Szegasztok!

Mivel is kezdhetnénk jobban a napot, mint egy ropogós manga kritikával?

Van valaki itt az olvasók közt, akik szeretik a zombi filmeket? Mert én nagyon szeretem az ilyen zombi filmeket! Kedvenc rendezőm e témában George A. Romero, aki olyan klasszikus zombi horror filmeket rakott le az asztalokra, mint az "Élőhalottak Éjszakája", a "Holtak Hajnala", a "Holtak Napja" vagy a "Holtak Naplója". Ő számomra a zombi császár!

Ezúttal egy olyan mangát fogok bemutatni, mely a zombi horror kedvelőinek készült, és melynek rövidítése megegyezik a játék termekből klasszikusnak számító zombi-lövöldözős játék rövidítésével, H.O.T.D. (House Of The Dead), DE it most a "H" betű nem "house"-t takar, hanem "highschool"-t!

Így van, ma a Highschool Of The Dead-et fogom bemutatni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A manga 2006 óta folyamatosan jelenik meg a Monthly Dragon Age magazin oldalain (mely nevéből is kitalálható, hogy havi újságról van szó). Írója Daisuke Sato (Imperial Guards) és rajzolója pedig Shoji Sato (Triage X, FIRE FIRE FIRE) - így a nevükből olyan érzésem van, hogy ezek testvérek, de azért nem kockáztatom meg ezt leírni -. A manga műfajilag egy zombi-horror manga lenne, telenyomva fölösleges fanservice cuccokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet egy nagyon sablonos zombi film ízét adja. Adva van egy iskola, ahol leszabadul a zombi apokalipszis, mindenki menekül, és egy túlélő csapat kalandjait kísérhetjük nyomon.

Vannak ugyan jó csavarok a történetben, de azért ennyire sablonosnak nem kellett volna lennie!

Karakterek terén csak 7 személyt kell megemlítenem. A főhős egy Takashi, egy laza, hideg fejjel gondolkodó srác, aki egy igen pozitív karakter, saját életét is feláldozná másokért. Ott van "főhősnőnek" Rei, akinél felmerült egy kérdésem: EZEK MOST TÉNYLEG HÜLYÉNEK NÉZIK AZ OLVASÓKAT? A vak is látja, hogy kiről másolták! Most komolyan, nem igaz, hogy nem tudtak eredetibb külsőt adni ennek a szerencsétlen lánynak? Lapozzunk! Saeko, a kendo kardot forgató lány, aki nem kicsit élvezi a zombi inváziót, mivel embrió kora óta szadista (szegény édesanya, aki ki hordta...). Saya, a "kötelező Tsundere lány", aki valami oknál fogva neki is rózsaszín hajat kellett adni, és neki is okoskodó p***ának kellett lennie, mintha már nem lenne tele az anime/manga piac tele ezekkel a "dögökkel" (nem hittem volna, hogy pozitív példaként hozom Haruno Sakura-t, DE MÉG HARUNO SAKURA IS EREDETIBB KARAKTER, MINT EZ!!). Utána jön egy Kohta nevű hájpacni, akit nagyon bírtam, főként a fegyvermániája miatt. Itt van kötelező fanservice elemként Shizuka doktornő, és a kis lolik kedvence, Alice is (mióta neveznek el egy gyereket angol névvel japánban?).

Vannak még érdekesebb karakterek, de ők általában 2 fejezetenként meghalnak (van aki, 10 oldalt sem él meg!).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rajzolás terén szép, nem lehet rá panasz.

A hangulat nagyon jó is lehetne, ha nem pakoltak volna bele ennyi fölösleges fanservice-t! Ezzel ugyanis nagyon komolytalanná tudták tenni néhány érdekes jelenetet. De szerencsére vannak olyan pillanatok is, amiknél nincs fanservice, ezért nagyon lehet élvezni. Humor is sok van, jók is, de nálam nem nagyon dobtak a feeling-en.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összefoglalva, ezt a mangát csak olyanoknak ajánlom, akik szeretik a zombi filmeket és a fanservice-t. Amúgy a Madhouse csinálja heti kiadásban az anime-adaptációt, és habár mindent megtesznek, hogy élvezhetőbb legyen (extra jelenetek, kevesebb fanservice, jó zenék, szebb látvány), de még ő nekik is elég nehéz dolguk lesz (főként mivel ez egy havi megjelenésű manga).

Highschool Of The Dead

- Idő: 2006-tól (még mindig tart)

- Író & Rajzoló: Daisuke Sato és Shoji Sato

- Magazin: Monthly Dragon Age

- Műfaj: Horro, Vígjáték

- Hossz: 6 mangakönyv jelenleg (még mindig fut...)

 Ami Tetszett:

- Jó humor.

- Végre egy manga, melyben a zombik a fő motívumok, nem pedig a Saiyan-ek.

- Egy pár jó karakter.

- Zombi aprítás a köbön.

- Szép rajzolás.

Ami nem tetszett:

-  Narusegawa Naru és Haruno Sakura "koppintásai" = Rei és Saya (már az "eredetiek" sem

      voltak valami megváltás, de "EZEK").

- Komolytalanná teszi a hangulatot a sok fanservice.

- Havi megjelenésű.

- Sablonos történet, sablonos karikkal.

 Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 2/5

- Egyediség: 3/5

- Humor: 4/5

- Mondanivaló: 2/5

- Hangulat: 3/5

- Történet: 2/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

- Pontban: 24/40 = Közepes

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 69%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

- 10/10-es skála szerint: 7/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

 Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr32209025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.08.10. 17:21:17

Ezt is feltétlen nézd meg: filmkeltes.blog.hu/2009/03/27/dead_snow_2009
Igazi pusztító a témában. :)

Olyan kritikákat hallottam, hogy sajnos a HotD még tovább butítja a zombikat, mint a filmekben szokás. Jó, ne deriváljanak és ne fussanak a rothadó izmaikkal, de azért ne silányuljanak hangkövető detektorokká.

Egy olyan manga kéne, ami a zombik oldaláról mutatja be a történéseket. :D

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2010.08.11. 10:59:47

@Member: Játék már van olyan :) A címe Stubbs the Zombie- In rebel without a pulse.

Jookoo93 2011.06.27. 01:27:55

Elég seggfejség szerintem hogy egyik szereplőt a Hellsing írójáról neveztek el: Hirano Kouta/Kohta jó rendben. tény, hogy az író sem sovány de akkor is bunkóság így beletenni egy mási kmangában (egyébként a fegyvermánia is egyezik hiszen Hirano Kouta a hellsingben a nácikhoz becsempészett pár olyan jelet, fegyvert,tárgyat is amiről a legtöbb ember nem tud csak a hozzám hasonló fegyver..zik

Jookoo93 2011.06.27. 02:09:35

Ja és + egy kis dolog: rendben van, hogy az eredeti Kouta tudott erről és az író is elismeri ezt, de szerintem akkor is bunkóság egy lúzer perverznek beállítani és emellett ötlettelen cselekedet.
süti beállítások módosítása