Szegasztok!

Mint írtam, imádom a pankrációt! Arról nem beszélve, hogy egyre nagyobb területet nyer a világon a téma, mint például filmek (Nacho Libre, A Pankrátor). És természetesen már írtam egy hentai-pankráció mangáról, de ugye nagyon sok helyet foglalt a hentai, a pankráció részből picit el is vett.

De nem régiben találtam egy új mangát, ami olyan, mintha megpróbálnánk keverni a Ring X Mama, Ai Kora és a "legendás" Love Hina mangákat egyetlen egy mangává.

Bizony, mai alanyom ismét egy hárem anime, pankrációval megfűszerezve, a Koko Ga Uwasa No El Palacio, angol címén Welcome To The El Palacio!

 

 

A Koko Ga Uwasa No El Palacido (mostantól röviden csak El Palacido) egy jelenleg is futó, havi megjelenésű hárem, ecchi, romantika, wrestling manga, mely a Monthly Shonen Sunday magazin oldalain jelenik meg. Írója és rajzolója AOYAGI Takao (Fight No Akatsuki).

 

A történet egy igazi "in medias res"-el indul. Főhősünk egy furcsa álmából feleszmél, és legnagyobb megdöbbenésére egy lány ruhákkal teli szobában van. Egyszer csak elkezdenek özönleni a lányok is, és kiderül, hogy szerencsétlenségére mindegyik lány profi pankrátor. Szóval miután kapott egy Power Bomb-ot és egy Drop Kick-et, megjelenik egy vörös hajú, nagyon laza lány, aki lecsillapítja a többieket, majd közli, hogy a srác a szolgája. Ugyanis kiderül, hogy a lány megmentette őt egy autótól, és a lány úgy érzi, hogy a srác ezért cserébe szolgálnia kell őt. Igen ám, de amikor megkérdezik a srácot, hogy mi a neve....

  

Igen, a srácnak (köszönhetően a lány "mentő akciójának") amnéziája lett, és semmire sem emlékszik! Nem tudja, hogy mi a neve, hogy hol lakik, hogy mi a munkája ha van, hogy kik az ismerősei, hogy kik a szülei, SEMMI! De ezt viszont a vöröske le se sz*rja, elnevezi Tadasuke-nak, és egyből küldi munkába a srácot.

Így hát a manga mondanom sem kell, nem csak a csajozásról fog szólni, hanem bizony el kell kezdenie "Tadasuke"-nek felkutatni a múltját....

 

 

A történet, ahogyan olvashattátok, zseniális! Én bevallom, egy hárem/romantikus műtől soha nem várok el nagy történetet, de ez valami hihetetlen jó lett! Már alapból sem lenne rossz történet, hogy egy srác egy "Szuper laza Dante amazont" kell szolgálnia, de hogy ezt még megdobta a mangaka egy hatalmas misztikummal is! Le a kalappal.

A karakterek is nagyon jól ellettek találva, főleg..... hogy "Tsundere-girl" mentes! Bizony, sehol egy hajazás Narusegawa-ra vagy "Miss Olyan-Sz*r-hogy-filler-karakternek-sem-jó"-ra!

A főhősről, akit a lányok Tadasuke-nek neveztek el, azon kívül, hogy kedves és nem nagyon szerencsés ember, semmit sem tudunk! Néha olyan dolgokat tesz, amiket nem nézz ki belőle az olvasó, tehát nagyon klassz karakter lett belőle, majdnem olyan, mint Hachibei az Ai Kora-ból.

A főhősnő Shumisen Ouka egy ultra laza, egoista, szemétkedő, kapzsi, de azért még kedves, vicces lány. Nagyon jól kitalálták őt, ugyanis ő nem ordítozik a főhőssel, és nem is veri (ami valljuk be ma már inkább szánalmas, mint vicces), hanem kihasználja, ahol tudja. Nem okoskodik, hanem csak löki a dumát. Nem húzza fel magát azon, ha a főhős bajt csinál, hanem még rá is tesz neki a bajból egy lapáttal. Egy olyan vonása nincs, ami akár csak kicsit hajazna a "Tsundere-girl"-ökre! Full eredeti, full laza csaj. Olyannyira laza már, hogy még Dante-t is lealázza.

Hárem manga lévén több lány is van, mint például Makihara Itsuka, aki tele van energiával, szétrabol egy egész édesség boltot is ha megkívánja az édességet, jártas a fegyverekben és ő is annyira laza, hogy csak akkor megy suliba, ha otthon valami baj van.

Bunny Kisaragi, akiről szintén nagyon keveset tudunk, mert mindig egy nyuszis maszkot visel, és anélkül soha nem megy sehová. Ha valaki meglátja az arcát, akkor azt a személyt megöli - viszont nem zavarja egy kicsit sem, ha valaki látja a teste többi részét anyaszült meztelen....

Egyedül csak a két maradék leányzó, Tanahashi Mariko és Asano Hinata karakterei épülnek fel sablonokból. Mariko akár egy Kitsune, Hinata meg mint Shinobu...

Szóval szép színes szereplő gárdát kapunk az eddig nagyon jó sztori mellé. Lássuk, még miben emelkedik ki.

 

 

Nálam a pankráció. Örültem, hogy még vannak mangák a Kinnikuman után, hogy részletesen foglalkozzanak a pankrációval és a pankrátorok életmódjával. Mert bizony nagy tévedésben él az, aki szerint a pankrátorok mást sem csinálnak, csak edzenek. Nekik is úgy kell járniuk iskolába, egyetemre és munkába, mint bárki másnak. Arról nem beszélve, hogy nem ehetnek bármit, csak olyan ételeket ehetnek, amitől nem híznak, de az energia és fehérje bevitelük magas marad.

 

 

Annak is örültem, hogy vannak harcok is, amiket persze próbálnak nem komollyá tenni, hiszen elvégre mégis csak komédiáról van szó. Csak azt sajnáltam, hogy sokszor Hinata issza meg ennek a levét, ugyanis szegényt valami oknál fogva mindig a két lába közötti helyet veszik nála célba (egy lánynak sem lenne kellemes egy Atomic Drop vagy egy Drop Kick a két lába közé, még ha nincs is nekik "az").

A humor az nagyon ütős! Nem csak Ouka baromkodásai és "Tadasuke" szívásai miatt. Rengeteg különböző humort vittek bele (például amikor ott szerencsétlenkedik mindenki egy macskával, hogy visszaszerezzék tőle Kisaragi maszkját, mert anélkül nem veszi le a vödröt a fejéről).

 

 

Sajnos mivel csak havi megjelenésű a manga, így még csak 2 mangakönyvnél tart a manga. De mint írtam, megérdemel egy olvasást!

(Nekem ez a tökéletes hárem manga eddig)

 

Koko Ga Uwasa No El Palacio

- Idő: 2009-től 2013-ig

- Író & Rajzoló: AOYAGI Takao

- Magazin: Monthly Shonen Sunday

- Műfaj: Hárem, Romantika, Wrestling, Ecchi, Komédia

- Hossz: 7 mangakönyv

 Ami Tetszett:

- A főhősnő.

- Egy hárem manga egy zseniális történettel.

- Nagyon jók a viccek.

- Pankráció. 

- Jók a karakterek.

- Szép a rajzolás.

Ami nem tetszett:

- Hinata egy kicsit Shinobu-ra emlékeztett.

- Havi megjelenésű ( és a fordító csapat nagyon lusta...).

Értékelés: 

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 4/5

- Egyediség: 5/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 3/5

- Hangulat: 5/5

- Történet: 5/5

- Karakter Fejlődés: 3/5

- Pontban: 34/40 = Kiváló

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 93%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

- 10/10-es skála szerint: 9/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

 Mangekyo022. 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr462452283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexM1983D 2010.11.17. 12:21:23

Jó kritika.
Az alany érdekesen tűnik, csak kár, hogy nincs nagyon időm mostanában.

Amúgy érdekes a címe: itt a pletykás El Palacio.
süti beállítások módosítása