Sziasztok!

Folytatom a Bishoujo Senshi Sailor Moon anime bemutatását a 2.évaddal aminek az R cimet adták!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az anime ott folytatódik ahol az 1.évad abbamaradt.

Usagi és a többiek legyőztek Beryl Királynőt és Mettaliát csakhogy ezek után elvesztették az emlékeiket,még egymást sem ismerik fel azonban Luna és Artemis szerint ez így jól van.

Igen ám csakhogy hamarosan új ellenségek érkeznek a földre A Fa gyermekei Ail és Anne illetve a fájuk amelynek energiát gyűjtenek szörnyeik a Cardiánok segítségével.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ők viszont csak az anime első felének a gonoszai,igazából annyira nem is fontosak az anime szempontjából.

Viszont utánuk már valódi gonoszok jelennek meg,A Sötét Hold Királysága. Ha úgy vesszük ez A Holdkirályság sötét megfelelője több szempontból is. Ők megakarják változtatni a jövőt ezért már a múltban alapjaiban akarják elpusztítani a világot és ehhez az Ezüstkristály sötét változatát,A Fekete Kristályt használják fel!

A Tagjai pedig Diamond és Saphir herceg vmint a 4 Fantom nővér akik a harcosok sötét megfelelői is egyben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viszont a harcosok terén is kapunk új szereplőket! Az egyikük egy 8 éves lány Chibiusa akik nagyon hasonlít Usagira ám később megtudjuk hogy miért is! Valamint bejön egy új férfiszereplő is a Holdfénylovag aki meglehetősen hasonlít Mamorura de ez is csak később derül ki!

 

 

 

 

 

 

 

 

Na szóval miután Usagiék felkutatják a Sötét Hold Királyságát hogy megküzdjenek velük,titokban a királyság fő gonosztevője Wizardmen elrabolja Chibiusát és miután hipnotizálja, átváltoztatja Sötét Hölgyé akivel szintén meg kell küzdeniük!

A Harc kimenetele pedig kiderül az animében!

Nos mint láthatjátok nem sok mindenben különbözik az első évadtól. Mondhatnánk azt is hogy ugyanaz csak más tálalásban. Nos akkor kezdjük a pozitivumokkal:

Ami nagyon tetszett hogy az anime megőrizte az első évad hangulatát illetve látványát is és ez nekem eléggé bejött.Ami még tetszett hogy a gonoszok itt is elég jól ki vannak találva ez főképp Wizardmen-re vonatkozik,mert ha úgy vesszük ő az igazi főgonosz az animében.A Hangulata is elég magával ragadó.

Zenéket viszont majdnem ugyanazokat kapjuk mint az 1.évadban,talán csak átváltozások zenéi másak. Maradt az Opening és Az Ending zene is csak más klippel.Ami viszont nagyon nem tetszett az animében az Chibiusa volt ugyanis az ember falra mászik tőle akárhányszor csak megszólal. Ráadásul ő is szerelmes lesz Mamoruba emiatt azonban sokat veszekszenek Usagival ami viszont jó poénos kakaskodásokat szül.

Viszont lényegében azt nem értem hogy mért nem lehetett már az elejétől a Sötét Holdkirályság szálat használni.Az még érdekes is volt az animében ,A Fás szál viszont kicsit erőltetett próbálgatása volt az 1.évadnak.

De többet nem árulok el az animéről,itt be is fejezem a mondanivalómat. Legközelebb már csak jövőre fogok írni a 3.évadról. Addig is vágjatok neki az R évadnak.

Bishoujo Senshi Sailor Moon R

-Idő:1993-1994

-Rendezte:Junichi Sato, Urara Takano

-Studió:Toei Animation

-Műfaj:Bishoujo,Mahou Shoujo,Fantasy

-Hossz:43 rész

Tetszett:

-Megőrizte az 1.évad alaphangulatát

-Grafika és Látvány

-Jól kitalált gonoszok

-Zenék

-Jobb Átváltozások

-Harcok

Nem Tetszett:

-A Fa gyermekei részek

-Mamoru szinte semmit sem változott

-Chibiusa irritáló személyisége

-Usagi még mindig bőgőmasina

Értékelés

-Táblázat szerint:33/40-Kiváló

-Százalék Szerint:92%

9/10

SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr222549484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2010.12.31. 14:40:20

Ez az ismertető se rossz, de azért van benne pár hiba:

"Wizardmen" -> Wiseman (a mangában Death Phantom).

"4 Fantom nővér" -> Ayakashi Sisters

"ez A Holdkirályság sötét megfelelője több szempontból is. Ők megakarják változtatni a jövőt ezért már a múltban alapjaiban akarják elpusztítani a világot és ehhez az Ezüstkristály sötét változatát,A Fekete Kristályt használják fel" ->

1. Nem a Hold királyság sötét megfelelője, hanem a Crystal Tokyo sötét megfelelője. A hold királyság a Holdon volt, ami elpusztult a múltban. A Crystal Tokyo a Földön van, a jövőben, ezt döntötte romba a Black Moon Family.

2. Nem akarják megváltoztatni a jövőt, mert a jövő már az övék, Chibiusaát akarják elkapni, mint az egyetlen túlélőt, illetve Demando magának akarja Serenityt, ehhez kell neki a kristály.

3. Wiseman akarja elpusztítani a világot, a Black Moon Family uralni akarja a jövőt, és fogalmuk sincs az "öreg" valódi szándékairól. (Wiseman egyébként a chaos egyik kivetülése, célja, hogy megnyisson egy portált, amin keresztül a chaos elnyelheti a cosmost.)

xx18Rolandxx 2010.12.31. 14:45:37

@peter1989: Au ezt fájt :) Ugylátszik már nem sok mindenre emlékszem az animéból!

Jol van a 3.-at nem fogom addig bemutatni amig nem tudtam ujra végignyálazni!

Amugy ez a Wiseman kivetülés ez csak a mangában van vagy konkét említés is van róla? Régen láttam már bocsi!

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2010.12.31. 15:17:02

Igazából nem mondják ki konkrétan az animében, és a mangában is csak a végén derül ki, de amúgy simán látni az egész storyn, akár az anime, akár a manga verziót nézed, hogy a jó öreg "chaos vs cosmos" csatározást veszi elő.

Én 4-éve láttam az animét, olvastam a mangát. =)

Katzeryn 2011.11.03. 13:57:03

Szerintem Mamoru változott az előző évadhoz képest, és nekem tetszett, hogy hiába nem emlékezett semmire, mégis megvédte Usagit. Chibiusa egyébként engem főleg azért irritált az összes részben, amiben ő megjelent, mert folyton Usagit akarta idegesíteni... ezért nem bírtam.
süti beállítások módosítása