Szegasztok!

Miközben készülgetek (rég óta) a nagy "Naruto manga kritikára", rá találtam a Mangastream-en egy érdekes mangára, "Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden" címen. Kezdetben azt hittem, hogy csak valami viccről van szó, de miután hosszas kutatások után megtudtam, hogy ez egy igazi manga Kishimoto egyik manga asszisztensétől, ezért úgy gondoltam, megnézem, miben lenne más, mint túlhype-olt "atyjától".

Tehát ma a Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden-t fogom bemutatni.

 

A Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden egy viszonylag "friss" manga sorozat, mely 2010 óta Saikyou Jump oldalain jelenik meg, írója és rajzolója pedig nem más, mint Kishimoto egyik se... akarom mondani "asszisztense", TAIRA Kenji.

Műfaját tekintve "paródia" lenne, ami azért furcsa, mert.... HOGY LEHET EGY PARÓDIÁNAK PARÓDIÁT CSINÁLNI?!

  

A történet... na az nincs. Annyiról van szó, hogy Rock Lee és csapata (meg persze néhány "vendég szereplő") életét mutatja be... annyi különbséggel az eredeti mangától, hogy itt mindenkinek chibi feje van (mondjuk ez elsőre úgyse fog senkinek feltűnni az eredeti manga után), nincsenek "brutális jelenetek" (... jól van na, tudom, hogy az eredetiben sincsenek, de itt kevesebb a vér), és a humor szint most már nem a béka segge alatt, hanem a béka segge és a macska segge között van (lefordítva, kevesebb a hányós, fingos, taknyos, "ízléses" poénok, de több a "...kac...kac...kac..." poénok), ami azért már javulás az eredetihez képest...

 

 

 

Maga az elgondolás nem is lenne rossz, de mint írtam, ha már az eredeti mű (Naruto by Masashi Kishimoto Shonen Jump & Otaku-k) megbukott mint paródia (+ minden más), akkor hogy fog a "paródiának" a "paródiája" működni...

Nos, jó hírrel szolgálhatok, hogy az eredetivel ellentétben ez a manga abszolút nem gondolja magát komolyan, és így a poénok is vagy bejönnek, vagy nem.

Bár most szólok, hogy ezek a poénok főleg gyerekeknek készültek (Kenji és Kishimoto őket jelölte ki közönségnek).

 

A rajzolás szép, és habár minden karakter chibi, ez az apró különbség abszolút nem lesz feltűnő annak, az az eredetit olvassa.

A hangulata komolytalan (szerencsére), az a kevés harc, ami van benne is inkább az Ikkitousen első szériájához hasonló "bohóckodós harc", vagyis élvezhető.

Viszont ennyi lenne a manga, és az eredeti mangánál igaziból alig jobb... csak arra jó, hogy Kenji pénzt zsebelhessen ki "ura" mangájának "sikerein", illetve, hogy a egy anime stúdió animét csináljon ebből az alig 8 fejezet hosszú valamiből (hogy "Kishi"-vel ellentétben ő is max részesedést fog kapni az anime bevételéből vagy Naoki-hoz hasonlóan benne lehet az anime elkészítésében, azt már csak a jövő tudja).

Viszont van egy kép kocka (pontosabban kettő), ami miatt nem tudok ennek a nagyon rövid mangának a jó kategóriánál rosszabbat adni... még pedig ez:

  

Haruno Sakura-t fejbe b*sszák sorozat ütéssel (majd utána egy Shoryuken-t is kap a következő oldalon)... ezzel megbosszúlva a Naruto manga Part II eleje óta elkövetett összes bűnét................. TAIRA KENJI, IMÁDLAK! EZ A MANGA MÁR CSAK EZÉRT NEM LEHET A JÓNNÁL ROSSZABB!

Aki akarja, nyugodtan elolvashatja, sokat ne várjon, de van benne egy-két valóban poénos rész... és persze Sakura verés... viszont Sakuretardok és Shipping Otakuk kerüljék (már ha jön fel ide egy is)...

 

Rock Lee no Seishun Full-Power Ninden

- Idő: 2010-2014

- Író & Rajzoló: TAIRA Kenji

- Magazin: Saikyou Jump

- Műfaj: Vígjáték, Paródia

- Hossz: 7 mangakönyv

 Ami Tetszett:

- Egy-két jó poén.

- Sakura-t megverik! Kétszer is!!

- Szép a rajzolás.

- Kevesebb benne az irritáló emós szereplők (avagy a Naruto gárdájának a 3/4-e) az eredetiből.

- Az eredetivel ellentétben ez nem akarja komolyan venni magát. 

Ami nem tetszett:

- Nem mindegyik poén jó.

- Látszik, hogy (az eredetihez hasonlóan) a kisebb korosztálynak készült.

- Sakura-t, Kakashi-t és Gaara-t is sem hagyták ki.

 Értékelés:

- Rajzolás: 5/5

- Karakterek: 2/5

- Egyediség: 2/5

- Humor: 4/5

- Mondanivaló: 2/5

- Hangulat: 3/5

- Történet: 2/5

- Karakter Fejlődés: 2/5

- Pontban: 25/40 = Jó (eredetileg 22/40, vagyis közepes lenne, de "azért" nem adok neki kevesebbet, és adom meg neki a "minimált"!)

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 71%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

- 10/10-es skála szerint: 8/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

 Mangekyo022

(xx18Rolandxx véleméye:

Már én is hallottam róla a naruto kun-on de nem igazán foglalkoztam vele de így látva valóban nem vészes annyira. Sakura fejbecsűrése meg csak hab a tortán! Bár Lee az egyik legidegesítöbb karakter az egész sorozatban itt viszonylag vicces. Egy elolvasást szerintem megér!)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr33506965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása