Sziasztok!

Igen ismét egy mangaelemzéssel jövök méghozzá egy olyannal aminek az animéjét már bemutattam nektek.

Viszont azt már most elolmondom hogy az anime nem kis mértékben,mondhatni teljesen eltér a mangától főképp ami a befejezést illeti!

Tehát az alanyom a Kamikaze Kaito Jeanne c. Manga!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a mangát mint már az animénél is irtam Arina Tanemura irta és rajzolta 1998-2000-ig és összesen 7 kötet jelent meg és a Ribon magazinban futott akárcsak a Yumeiro Pattissiere vagy Arina másik nagyon jó műve a Full Moon Wo Sagashite!

A Történetet már leirtam de leirom aki esetleg nem olvasta volna vagy nem látta az animét. A Történet főhőse Kusakabe Maron aki egy átlagos gimnazista lány aki kiemelkedően jó sportoló,a szülei külföldön élnek és azóta legjobb barátnője Miyako szülei támogatják őt!

Átlagos élete akkor ér véget amikor meglátogatja Fin egy kis angyal és közli vele,hogy ő Jeanne Darc reinkarnációja és Isten azzal a feladattal bizta meg hogy összegyüjtse a különböző tárgyakba bujt démomokat akik a tárgyakon keresztül megszállják az emberek szivét!

Maron rendesen  is végzi a munkáját mikor is feltünik Sinbad aki szintén a démonokra vadászik csak épp ő fekete tűket használ az elszívásukhoz. Mikor már összegyült a kellő mennyiségű sakkfigura démon,Finnek el kell hagynia Maront viszont igéri hogy visszatér ami meg is történik de nem egészen ugy ahogyan Maron azt képzelte!

Nagyjából ennyi lenne a történet,a javát már ugyis leirtam az animénél! A Manga a műfaját tekintve Shoujo akar lenni és ez elég erősen meg is látszik,igazából nem nagyon tér el a többi társától! Ami viszont már egyből látszik hogy nagyon szépen és elég aprólékosan van megrajzolva szóval látszik rajta hogy Arina sokat dolgozott a mangán!

Viszont maguk a történeti szálak eléggé össze-vissza vannak benne vagy épp az egyik történet átmegy a másikba. A Karaktereket sem kell nagyon bemutatnom habár Maront jóval gyerekesebbnek rajzolták meg itt mint az animében!

 

De viszont ami nagyon zavar engem hogy maga az anime kb 80%-ban eltér a mangától és nem csak kisebb dolgokban mint pl: Maron első átváltozó keresztje vagy Acces kissé idegesítő karaktere hanem olyan dolgokban is mint pl: hogy lett Fin-ből Da-Tenshi(bukott angyal) meg hasonlók hanem hogy a vége harcot is teljesen megváltoztatták bár ez szerintem annak volt köszönhető hogy az anime beérte a mangát .

Valójában ezt ugy olvastam hogy szándékosan változtatták meg Fint az animében(agymosást kapott és nem lett bukott angyal).

A Mangából azonban kiderül hogy mi is történt Finnel de nem akarok Spoilerkedni inkább tessék elolvasni a mangát!

Kamikaze Kaito Jeanne

-Idő:1998-2000

-Író és Rajzoló: Arina Tanemura

-Magazin:Ribon

-Műfaj:Mahou Shoujo

-Hossz: 7 kötet

Tetszett:

-Jókis alaptörténet

-Nagyon szép rajzolás illetve látvány

-Elég jó karakterek

-Szerethető főhősök

 Nem Tetszett:

-A Cselekmények össze-vissza vannak

-Az anime 80%-ban eltér a mangától

-A Legjobb részeket kihagyták az animéból(Fin bukottá válása,A Végső harc stb...)

-Maron sokkal gyerekesebben van megrajzolva itt.

-Nemsokban különbözik a többi hasonló mangától

Értékelés:

-Rajzolás:5/5

-Karakterek: 4/5

-Egyedeiség:2/5

-Humor:3/5

-Mondanivaló:2/5

-Hangulat:3/5

-Történet:4/5

-Karakterfejlődés:4/5

Pontban: 27/40=Jó

Százalékban:79%

7.5/10

Igy a végére pedig elmondhatom hogy egy jó mangából egy jó animét csináltak aminek hát sajnos elrontották a végét mivel beérte a mangát! Végezetül itt egy nagyon szép kép Fin-ről! Ennyi lettem volna SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr442414915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.11.02. 19:42:28

Még az én nem túl nagy szemembe is megy néha 1-2 muslinca, akkor ezek az egész rajt begyűjtik? :D

xx18Rolandxx 2010.11.02. 21:34:31

ezt hogy érted mert nem egészen értem az ilyen kérdéseket!
süti beállítások módosítása