Szegasztok!

Emlékeztek még a Battle Royale manga kritikámra? Mert anno elfelejtettem írni, hogy készült egy másik Battle Royale manga is, Battle Royale Blitz Royale címmel, melyet a mangaka a Battle Royale 2 film hatására készített. Aki látta a Baaad Movies film bemutatóját a filmről, az tudja, hogy nem valami nagy színvonalú film.

És sajnos a manga is valami keservesen rossz lett! De ennek ellenére én ma bemutatom nektek ezt a mangát....

 

 

 

 

A Battle Royale Blitz Royale egy 2003-tól 2004-ig íródott manga, melyet a Akita Shoten lapjain olvashattak az olvasók, és habár nevét adta az eredeti Battle Royale mangaka, Koushun Takami, a történetet és a rajzolást Hitoshi Tomizawa készítette, mely sajnos meg is látszik a mangán.

Előjáróban még annyit kell mondjak Hitoshi Tomizawa-ról, hogy ő az a tipikus mangaka, akinek a tehetsége egy igénytelen doujinshi készítő színvonalán rekedt. Hitoshi szeret sci-fi történeteket írni gyerekekről és bogarakról, valamint a rajzolása is egy csecsemő szintjén van. De ezt majd meglátjátok...

  

A történet alapból ugyanaz, mint a Battle Royale-é, csak itt annyi különbséggel, hogy...

1.Itt nem 14-15-16 évesek harcolnak egymással, hanem 10 évesek.

2.Egy X-ik személy is van a szigeten, akiről senki nem tud semmit.

3.Csapatokba vannak osztva a diákok.

És ennyi, plusz nagyon béna tálalásban. Az egész történet unalmas, idétlen, és garantálom, hogy senki sem fog izgulni.

És akkor most jöjjön a rajzolás... KÖNYÖRGÖM, HOGY NÉZNEK EZEK KI?! Hát az én alig 2-3 hónapos unokahúgom szebben rajzol, mint ez?! Anno az eredeti Battle Royale mangának csak dicsérni tudtam a rajzolását, de itt.... egy deviantart rajzoló szebben rajzol, mint ez a mangaka! A szemek valami irracionálisan nagyok (talán túl sok volt neki a Powerpuff Girls), a karakterek arcai pedig mintha defektes bohócokról mintázták volna!

És a legnagyobb baj a rajzolás terén, hogy pont emiatt nem lehet rájönni 100%-san, hogy akkor ezek a gyerekek most hány évesek! Ránézésre lehetnek max 10, holott állítólag csak minimum 14-15 évesek lehetnek benne a Battle Royale-ban.

És ha mégis 10 éves gyerekek ezek, akkor meg újabb pont levonás. Könyörgöm, 10-11 éves gyerekeket mészárolni?!?! Elmehet ez a mangaka a "Pecsába"!

 

 

De nem csak a látvánnyal van a baj, hanem mással is. Mint pl a karakterekkel, amik gyakorlatilag nem is léteznek.

A főhősnő Hashimoto Makoto egy félénk lány, Nomura a kemény "Sasuke-pöcs" utánzat és kb ennyiből ki is merülnek a karakterek. Mert a többi az mind a szokásos glitcheken alapszanak, és jó, ha kb 2-3 mondatuk van a manga ideje alatt.

Továbbá hangulata sincs. Viccen kívül! Olyan unalmas az egész manga, hogy csoda, hogy ha valaki végig is olvasná ezt az amúgy csak 2 manga könyv hosszúságú mangát. Alig történik valami....

És nem hittem volna, hogy ilyet mondok... de ennek a mangának NINCS pozitívuma. Fölösleges volt kitalálni, és hogyha tényleg valami pozitívumot akarok mondani, akkor talán Makoto karaktere, a manga rövidsége és a hihetetlenül ritka poénok lennének. Meg talán, hogy nincs benne semmi idegesítő dolog, mint ami pl volt a Platonic Hearts mangában.

 

 

Mit mondhatnék még így a végére? A Battle Royale Blitz Royale az a bizonyos manga, aminek létrejöttének semmi értelme nem volt. Ez a manga tipikusan az a rossz manga, ami nem azért rossz, mert idétlen, idegesítő vagy hatásvadász.... hanem mert unalmas, és semmilyen.

Ne pazaroljátok rá az időtöket, még ha alig csak 2 volume létezik belőle. Inkább olvassátok el az eredeti Battle Royale mangát, vagy a Vampire Hunter D mangát, vagy bármi mást.

Battle Royale Blitz Royale

- Idő: 2003-2004

- Író & Rajzoló: Hitoshi Tomizawa

- Magazin: Akita Shoten

- Műfaj: Akció, Horror, Thriller

- Hossz: 2 mangakönyv

 Ami Tetszett:

- Makoto karaktere.

- Ritkán, de azért vannak benne poénok.

- Rövid.

Ami nem tetszett:

- Unalmas.

- A rajzolás iszonyatosan ronda.

- Nincs hangulata.

- 10 éves gyerekeket dobnak be.

- Semmilyen karakterek.

- Majdnem ugyanaz, mint az eredeti, csak bénább tálalásban.

Értékelés: 

- Rajzolás: 1/5

- Karakterek: 2/5

- Egyediség: 1/5

- Humor: 2/5

- Mondanivaló: 1/5

- Hangulat: 1/5

- Történet: 1/5

- Karakter Fejlődés: 2/5

- Pontban: 10/40 = Szar

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 13%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

- 10/10-es skála szerint: 1/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

 Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr973090579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása