Szegasztok!

Most ismét egy anime-film-ről írok kritikát, mely bevallom, félig-meddig csalódás volt. Talán mert magasak voltak az elvárásaim is, mivel ezt a filmet az Appleseed producere, Sori rendezte, aki a "Ping Pong" filmet is rendezte, és a stúdió nevét nem találtam, de biztos, hogy az Appleseed stábja is benne lehetett.

Arról nem beszélve, hogy kemény 10 millió amerikai dollár értékben készült el a film...

Ma tehát a Vexille című anime filmet fogom bemutatni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Vexille című filmet Fumohiko Sori rendezésével készült a Shochiku által, 2007-ben került mozikba, és műfaját tekintve akció/mecha.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet egész ötletes volt, arról van szó, hogy japánban feltaláltak egy módszert, amivel megtudják hosszabbítani az emberek életét - akár fizikailag is -, de ez az ENSZ-nek nem nagyon tetszik (mondjuk nekik sok minden nem tetszik, mégse tesznek ellene semmit, pénz-beszél-kutya-ugat alapon) és felszólítják japánt, hogy fejezzék be. Erre japán elzárkózik a külvilágtól, és kb 10 évig semmit sem lehet tudni japánról. És végül Vexille Seras-t és csapatát, a "S.W.O.R.D."-ot küldik japánba, hogy derítsék ki, mi is folyik ott.

Ez eddig egy igazán jó történet.... csak hogy sajnos a film feléig mondható jónak a történet, ugyanis a második felében a film átmegy ilyen Resident Evil szerű marhaságba (van-egy-k**va-nagy-cég-akik-bármit-megtehetnek-és-nagyon-gonoszok-blablablabla...), és ezzel relatívan a történetet egy sablonos filmé alacsonyítják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A látvánnyal nem volt bajom, bár bevallom, nekem nagyon elegem van már a CGI filmekből, már hol vannak a kézzel rajzolt/animált művek? Miért nem tudnak visszanyúlni a régi bevált módszerhez? Nem rossz a látvány, nem azt mondom, csak hogy lassan már több ilyen CGI film van, mint kézzel készített, és nekem jobban tetszik az egy animénél, ha saját kezűleg készítik el az effekteket, s nem pedig gépekkel.

A zenék jók lettek, és végre nem csak japán zenét használtak fel, hanem angol zenéket is! A szinkronok is egész jók lettek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A karakterek terén sajnos semmi újítás nincs, mindenki a sablonos szerepeket kapta, egyikük sem tud semmi újat belevinni.

És sajnos humor terén is gyenge a film, kevés benne a jó humor.

De inkább ki térnék a "mecha"-kra, amúgy is az a lényeg egy ilyen mecha-animében. Háááát..... van ami nagyon jól sikerült.... de például azokon a kis kutya méretű fehér szarokon besz**tam a röhögéstől - egy részt hülyén néznek ki, kettő semmit érnek -, na itt kezdtem félni, hogy ez a film rossz lesz, de szerencsére kiderült, hogy tudnak értelmes mecha-kat készíteni, és tudtak is - kedvencem az a kígyó szerű fém zabáló "Jack" mecha-k, na attól normális ember betud ijedni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összegezve ez az anime-film nem jó, de nem is rossz film. Jónak indul, de a második felére mintha már a Resident Evil X-edik részét akarták volna elkészíteni. Egyedül csak anime és főleg mecha anime rajongóknak ajánlom, de ha tipikusan mehca anime kell, akkor inkább Appleseed vagy az Evangelium (mondjuk Wangood mehca-k terén többet tud).

Vexille:  

- Idő: 2007

- Rendező: Fumihiko Sori

- Műfaj: Akció, Mecha

- Hossz: 109 perc                                                                                          

Ami Tetszett:        

- Szép látvány.

- Egészen jó alapötlet.

- Van egy jó pár mecha.

- Jók a zenék.

Ami nem tetszett:

 

- Sajnos a film második fele tiszta Resident Evil.

- Sablonos szereplők.

- Az elején lévő kis fehér "szutykok" rendesen betesznek a mecha rajongóknak.

- Lassan már az anime filmek is kezdenek "el-cgi-sedni"....

 

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 24/40 = Közepes                                                                Százalék szerint: 59%

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 6/10 = Közepes

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr252255752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása