Szegasztok!

Ahány ház, annyi szokás, és ahány ember, annyi szexualitás. Én viszont csak hármat emelnék ki, amivel szerintem már mindenki találkozott: heteroszexualitás, homoszexualitás és biszexualitás. Míg a hetero az ellenkező neműeket szereti, a homo a vele azonos neműeket szeretik. A biszex-ek pedig a kettő között, vagyis egyszerre szereti a lányokat és a fiúkat is.

Japán. AZ animékben/mangákban a paradicsom, s a szép habos oldalát mutogatják a turistáknak, addig valójában egy eléggé romlott népség. Nem csak a külföldieket vetik meg, de akiről kiderül, hogy nem a hetero táborba tartozik, annak annyi! Most képzeljétek csak el, hogy ha itt Magyarországon meg a döglődő EU-ban még mindig nem tolerálják a melegeket (és most nem csak a két tábor hülyeségeire gondolok), akkor egy olyan nép, mint japán, mennyire "jól bánhat" az ottani melegekkel, akik ott vannak.

Ezzel szinte senki és semmi nem foglalkozik. Viszont egy nap találtam egy eléggé középszerű mangát, ami kitér erre a dologra, és úgy gondolom, hogy egy rövid kritikát megér (és persze ajánlom Member figyelmébe is, illetve kíváncsi vagyok az ő véleményére, feltéve ha van ideje elolvasni ezt a valóban rövid mangát - ami kb 7 fejezet össz-viszz).

Mai alanyom, a Girl x Girl x Boy manga.

 

 

 

A Girl X Girl X Boy egy nagyon rövid manga, melyet egy Kujira nevű manga írt és rajzolt 2008-ban. Nem tudni, hogy hol volt publikálva, illetve, hogy volt-e valaha publikálva, mivel sehol nem találtam információt róla, illetve a Mangafox keresője szerint ez volt Kujira egyetlen műve. A műfaja romantika, vígjáték és Shoujou-ai, ami a Shonen-ai ellentéte, vagyis itt nem yaoi van, hanem yuri.

 

A történet három gimnazista életéről szól, két lányról és egy fiúról, Fuuka, Riri és Itta(chi). Fuuka szerelmes Riri-be, aki egy ideig úgymond még viszonozza is ezt ("én is nagyon kedvellek", puszika stb...), de aztán amikor Itta(chi) visszatér a sulijukba, Riri beleszeret Itta(chi)-ba. De Itta(chi) koma viszont nem bírja Riri-t, és mint kiderül, Itta(chi) szerelmes Fuuka-ba. Riri, mivel szemmel láthatóan egyik sem akar lemondani a másikról, kitalálja, hogy akkor most mindenhová együtt mennek hármasban, így egyik sem marad le a másik kettőtől. És ez szépen működik is, egyre jobban közelednek egymáshoz. Viszont természetesen nem lehet ez örökké, és előbb vagy utóbb valaki kiesik... egy eléggé fájdalmas érzelemmel.

Tehát a történet egy szerelmi háromszögről szól. Nem túl eredeti ötlet, hiszen ma már (főleg a Shoujou és romantikus animékben + Naruto ugye...) mindenhol vannak szerelmi sokszögek.

 

Pozitívum, hogy csak a szóban forgó három karakterre koncentrál a történet.

Fuuka egy fekete hajú félénk lány, aki gyerekkori molesztálások miatt nem nagyon tud a fiúkkal kijönni, de szerelmes Riri-be, aki akkor nagyon sokszor kiállt érte. Itta-t nagyon utálja, hiszen ő volt az egyik gúnyolója. Fuuka leszbikus (homoszexuális), és ugyan nincs vele baj, de néhány gondolata nagyon irritáló tud lenni.

Riri egy szőke lány, aki éléggé fiús, ugyanakkor nagyon okos is. Szerelmes Itta-ba, de mint kiderül Fuuka-t is szereti, viszont egy bizonyos ok miatt úgy gondolja, hogy egy "olyan" kapcsolatnak nincs jövője. Riri biszexuális.

Végül "kedvencem", Itta(chi), aki, miuátan Fuuka már lefoglalta a "homo"-t, Riri pedig a "biszex"-et, nem lehet más, mint a csapat "hetero" tagja. Egy eléggé laza srác, aki adja a keményet, de közben szeretne segíteni másoknak. Kiskorában gúnyolta Fuuka-t, de miután visszajött sok év után, beleszeretett. Nem nagyon bírja Riri-t, és úgy gondolja, valami más oka van annak, hogy Fuuka-val "versenyezget".

  

A rajzolás értelemszerűen ronda. Bár jobb, mint pl a Battle Royale Blitz, de eléggé doijinshi szagot áraszt magából.

A humora az nem rossz, csak nagyon kevés van, pedig egy ilyen szerelmi háromszögből sokat kilehetne hozni!

A hangulattal annyi a baj, hogy az első 2 fejezet lassú, de szerencsére onnantól.

Karakterfejlődés az viszont elég jó lett, főleg Itta fejlődik sokat a manga alatt (pedig ő tűnik fel a legkésőbb is a trióból), illetve Fuuka küzdelme a "homoszexualitásával" is nagyon tetszett.

 

 

 

Eddig egy középszerű mangát láthattunk, aminek manga létét meg is kérdőjeleztem annak ellenére, hogy a Mangafox.com-on volt fent, egészen addig, amíg a mangaka, főleg Riri és Itta beszélgetésében, ki nem tért erre a "melegek jövőjéről" dologra, amit a felvezetőben írtam.

A világon majdnem mindenhol valamilyen formában megvetik a melegeket, legyenek azok egyszerű békében élő emberek, akik nem vágnak fel vele, hanem keresnek magukhoz hasonlóakat és ha a nyílt utcán nem is, de vállalják, illetve a "felvágunk mi bizony a búzaságunkal s hányingert keltő ízléstelen melegfelvonulásokkal hirdetjük a pogány, tojásdobáló heterok ellen az igét" Mónika Show-okból szalasztott emberekék.

Riri látta egy dokumentum filmben, hogy milyen jövőjük van azoknak a japánoknak, akik nem a "normális" párosodást választják. És ekkor dönt úgy, hogy vagy ő jön össze Itta-val, vagy Fuuka, de együtt nekik nincs jövőjük.

Hogy ki mit von le a mangából, az maga döntse el.

 

 

 

Szóval, eléggé meglepett engem ez a manga. Ahhoz képest, hogy eléggé doujinshi szaga van, elég jó kis középszerű manga.

Nem egy manga, amit 3-szor is elolvasnék, de szerintem ez a 7 fejezetes manga azért megér egy kis olvasást.

Girl x Girl x Boy

- Idő: 2008

- Író & Rajzoló: Kujira

- Magazin: ????

- Műfaj: Romantika, Vígjáték, Shoujou-Ai (Yuri)

- Hossz: 1 mangakönyv (7 fejezet)

 Ami Tetszett:

- Érdekes téma (egyeseknek).

- Néha jó poénok.

- Jó karakterek, és nincs is sok belőlük.

- Itta(chi).

- Szép karakterfejlődésen megy át a három főszereplő.

Ami nem tetszett:

- Lassan és gyengén indul be.

- Ronda rajzolás.

- Ritkán vannak poénok

- Nagyon doujinshi illata van.

Értékelés: 

- Rajzolás: 2/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 2/5

- Humor: 3/5

- Mondanivaló: 4/5

- Hangulat: 2/5

- Történet: 2/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

- Pontban: 22/40 = Közepes

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 56%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

- 10/10-es skála szerint: 5.5/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

 Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr573348610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása