Kritika by xx18Rolandxx-Nana

2010.12.13. 16:18

Sziasztok!

Bocs hogy csak most irok erről az animéről,igazából már előbb is akartam, de most bepótolom.

Ime minden idők legvalóságosabb animéje illetve mangája, a Nana!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az anime Ai Yazawa shoujo mangája alapján készült ,2006-2007-ig futott a tv-ben a mangája azonban még ma is fut,jelenleg a 21.kötetnél tart.

Az anime két 20-as éveiben járó fiatal lányról Komatsu Nanáról és Oosaki Nanáról szól akiknek bár ugyanaz a nevük,egyidősek mégis különböznek egymástól.

Komatsu Nana egy életvidám,sokat beszélő(egy levegővétellel 3 percig képes beszélni) lány akinek a legnagyobb problémája az hogy a legtöbb pasiba első látásra beleszeret mivel intenzív szeretethiányban szenved viszont ebből adódik az anime legfőbb történeti szála is de erről picit később mesélek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ooosaki Nana azonban egy nagyon vagány és eléggé magának való rockerlány akinek minden vágya hogy együttese a Blast befusson és híresek legyenek az együttesével. Eléggé hangulatember és általában kiáll az igazáért,és állandóan bőrcuccokban jár.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a két lány történetünk elején még csak nem is tud a másik létezéséről ám az élet úgy hozza hogy ugyanarra a Tokyo-i vonatra szállnak fel,K.Nana azért hogy a barátja után menjen O.Nana pedig azért hogy új életet kezdjen.Igen ám azonban a vonat lerobban és K.Nana beleesik O.Nana ölébe mire egy jó kis sörözés közepette összebarátkoznak. Később közösen kibérelnek egy lakást majd pedig további 45 részen keresztül ismerhetjük meg azt hogy hogyan alakul az életük.

Nos ennyi a történet ami szerintem kimondottan sőt eszméletlenül jó,mondhatni azt is hogy csak 1% százalék választja el a valóságtól! Igazából a manga és az anime a legtöbb tipikus fiatalkori problémát szeretné bemutatni és ez szerintem sikerült is nem úgy mint az Elfen Lied manga, hogy Lynn jót akart de sajnos visszafele sült el.

A Rajzoláshoz és a látványhoz elég csak 2 szó és már tudjuk is  a választ:MADHOUSE STÚDIÓ,másnéven nagyon szép. Karakterek terén K.Nana az aki egy kissé csöpögős lett mivel állandóan vagy szerelmes vagy sír de a többiek rendben vannak. Illetve van egy személy Misato aki hát rendesen odab@sz az egész animének mivel már szerelmi szinten rajong O.Nanáért és itt általában kapunk néhány hentai jelenetet is.

 

 

 

 

 

 

 

És itt megemlíteném hogy eléggé vannak benne utálások arra hogy vajon a két lány nem-e szerelmes-e egymásba azonban szerencsére ezt hamar kiírták.Viszont ami engem nagyon zavart au animében az az hogy néha már ugy éreztem mintha egy brazil szappanoperát néznék,ugyanis K.Nana kb 6.szor lesz szerelmes az animében ám még ő sem tud dönteni két fiu között. Az egyikük Nobu aki A Blast gitárosa, a másik pedig Takumi aki egy érzékelten állat ugyan de mégis szereti K.Nanát. Eggyuttal ki is térnék a mellékszereplőkre akik hát szerencsére nem sikerültek rosszul szóval végre kapunk normális mellékszereplőket.

Plusz az animében a mellékszereplők,mármint azok akiket kiírtak vagy nem szerepelnek sokat megnyitnak egy klubot  és szerintem ez egy jó ötlet bár túl sok fontossága nincs. Ami még 5-öst érdemel az animében az a szinkron főképp O.Nana szinkronja(Peller Anna) viszi a pálmát,a másik pedig a zenék. Tényleg eszméletlenül jó zenéket kapunk ami már csak azért is érthető mivel az énekhangokat valódi énekesek adják elő plusz ők éneklik az Openingeket és az endingeket is amik szintén jók lettek bár a 3. opening annyira nem jött be mint az első kettő.

Negativum nem sok van az animében de viszont az nem tetszett hogy igazából mindneki szerelmes mindenkibe pedig szerintem ennyi csöpögést nem kellet volna belevinni az animébe.

Én ezzel be is fejezem a mondókámat,ha lehetőségetek van rá akkor nézzétek meg vagy pedig olvassátok el a mangát.Nekem személy szerint nagyon bejött az anime.

[Mangekyo022 véleménye:

  Jó anime, de nálam ez a mindenki szerelmes mindenkibe és picike brazil szappanopera

  hangulat ls K.Nana elég volt, hogy csupán a jó kategóriába soroljam be. A zenéket

  mindenképpen hallgassátok meg, mert valóban nagyon jók, és ha kedvet csinált az

  animéhez, akkor "usszu neki"!...]

Nana

-Idő:2006-2007

-Rendezte:Morio Asaka

-Műfaj:Shoujo,Vígjáték,Love,Dráma

-Hossz:47 rész

Tetszett:

-Valóságos anime

-Jól kitalált szereplők

-Rajzolás és a látvány

-Oosaki Nana szinkronja

-Nem sült el visszafele a mondanivalója mint az Elfen Lied-nek

-Zenék

-FILLERMENTES

-Értelmes Mellékszereplők

Nem Tetszett:

-A Hangulata akár egy brazil szappanoperáé

-K.Nana minden pasival összefekszik

-Misato hentai jelenetei

-Mindenki szerelmes Mindenkibe

-K.Nana néha nagyon idegesítő

Értékelés:

Táblázat szerint:30/40-Kiváló [Mangekyo022 szerint: 28/40]

Százalék szerint:90% [Mangekyo022 szerint 88%]

9/10 [Mangekyo022 szerint 8.5/10]

SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1002513337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása