["Szegasztok!

Örömmel mutatom be a blog új tagját, xx18Rolandxx-et, aki a mai naptól szintén a blogon fog dolgozni! Még van mit tanulnia, de szerintem egészen jó!

Íme xx18Rolandxx első anime kritikája, a Chrono Crusade!"]

Sziasztok! Most egy eléggé ismert és méltán szerethető animéről fogok nektek beszélni
ez pedig nem más mint a Chrno Crusade
 
 
Elöljáróban annyit hogy az animét a Gonzo készítette (Rosario To Vampire, Romeo X Juliette, Kiddy Grade, Hellsing, Witchblade) szóval a látványra nem lehet gond,az anime
2004-2005-ig tartott. Nálunk az animax vetítette eddig.
 
Na akkor ennyit az elöljáróról, folytassuk az animével!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az anime az 1920-as években játszódik Amerikában, ahol is épp a "Boldog Békeidők" vannak, nem is sejtve, hogy démonok járnak a Földön! Erről a lényekről csak a Magdaléna Rend és tagjai tudnak kiknek feladatuk ezeknek a démonoknak a kiirtása! Ebben a rendben szolgál Rosette Christopher, egy 16 éves lány és hű társa, Chrono, aki szintén egy démon!
Rosette és Chrono szövetsége azért jött létre, hogy a lány megtalálhassa eltűnt öccsét, Joshuát! Erre bizonyiték a Rosette nyakában lógó óra is, amelynek rendkívüli képessége az, hogy elvesz időt Rosettől, amit aztán Chrononak ad, hogy harcolni tudjon!
Rosették hűen végzik munkájukat (ami mindig egy vagy több épület lerombolásával végződik) mikor is tudomást szereznek egy jóslatról, miszerint Isten leküldött a Földre 7
angyalt és a rendnek mindenképp meg kell találnia az angyalokat! Az egyikük Azmaria Hendrick nemsokára csatlakozik is hozzájuk, majd kiderül, hogy Rosette öccse,
Joshua is egy angyal!
 
 
Majd ezek után megkapjuk természetesen a fő gonoszt is, Aion-t, akit Chrono elég jól ismer, hiszen együtt lázadtak fel a pokol ellen, mikor is Aion levágta Pandemonium a fejét! Hamarosan újabb szövetségest kapnak Rosették, Satella személyében, aki egy "Ékkőmágus", és a kezdetektől utálja Chronot, és állandóan mogorva! Később kiderül, hogy Aion megölte a családját, de a nővérét magával vitte, hogy Joshuát szolgálja, aki szintén nála van, és Fiorét hiszi a nővérének!
 
Hogy Aiont megállíthassák a rend kénytelen a többi démonnal szövetkezni, holott ezért később erős bírálást kapnak!
 
 A harc megkezdődik Aionnal, mikor is Rosette Stigmákat kap, és kiderül, hogy ő a bibliai Mária Magdaléna újjászületése, akit Chrono is személyesen is ismert, sőt, barátok voltak!
És miután Aionnak nem sikerül a terve, Joshuával elrabolja Rosettet és csodákat tétet vele mindenkivel! Mikor azonban Chrono megérinti Rosettet, a vére égeti őt, és az emberek megtudják, hogy ő egy démon! Aion erre felbőszíti a tömeget, akik erre a rendre rontanak rá, és végezni akarnak velük, de még időben elmenekülnek! Satella eközben kénytelen megküzdeni Fióréval, minek eredményeképp mindketten meghalnak!
Chrono eközben elszántan próbálja megmenteni Rosettet, ami végül sikerül is neki és rggyuttal Aionnal is végez! Ezek után azonban mindketten eltűnnek. Végül a rend megtalálja őket, azonban már mindketten halottak! Ezek után Azmaria is hivatalosan a Magdaléna Rendhez tartozik, Joshua pedig a rend egyik papjává válik!
 
Nos, akkor ennyi lenne az anime! Ezek alapján azt hihetnénk, hogy ez egy szimpla anime, pedig nem az! A Chrno Crusade egy nagyon szép és kellemes anime, ami annak ellenére jó, Hogy nincs benne pucérkodás, fanservice és egyéb baromságok!
Pozitívum továbbá a zenék! Az Opening és az Ending is eszméletlenül jók. Az Opening
kicsit pörgősebb, mint az Ending, de azért mindkettő a kedvenceim közé tartozik!
A szereplőkkel nincs komolyabb gond, bár mint szinte minden animében, itt is van egy
perverz "Tata", ami kissé elrontja az anime feelingjét!
Sajnos azonban itt Is vannak negatívumok! Az egyik legnagyobb az, hogy a készítők
szerint ez az anime a valóságban játszódik, és SAJNOS itt is vannak Filler részek Pl: amikor elmennek a vásárba szórakozni, de legalább nem cseszték el, mint a "Platonic Heartot"! Összességében ez egy Kiváló anime!
 
[Mangekyo022 véleménye:
  "Igaziból nem baj, ha valami fantasy-t belevisznek a valóságba, de AZT MAGYARÁZZÁK
   IS MEG! Ezt hiányoltam a Platonic Heart-ból, mert ott nincs megmagyarázva semmi,
   ellenben az Ikkitousen-ben vagy itt! Az Chrono Crusade anime pedig tényleg jó."]
 
Chrono Crusade (Anime)
 
- Idő: 2004
 
- Rendezte: Yuu Kou
 
- Stúdió: Gonzo
 
- Műfaj: Akció,Dráma,Fantasy ,Kaland
 
Epizódók Száma: 24 (bőven elég belőle ennyi rész)
 
Tetszett:
 
- Látvány
- Szereplők
- Történet
- Eszméletlenűl jó zenék
- Nincs benne fanservice, pedofilia
- Kivételesen nem happy end a vége
 
Nem Tetszett:
 
- Perverz Tata
- Shade (Aion Egyik Csatlósa, Hajaz A Loveless Főhősére)
- Állítólag a valóságban játszódik….
- Filler
 
Értékelés:
 
Táblázat Szerint: 32/40-Kiváló
Százalék szerint: 92%
10-es Táblázat szerint: 9/10
 
xx18Rolandxx

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr812284734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shogo · http://cyanideandhappiness.blog.hu/ 2010.09.11. 08:22:47

Túl sok a felkiáltójel.A hangsúlyos részeknél még elmegy,de hogy szinte minden mondat végén?Ejj,ez olvashatatlanná teszi az irományt.

Tartalmilag pedig egészen rendben van,összeszedett kis írás.Csak azok a fránya írásjelek,bah.
süti beállítások módosítása