Szegasztok!

Rég volt már anime/manga kritika, de szerencsére most találtam pár igen érdekes alanyt a Media Markt-ban, melyekből most először egy olyan játék anime-adaptációját mutatom be, mellyel főleg a régi motorosok játszottak a játéktermekben, és melynek minden résznél volt legalább "20 aljáték" is.

Ma a Street Fighter Alpha The Animation-t mutatom be nektek, mely sokak szerint egy igazi gyöngyszem!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még az anime film bemutatása előtt megmagyarázom, miért raktam be 2 borítót, melyeknek csak a színe különbözik. Azért, mert itt magyarországon (és talán még néhány országban) azt a szemét kapitalista húzást találták ki, hogy az eredetileg 1 óra 20 perces filmet két külön részként jelenítették meg, vagyis míg a "piros" a film első felét tartalmazza, addig a "kék" a film másik felét tartalmazza, így a szerencsétlen gyerek ha látni akarja a teljes filmet, akkor mindkettőt meg kell vennie kb 1800-2000 forintért!!! Igaz, hogy a "kékhez" adnak egy eredeti "Black Jack" anime filmet, de ez az "ajándék" csak a "kéknél" érvényes, a "piroshoz" lósz*rt sem kapunk!

Nem tudom ki találta ki ezt, de hogy imádkozni fogok, hogy Jigsaw egy satu segítségével szarrá nyomja a "dögök" golyóit", az fix! Mondjuk szerintem csak kicsit túl sok volt a "Mátrix" valakinek...

 

 

A Street Fighter Alpha The Animation egy 1999-es anime film, mely a Street Fighter Alpha játékok alapján készült. Az anime film a Group TAC stúdióban készült, a rendezői székben pedig Shigeyasu Yamauchi ült. Habár az anime film valóban a Street Fighter Alpha játékok alapján készült, inkább mondható egy "mellékszálnak", mint valódi feldolgozásról.

A történet szerint Ryu-t, aki a Sötét Hadou ellen harcol, meglátogatja egy Shun nevű fiú, aki saját bevallása szerint Ryu öccse. Ezt Ken és még jó néhányan megkérdőjelezik, habár tény, sok furcsa hasonlóság van bennük (Shun-ban is benne van a Sötét Hadou, ő is elég jó bunyós, és ő is eltudja veszíteni a fejét harc alatt - és Ryu-hoz hasonlóan ő is csak nehezen tud leállni). Együtt élnek Ken-el egy darabig, és minden szép és jó, amíg egy Sadler nevű tudós viadalokat kezd rendezni, ahol a legjobb harcosok eltűnnek. Egy ilyenre benevez Ken is, ahol viszont elszabadulnak az indulatok (Ryu gyakorlatilag egy Hadoken-el szétrombol egy egész létesítményt), és a tetejében Shun-t is elrabolják. Ryu Ken és Chun-Li segítségével Shun megmentésére siet, de közben 2 másik "személy" is kíséri őt útján: Rose, aki figyelmezteti Ryu-t, hogy nagy veszélyben van, és Gouki (Akuma).....

 

Tény, most a 2000-es időkben ez egy átlagosnak nevezhető történet, de mivel sok fordulat van benne, ezért nem lehet megunni. Nem lőném le ezeket, mert akkor oda lenne a meglepi.

A látvány világ szépen hozza az 1990-es évek színvonalát, szóval egyedül csak a "szilikon gyerekek" fognak nyafogni miatta. De szerintem ha meglátják majd Ken "Shoryuken"-jét, akkor ök is elfognak ámulni.

Zenék terén hol jó, hol semmilyen (kicsit Ghibli effektus).

Verekedős játék révén az anime-adaptáció is tele van akció jelenetekkel, melyek nagyon jók lettek. Mondjuk amikor a nagy Kiborg megragadja Chun-li mindkét lábát, és széthúzza őket, az eléggé vicces lett, főleg aki érti, mire gondolok...

A hangulat az nagyon jó lett. Tény, nem 100%-san adják vissza a Street Fighter hangulatot, de hogy eléggé megközelíti azt, az tuti!

 

Karakterek terén nagyon jól visszatudták adni őket mind a japán, angol és magyar szinkron színészek is. Teljesen olyanok, mint ahogyan a játékokban ismerhettük őket. Ryu visszahúzódó, Ken vagány, Sakura aranyos és Dan is egy idióta.

Főleg Ryu a legérdekesebb figura, mert nem elég, hogy Shun-t is meg kell mentenie, de még saját démonjaival is meg kell küzdenie, hogy ne legyen olyan, mint Gouki.

Azok, akik nem szeretik a túlzott happy end-eket, azoknak is ajánlott a film, mert a film nem kicsit tragikus véget ér.

A humor is jól betalált, sok aranyos és jó poén van a filmben. Mondjuk sok reklám is, ugyanis Sakura a kórházban egy WonderSwan-al a Pocket Fighter-t nyomja...

 

 

Semmi negatívumot nem tudok felhozni, talán csak 1-et, mely megint a borítóra érvényes.

A film ugye a Street Figher játékok Alpha aljátékai alapján készült, ezért nincs benne se Cammy, se Blanka, se Hawk. De akkor miért vannak rajta a borítón? EZ megint valami trükk, hogy szegény védtelen Street Fighter rajongókat átverjék? Mindegy...

 

 

Én szerintem a Street Fighter Alpha The Animation nagyon jól sikerült, mind anime-adaptációként, mind pedig külön anime filmként is.

Street Fighter rajongóknak is inkább ezt javaslom, mint a Street Fighter Movie-t.

Street Fighter Alpha The Animation:  

- Idő: 1999

- Rendező: Shigeyasu Yamauchi

- Műfaj: Akció, Dráma, Fantasy, Kaland

- Hossz: Kb 80 perc                                                                                         

Ami Tetszett:        

- Korrekt látvány.

- Majdnem hozza a Street Fighter Alpha játékok hangulatát.

- Jók a karakterek.

- Viszonylag jó a történet is.

- Sok fordulat.

- Jók a harcok.

- Nagyon jó adaptáció.

- A "kékhez" kapunk egy Black Jack anime filmet is!

 

Ami nem tetszett:

- DVD vásárláskor "Mátrixos választás".

- Néha semmilyenek a zenék.

- A "piroshoz" nem jár semmi....

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 37/40 = Király                                                                Százalék szerint: 96%

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 9.5/10 = Király

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr542566741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.01.07. 20:49:04

ha jobb lett, mint a film akkor megnézem.
www.youtube.com/watch?v=_khg_OSmaSE

Azért kár, hogy zenék nem annyira jók, mert az tényleg fel tud pörgetni egy harcjelenetet.

Mr. T.T 2011.01.09. 19:41:04

Tényleg nagyon jó, csak nem tetszettek az új karakterek, minek kellenek egy adaptációba?
Ja és ajánlanám a 1995-ös Street Fighter V2 sorozatot, és a "nyugati képregény" kiadó, az Udon Capcom játék adaptációit, nagyon nagy részben SF.
süti beállítások módosítása