Sziasztok!

Most egy újabb Animefilm bemutatóval jelentkezem és azt kell mondjam hogy ez az eddig bemutatott animék közül az egyik személyes kedvencem!

Mai alanyom a Chihiro Szellemországban c. Animefilm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azért is szeretem nagyon ezt az animét mert csakúgy mint a legtöbb jó animefilmet ezt is a Studio Ghibli készítette és az Animefilmek királya Hayao Miyazaki rendezte, aki többek között a Vándorló Palotát, A Vadon Hercegnőjét, A Totoro-A Varázserdő Titkát és más klasszikus filmeket is készített. Még csak annyit elöljáróban hogy azért is kivételes ez az anime mert tudomásom szerint ez az egyetlen anime amely Oscar-díjat és egy más csomó nemzetközileg is elismert díjat bezsebelt, az Oscart pedig olyan súlyos animációs filmek elől vitte el mint a Szilaj, A Jégkorszak, A Lilo és Stich és a Kincses Bolygó.

Akkor most térjünk át a történetre. Arról van szó hogy Chihiro a szüleivel együtt egy új városba költöznek azonban félúton egy átjárót találnak amely mint később kiderül a Szellemek Országába vezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt azonban Chihiro szülei disznóvá változnak mivel Szellemeknek szánt étel fogyasztottak és Chihiro hogy megmenthesse őket munkát kell vállalnia Yubaba a boszorkány fürdőházában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yubaba eleinte nem akarja alkalmazni a lányt, később azonban mégis felveszi miután a nevét Sen-re változtatta. Sen ezek után Rin-hez egy másik lányhoz kerül aki eleinte nem bírja elviselni  a lányt,azonban később fokozatosan megkedveli őt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Harmadik fontosabb szereplő Haku, Yubaba tanítványa akivel Chihiro baráti viszonyba kerül,később azonban kénytelen lesz megmenteni az életét. Haku képes sárkánnyá változni ezért  is fontos szereplő az animében mivel sárkányként Yubaba befolyása alatt áll megtesz neki mindent amit akar, Chihiro azonban felszabadítja őt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem akarok tovább Spoilerkedni úgyhogy dióhéjban ennyi a történet. Amit mindenképp kiemelnék az animében az maga a hangulata ugyanis eszméletlenül hangulatos és szép az anime illetve a rajzolása is a Ghibli munkásságát bizonyitja. Visszatérve a hangulathoz én szerintem az viszi a pálmát, főképp az a rész ahol Chihiro a sárkánnyá változott Haku hátán repül a holdfényben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ráadásul ezeknél a jeleneteknél vagyis a holdfényes jeleneteknél marhajó zenék illetve dallamok hallhatóak szóval ezek is pozitívumként írhatóak fel. Effekt nem sok van az animében de amik benne vannak azok is szépen sikerültek.

A Karaketerekről annyit mondanék el hogy nem nagyon vannak benne újítások viszont Chihiro karaktere nagyon tetszett nekem ugyanis míg az elején egy szinte 5 percenként nyafogó lányból egy eltökélt és bátor lánnyá fejlődik. Volt viszont egy karakter aki igazából tök felesleges az egészben. Ő az:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igazából a nevén kívül semmit nem tudunk meg róla csak azt hogy Arc Nélkülinek hívják és hogy képes hamis aranyat készíteni.

Viszont ami nekem nagyon nem tetszett az az volt hogy igazából húzták az időt a filmben. Úgy értem beletettek olyan jeleneteket amik igazából tök feleslegesek voltak de viszont azok a jelenetek is jók lettek legalább.

Ami még a pozitívumok számlájára írható az a jó szinkron is ugyanis jól eltalálták a karakterek szinkronjait,nekem főképp Yubaba (Szabó Éva) és Rin szinkronja (Kisfalvi Krisztina) tetszettek nagyon.

[Mangekyo022 véleménye:

 "Én bevallom már egy nagyon, nagyon nagy ideje elveszítette az Oscar-díj a szememben

   az értékét, de ez az anime viszont tényleg nagyon brutálisan jó! Ajánlott mind felnőt,

   mind gyermek nézőknek, de közben még is egy varázslatos világot kapunk! Ez esetben

  jogos az Oscar-díj - ha már az Akira, Vampire Hunter D és a többiek nem kapták meg."]

Chihiro szellemországban

-Idő: 2001

-Studio: Gibhli

-Rendező:Hayao Miyazaki(Oscart Kapott a Filmért)

-Műfaj:Kaland,Fantasy

-Hossz: 124 perc

Tetszett:

-Jókis Története van

-Eszméletlenül Látványos és Hangulatos

-Kellemes kis Dallamok

-Haku Sárkányformája

-Végre egy olyan Anime amit Amerikában is méltányoltak

-Hayao Miyazaki

-A Szinkron is Jó Lett

Nem Tetszett:

-Huzzák az Időt az animében

-Arc Nélküli teljesen fölösleges karakter

Értékelés

Táblázat Szerint:39/40 = Király

Százalék szerint: 99%

10/10

Tehát aki szereti Hayao Miyazaki és A Ghibli Filmjei annak bátran ajánlom ezt is ugyanis ugyanolyan szinvonalas munka mint a többi( A Macskák királyságát kivéve). A Legközelebbi irásig SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1002363214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbbarniii 2010.10.13. 19:13:18

Jó kritika lett, Roland :) Régóta szeretem ezt az Animét. Ez volt az első Anime, amit valaha is láttam... :D
süti beállítások módosítása