Az X-Men 2 kolosszális siker lett, így a FOX kéregette Bryan Singer-t, hogy készítsen egy harmadik X-Men mozit is, amellyel végleg lezárja az X-Men franchise-t a vásznon. Singer azonban nem vállalta el, ő sokkal inkább a Warner Brothers ajtójánál kopogtatott be, hogy elkészítené a Superman filmek ötödik, záró darabját. A FOX viszont mindenképpen akart egy harmadik X-Men mozit, mert a fejős tehenet többször is meg lehet fejni. Végül Brett Ratner kapta meg a jogokat, hogy megfilmesítse...




























Az X-Men 3 szinte hajszálpontosan onnan kezdődik, ahol a második film abbamaradt. Az X-Men csapata készülődik a végső csapásra, az ellenállás végére, azonban tervük meghiúsul, mikor is Jean Grey, a tehetséges telepata, feltámadt a halálból, pontosabban a gonoszabbik énje, a Főnix. Magneto-nak egy ilyen hatalmas erejű pusztítófegyver most épp kapóra jön, ráadásul így már teljes a Testvérisége (Rejtély, azaz Mistique viszont kiszáll a Testvériségből, a filmben megtudhatjátok miért). Eközben az X-Men csapatának többsége feloszlik: X Professzor meghal, ahogy Küklopsz is, mindkettőjükkel a Főnix végez. Ráadásul X Professzor halála miatt az iskola is megszűnik, Vadóc kiszáll a csapatból Jégember miatt így csak heten állnak készen, hogy legyőzzék a Testvériséget: Farkas (képregényben: Rozsomák), Ciklon (képregényben: Vihar), Bestia, Kolosszus, Jégember, Árnymacska, és Angyal. Indulhat a küzdelem!

















Az X-Men 3: Az ellenállás vége elkövetett egy nagy hibát, ugyanis a harmadik Pókember filmhez hasonlóan túl sokat akart markolni, de végül a saját csapdájába esett. Annyi legendás X-Men benne van a filmben (Buldózer, a Főnix, Kolosszus, Árnymacska, Bestia, Angyal), hogy ihaj, de mégis, Bestián és a Főnixen kívül az eddig nem látott szereplők a filmben nagyon haloványak, különösen Angyal, három mondatot mondd az egész filmben, ha nem kevesebbet. Farkas karaktere ismét hozzá a vért szintet: még a világvégén is teljesen nyugodt, éppen leégő házak tüzével gyújtja meg a szivarját, törött gerinccel végigkúszik a plafonon, és még sorolhatnám. Ciklon karaktere is sokkal szimpatikusabb, mint az eddigi filmekben, ráadásul a szerepe végre nem csak kétsoros idióta mondatokból áll össze. A professzor a szokásos professzor volt, előre tudja, mi fog történni, és mindig megmondja a valószínűt. Küklopsz karaktere halványodott, bár két mondatot mondd a filmben, és elpatkol, szóval emiatt nem hibáztatni! :) Jean karaktere semmivel sem szimpatikusabb, Főnixként meg egyenes a halálba idegesít. Magneto maradt a szokásos Magneto, mindig előre kiszámítható, mit fog tenni, bár, mintha ebben a részben kissé gonoszabb lenne. Bestia remek volt, a többi mellékszereplő viszont abszolút semmilyen.
















Az effektek sokkalta jobbak, mint az eddigi filmekben, bár Angyal szárnyai meglehetősen műen hatnak (ahogy feljebb is látni, állóképen irdatlanul ronda a CGI-je a két szárnynak).
Egyértelműen a végső jelenet a leglátványosabb, de inkább nem lövöm le a poént.
A zenék remekül passzolnak a jelenetekhez, a színészi alakítással nincs túl sok gond, de akkor hol itt a baj? A forgatókönyv silány. Nagyon silány. Túl rövid. Konkrétan a film 70 perces, 10 percnyi stáblistával. (... és a végén egy bónuszjelenet is van, ami egyértelműen folytatást sugall...) 70 perc pedig nem elég. Nagyon nem elég. Az első film már alapból több, mint másfél órás volt. A második közel két órás. Ez meg alig több, mint egy órás, pedig ez elvileg a végső harc. Továbbá néhol értelmetlenek a párbeszédek is, például: - Fiam, én már akkor harcoltam a mutánsokért, amikor maga még a világon sem volt. - Azt mondta, fiam?, és hasonlók. 











 

 




Sokan lehúzzák, bár hibái ellenére is egy kellően jó szórakozás a harmadik X-Men mozi, ami ugyan korántsem zárja le a trilógiát, tökéletesen illeszkedik az első két X-Men filmhez.
Holnap pedig jön a Farkasos (vagy Rozsomákos) előzmény film, amely katasztrófa lett. Mindenesetre majd próbálom minél pozitívabban bemutatni...

IMDb: 6,9/10
Metascore: 58%
Rottentomatoes: 57%
 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr733050085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása