Szegasztok!

Hát eljött ez a nap is, VÉGE LETT A BLEACH-NEK... pontosabban, vége lett a Bleach új történetének.

Hogy őszinte legyek, abszolút nem volt rossz, sőt! Szerintem nyugodtan kihagyhatta volna Kubo az Arrancar Arc-ot és rakta volna be ezt a helyére, mert ez az arc most nagyon jól sikerült. Sokkal izgalmasabb, sokkal több volt benne a csavar, és sokkal jobb volt a megvalósítás is. Bár tény, ez az arc is csak a Bleach és Naruto mangák színvonalához képest volt jó, de ha belegondolunk abba, hogy Kubo már a manga eleje óta utalásokat tett erre az arc-ra (Ichigo jelvénye nem működik úgy ahogyan kell, Orihime és Chad a tárgyaikból előhozott képességei - furcsálltam is, hogy nem volt nekik együttes neve, mint pl a shinigamik-nál a zanpakuto vagy az arrancar-oknál a resurrecion), így azért mégis jobb, mintha csak úgy kiszopta volna a kisujjából.

Bár tény, volt egy erős Yu Yu Hakusho érzés is, méghozzá annak a "Sötét Fejezet Arc"-jához, de szerencsére ügyelt rá, hogy csak hasonlóság legyen benne, de ne legyen ugyanaz pl a fő gonosz nem egy emberiséget elpusztítani akaró szuper giga omega über gonosz, hanem egy ember, aki fellázadt a Shinigamik ellen, és beakarta vonni Ichigo-t is a "buliba".

Nekem személy szerint 452-ik fejezettől vált igazán izgalmassá a manga újra, majd kaptunk Kubo-tól szó szerint 3 akkora pofont - szerencsére pozitív értelemben -, hogy a padlón hevertünk egy hétig.

Szóval itt az ideje, hogy kiértékeljük ezt az arc-ot:

Történet: Sokkal jobb, mint az Arrancar Arc és a Naruto Part II, bár tény, azokat felülmúlni nem nagy kunszt, és egy kicsit valóban hasonlít a Yu Yu Hakusho-ra, viszont a vége felé, de az ütős csavarok és hangulat mindenért pótol... 5/5.

Karakterek: A régiek jók, Ichigo messze itt nyújtja a legjobb formáját, az új karaktereknél viszont egy kicsit kettős mérce állt fen. Látszik, hogy Ginjo és Tsukushima már az eleje óta ki lettek találva, amikor még csak az első Bleach fejezetek jöttek létre, de a többiek már nem nagyon jöttek be, egyedül csak Riruka és Jackey... 3/5.

Harcok: Egészen jók voltak, többet taktikáztak a karakterek, főleg, hogy a Fullbring inkább taktikai erőt szolgáltak, mint fizikális, destruktív erőt. Amikor jöttek újra a shinigamik, féltem, de szerencsére azért a Fullbring használók 2 személy kivételével jól állták a sarat (Riruka még úgymond "győzőt" is). A végső harc pedig nagyon jóra sikerült (animében 100%, hogy az egyik legjobb harc lesz)... 4/5.

Humor: Jó volt, vicces volt, bár a Bleach-nél mindig is jó volt (egy két kivételtől), de ez persze ízléstől függ, szóval... 3/5.

Megvalósítás: Mint mondtam, a Rukia Megmentése óta messze a legjobb arc a Bleach-ben, de nem szabad elfelejteni, hogy azért hibák itt is voltak, pl egy-két képesség semmit mondóvá lett miután újra bejöttek a Shinigamik a sztoriba... 4/5.

Összegezve, nekem tetszett ez az arc, és bátran ajánlom mindenkinek, hogy elolvassa, mert ez messze Kubo legjobb története a Bleach-ben. És remélem, hogy Kubo max 3-4 fejezetet készít már csak a Bleach-nek, mert most van a legjobb pontján a sorozat, minden szál ellett varrva (azt hiszem), és nem lenne jó, ha Kubo is abba a csapdába esne, mint Kishimoto a Naruto Part II-vel (bár tény, az Arrancar Arc pont olyan rossz, mint az, szóval már késő).

És most nagyon erősen gondolkodom, hogy folytassam-e még a Bleach-et, hiszen más most tudom, hogy ennél jobb nem lesz... szerintetek?

U.I.: Tite Kubo 3 hétig le áll a mangával, vagyis három hétig nem lesz Bleach! Ez idő alatt lesz idő gondolkodni, hogy a rajongók folytassák-e még a manga olvasását (ha fogja folytatni), vagy inkább áttérnek egy másik mangára, és meghagyják így a Bleach-et maguknak, egy kellemes gyengéd befejezéssel...

Aki elakarja olvasni ezt az arc-ot: Bleach Chapter 424-től (ajánlott előtte elolvasni a 423-ik fejezetet, akik nem olvasták eddig a mangát) Bleach Chapter 479-ig.

 

 

 

 Szóval nem elfelejteni, három hétig nincs Bleach manga!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr503537065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.11. 18:38:20

Én azon lepődtem meg a legjobban, hogy Kubo emlékszik még a Vaizardokra. :) Mondjuk miért pont Kensei? Kensei-t annyit láttuk, hogy bankai-ozott majd offscreen levágták. :)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.11. 18:38:20

Én azon lepődtem meg a legjobban, hogy Kubo emlékszik még a Vaizardokra. :) Mondjuk miért pont Kensei? Kensei-t annyit láttuk, hogy bankai-ozott majd offscreen levágták. :)

Mangekyo22 2012.01.11. 21:16:22

@Member: AZért ott volt Ichigo edzésénél is + a "Turn Back The Pendelum"-ban is kapott fontos szerepet, és azt azért ne felejtsük, hogy a Vaizard-okat nézve ő volt Hirako után talán a második (estleg harmadik) legerősebb.

Mangekyo22 2012.01.11. 21:25:25

@Member: Jut eszembe, tetszett a Midori Days bemutatód, már el is felejtettem, milyen régen mutattam be (negyedik anime volt, amit bemutattam), mielőtt a youtube le nem tiltott onnan... bár én csak szimplán jó anime kategóriát adtam neki.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.11. 21:29:28

@Mangekyo22: Csak nekem nem rémlik, hogy a shikai-ja több lett volna egy tőrnél? :) Engem a zenésznek érdekelne a konkrét képessége, ő is imbábbnak tűnt a többinél.

Mangekyo22 2012.01.11. 23:03:44

@Member: Rojuro-nak már kiderült, amikor a Menos-okat aprították, illetve amikor Starrk ellen harcolt. A shikai-ja egy arany ostor, ami nem csak megtudja kötni az ellenséget, de képes robbanást is idézni. De itt van egy pár kép a képességéről:

images.wikia.com/bleach/en/images/1/14/Kinshara_S%C5%8Dkyoku_Dai_J%C5%ABichiban_Izayoi_Bara.gif

images.wikia.com/bleach/en/images/d/d4/Rose_mask_ability.gif

Nem rosszak a képességei, de egy Barragan kaliberű ellen semmit nem ér.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.12. 16:11:30

@Mangekyo22: Ez csak a shikai, valószínűleg ennél többre is képes. Kensei viszont egy ritkaunalmas külsejű bankai-t kapott és offscreen lepwnolták.

Mangekyo22 2012.01.27. 19:38:30

@Member: Jó, de azért ki vágta le offscreen? Még a "górénak" is meggyűlt vele a baja. Mondjuk azért az a "vektoros karok" a vállából a gyereknek nem tetszett.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.27. 19:52:46

@Mangekyo22: Pont ez az, hogy "góréra" volt kitenyésztve, amúgy meg nem nyújtott nagy teljesítményt. Egy sima kapitány levághatta volna.

Mangekyo22 2012.01.27. 20:25:00

@Member: Mint Ukitake, akit keresztül döföt? XD Nyugi, vicc vót, mert igazad van, hogy Kensei-nek azért többet kellett volna mutatnia, mert ha visszaemlékezünk, akkor a Bankai képességét sem tudtuk meg.

Amúgy szerinted milyen volt ez a "Fullbring" részek? Nekem tetszettek addig, míg a Shinigamik be nem futottak, majd utána egyedül a Tsukishima vs Byakuya, Rukia vs Riruka és Ichigo vs Ginjo + az a fordulat tetszett, amikor kiderül egy valóban szörnyű dolog...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.27. 22:10:08

@Mangekyo22: Ön többet vártam. Kubo-ra sajnos jellemző, hogy belenget valami eszméletlen fordulatot, amit aztán félbehagy és helyette tök egyértelműen zár, klisétár szerint. És ezt már nagyon unom. Csak annyi változott, hogy most teljesen random haltak meg az ellenfelek, nem a "mindenki vagy senki" elven, lásd SS Arc és Arrancar Arc
süti beállítások módosítása