan megjelenő mangájából készült és a Studo Deen készítette 2008-ban majd ugyanebben az évben elkészült a folytatása is Guilty alcímmel. Mindkét sorozat 13 részből áll. A Rendezést pedig Kiyoko Sayama és Ryuichi Kimura vállalta el.

Maga a történet egy különleges iskolában a Cross akadémián játszódik,aminek az a különlegessége hogy két csoport jár oda. A Nap osztály reggel,a Hold osztály pedig éjszaka jár az iskolába és a két csoport csak váltáskor találkozik egymással. A Váltást pedig két diákprefektus felügyeli.

Az egyikük Yuki aki még kiskorában árvult el ám nem sok mindenre emlékszik a gyerekkorából.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yuki-t ezek után az Iskola igazgatója fogadta be majd nevezte ki prefektussá.

Másikuk Zero egy eléggé zárkózott,ugyanakkor nagyon érzelemmentes srác.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zero szintén kiskorában árvult el mivel a szüleit legyilkolta egy vámpír majd őt is megharapta egy ezáltal ő is vámpír lett. Őt is az igazgató fogadta be akárcsak Yukit.

Ők ketten vigyázzák a váltást a két osztály között. De hogy miért is ez a nagy óvatosság? a Válasz egyszerü:

Az éjszaki csoport összes tagja mind vámpír,a vezetőjük pedig Kuran Kaname a nemesi Kuran család leszármazottja,másnéven tiszta vére van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Többek közt ő is vigyáz arra hogy a többi vámpír ne szívhassa ki a nappalisok vérét. És mint késöbb kiderül a vámpírok 4 csoportra oszthatóak. Ezek közül a legveszélyesebbek az E színtüek amik már nem tudnak parancsolni maguknak és mindent megtesznek hogy vért szívhassanak. Aki idáig lecsúszik az már menthetetlennek számít.

Az ilyenek ellen harcolnak a vámpírvadászok is,a harcuk már évszázadok óta tart. Zero szülei is vámpírvadászok voltak,sőt a legjobbak voltak a szakmájukban.

A Bonyodalmak ott kezdődnek amikor egy új tanuló érkezik az iskolába és furcsa érdeklődést mutat Zero iránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ő neve Shizuka és mint kiderül azért kötődik Zero-hoz mert anno ő irtotta ki a családját és ő csinált vámpírt belőle. A Jelenléte csak fokozza Zero vámpír énjét aki csak úgy tud megmenekülni az E szintre süllyedéstől ha iszik Shizuka véréből. Csakhogy a nőnek más tervei vannak vele.

Vele együtt felbukkan Zero halottnak hitt testvére is Ichiru aki viszont gyűlöli Zero-t és mindenáron de végezni akar vele mivel rögeszméje hogy a szülei jobban szerették Zero-t mint őt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Harc tehát elkezdődik az emberek és a  vámpírok között! Közben felevenednek rég elfeledett igazságok és Yuki illetve Zero is megtud néhány fontos dolgot a múltjából. Közben azonban Kaname is terveket sző de hogy miket az csak később derül ki,ez persze Yuki-nak is szemet szúr mivel beleszeret Kanameba de Zero iránt is érez valamit!

Szóval mint láthatjátok a történet nagyon jó. Jól ki van találva,rengeteg fantasy van benne ugyanakkor van egy kis gót beütése is.

A Látvány egész jó lett,bár lehetne szebb is de mivel a Studio Deen-ről beszélünk amik főképp búza animéket gyártanak ezért nem akkora gond ez.

Beszéljünk kicsit a karakterekről. Yuki egy eléggé határozott lány aki tűzbe menne a barátaiért,Zero-ról már beszéltem,Kaname a szokásos "Mindent megtudtok idővel" típusú figura. Amúgy ez szinte az összes vámpírra jellemző a sorozatban hogy alig beszélnek és ha mégis akkor néha lehetetlen érteni amit mondanak. Shizuka is ilyen bár elsőre nem tűnik olyan gonosznak szóval ő az a rejtett gonosz karakter. Ichiru viszont egy halálosan idegesítő krapek.Tipikus lábnyaló aki még embert is ölni képes lenne azért hogy Shizuka vámpírrá tehesse őt.

Hatalmas pozitívuma sorozatnak hogy nagyon hűen követi a mangát amihez már nekem is volt szerencsém. Úgy látszik hogy a Deen-esek is együtt dolgoztak a mangakával.

Akkor most jöjjenek a zenék. Nos azokra se lehet panasz sőt azok is a nagy pozitívumok közé tartoznak. Az opening nagyon pörgős és a sorozat előre haladtával változik a klipp is. Az ending viszont már sokkal darkosabb de ugyanakkor egyszerűen gyönyörű. Kanon Wakeshima csillagos ötöst érdemel a a dalért. Nemcsoda hogy nálam ez a top 1 ending.

Nos mint láthatjátok a Vampire Knight egy ütős sorozat amely ráadásul elnyerte az Animeaddicts-on a legjobb Romantikus anime,Legjobb ending,Legjobb Adaptáció és Legjobb zene díját is. Ráadásul teljesen jogosan.

Vampire Knight

-Idő: 2008

-Stúdió: Studio Deen (Jigoku Shoujo,Princess Princess)

-Rendező: Kiyko Sayama ,Ryuichi Kimura

-Műfaj: Romantikus,Vámpír,Fantasy

-Hossz: 13 rész

-Opening: On/Off: Futatsu no Koduo to Akai Tsumi

-Ending: Kanon Wakeshima: still doll

Tetszett:

-Jól kitalált történet

-Nagyon jó karakterek

-Látvány

-Nagyon hű a mangához

-Pörgős cselekmények

-Gyönyörű zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:

-Ichiru

-A Mellékszereplők nem szerepelnek valami sokat

-A Látvány lehetne szebb is egy picivel

Értékelés:

Táblázat alapján: 29/40-Jó

Százalékban: 89%

8.5/10

Szóval nyugodtan nézzétek meg! Ennyi voltam mára legközelebb a 2.évadot mutatom be addig is SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr483546082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thermo-nukleáris csatacickany 2012.01.14. 22:52:15

29/40 és 89% nem számoltad el?
a kritika egyébként poén lett
süti beállítások módosítása