Szegasztok!

Régen írtam olyan művekről, melyek valamilyen oknál fogva nem fejeződtek be (például pénzügyi okok stb...), és úgy döntöttem, hogy most újra bemutatok egy ilyen művet, ami most nem más, mint a Kaleido Star "manga-adaptációs folytatása", a "Kaleido Star Wings Of The Future"-t!

Figyelem: Ezt a mangát nem tudom kőkemény spoiler-ezés nélkül bemutatni, hogy ne lőjek le semmit az animéből, tehát aki még nem nézte végig a Kaleido Star animét (legalább az 51 részes fő sorozatot), akkor az gondolja át, hogy most el kezdi-e olvasni!

(Bocsánat, hogy ilyen hülye spoiler-szerű képeket raktam csak fel, de sajnos csak ilyeneket találtam...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kaleido Star egy 2003-2004-es anime volt, melyet a Gonzo stúdió (Rosario To Vampire) alkotott, és nem kicsit volt jó, hanem nagyon! Több mint 51 részt és 3 OVA-t élt meg.

Ezután egy mangaka (akinek a nevét a mai napig nem találtam meg) kitalálta, hogy csinál a Kaleido Star-nak egy folytatást, és elkezdte publikálni a mangáját a Shonen Fang-ban 2007-ben, de mivel a lap akkor tönkrement pénzügyi okok miatt, így a manga is csak 5 fejezetet élt meg.

Mint anno a Kaleido Star kritikámnál írtam, a Kaleiod Star egy igen jó anime volt, ami az álmokról szólt, és amit kellően szépen befejeztek.

Akkor most jön a kérdés: minek kell csinálni folytatást egy olyan műnek, amit egyszer már lezártak? De most komolyan, ez volt az Alien-nél, a Dragon Ball-nál, a Holló-nál, az Ikkitousen-nél és sorolhatnám! Tényleg ennyire kiakarnak nyerni az emberek a nagy címekből minden kis nyereséget? Arról nem beszélve, hogy a Kaleido-t már alapból nem lehetett volna folytatni, mivel eléggé lezárták a történetet, amit az utána lévő 3 OVA csak még jobban megerősített. Arról nem beszélve, hogy a Kaleido egy anime exkluzív cím volt, és most a "folytatását" meg már nem is anime, hanem manga formájában kapjuk?

 

 A történet már röhejesen sablonos. Yume beakar állni a Kaleido társulatba, hogy megtalálja Sora-t, aki nagyon régen nem jött már haza (aki nem tudná, Yume Sora mostoha testvére, akinek a szülei befogadták Sora-t miután a szülei meghaltak). Pontosabban 15 éve...

Az, hogy sablonos egy dolog, de sajnos kb ennyi, amit valóban tudni lehet, mert senki nem kezdte el fordítani! A többi infót, amit meg találtam róla, az nagyon röhejes volt, és az az ember érzése, hogy a mangaka nem nézte meg az összes epizódot meg OVA-t (bár mivel a fanok írták ezeket az infókat, ezért lehet akár kamu is, de annak semmi értelme nem lenne)!

Példa: "Sora és Leon összeházasodott, és 4 gyerekük született". Aha, persze, most komolyan:

- Sora a sorozat elején volt 16-17 éves, amikor meg befejeződött a fő sorozat, akkor és ugye 15 éve tűnt el. Már maga a 4 gyerek árulkodó jel (mert egyedül csak 2 gyerkőcöt láthattunk a mangában), de az, hogy 31 évesen még mindig akrobatikus legyen? Layla is már 18-20 évesen tudta, hogy 30 évesen már nem lehet ugrálni, erre meg Sora 31 évesen is ugrál? A valóságban is 30 éves korig ugrálhatnak csak, utána meg maximum csak taníthatják a következő generációt!

- Ken az utolsó OVA végén félig-meddig bevallotta, hogy szereti Sora-t, NA AZ HOVA TŰNT? Megette a cica?

- Leon csak a testvérét látta Sora-ban, amúgy meg eléggé hidegen hagyta őt. Tehát eléggé "passzív-fanservice" szagot érzek...

- Megint a 4 gyerek: amerikában ha jól tudom, 18 éves kortól házasodhatnak az emberek, tehát gyereket szülni csak 13 éve volt! Nem lehet élvezetes 4 évente szülni... De mint írtam, csak 2 gyerek van, és azok is minimum 15-nek néznek ki, mint 13 évesnek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami szerencsére tetszett, az a rajzolás, mert az nagyon szép lett!

De ez az egyetlen erénye, mert szereplők terén sincs minden rendben, ugyanis újakat nem nagyon kapunk, a régiek meg maximum csak külsőleg változtak! A röhej az, hogy van, aki jobban hasonlít az anime sorozat elején szereplő énjére, mint sem felnőttekre! Mi ez most, "karakter vissza fejlődés"?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bevallom, én örülök, hogy a manga félbeszakadt, mert vannak dolgok, melyeknek nem szabad folytatást csinálni semmilyen formában! És a Kaleido Star is ilyen! Nem csak, hogy nem lehetett már alapból folytatni, de hogy sehogyan nem tudták volna visszaadni ugyanazt a hangulatot, mint az eredeti anime, az biztos!

Jobb is, hiszen így nem lett megerőszakolva, mint a Dragon Ball sorozat a GT-vel (mai napig sem értem, minek kellett, amikor a mangaka sem adta a nevét hozzá), vagy az Ikkitousen (melyet sajnos ma már az "fanservice anime" nevet viseli sok helyen")...

Kaleido Star Wings Of The Future

- Idő: 2007

- Író & Rajzoló: Nem lehet tudni!

- Magazin: Shonen Fang

- Műfaj: Vígjáték, Fantasy, Sport

- Hossz: 5 fejezet

 Ami Tetszett:

- Szép látvány.

- Félbeszakadt.

Ami nem tetszett:

 

- Nagyon sablonos történet.

- Látszik, hogy a mangaka nem nagyon nézte meg a sorozat minden részét (bár lehet, hogy ezt csak a fanok kamuzásai).

- Tényleg keveset lehet tudni róla!

- Egy alapból kiváló műnek NE LEGYEN FOLYTATÁSA!

Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 2/5

- Humor: 2/5

- Mondanivaló: 2/5

- Hangulat: 2/5

- Történet: 1/5

- Karakter Fejlődés: 2/5

- Pontban: 18/40 = Rossz

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 35%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

- 10/10-es skála szerint: 3.5/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

 Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr522279793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naegino 2012.07.25. 12:22:40

En sem orultem annak,hogy akartak folytatast csinalni neki.Szerintem se lett volna igy semmi ertelme,mert ahogy irta,nem lett volna olyan hangulata..,engem elegge zavart "felhaboritott
nehany dolog,amit olvastam a mangarol.Mivel en nem nagyon tudok a mangarol,meg iylesmi,ezert megengedne,hogy kitegyem az oldalra?Persze nem mindent,pl az ertekeleseit nem teszem ki,ha meg nem szabad,akkor nem baj,megertem:)
Ide ,erre az oldalra tennem ki:www.naegino.mlap.hu
Azert koszonom:)

Mangekyo22 2012.07.25. 13:45:31

@Naegino: Persze, nyugodtan! Az sem baj, ha az értékelés nincs benne, az amúgy is csak a végére egy "utso összefoglaló"! Boldog vagyok, ha segíthetek + én is örülök, hogy egy ilyen régi cikkemhez írtak, mert már el is felejtettem, hogy mikor írtam ezt! ;)

Naegino 2012.07.25. 14:43:05

Jaj nagyon szepen koszonom:)Ugy orulok:)Koszonom szepen:)es hasznos cikk nagyon:9Kiirom,hogy honnan van:DKoszonom:)
süti beállítások módosítása