Szegasztok!

Bocsi a késésért, de most már megy a kerék rendesen, és íme az ígért mangának, a Perfect Girl Evolution-nek a kritikája.

 

A Perfect Girl Evolution, másik nevén a "The Wallflower", egy 2000-től még a mai napig is tartó havi megjelenésű manga, melyet a Bessatsu Friend oldalain olvashatnak. Íróka és rajzolója Tomoko Hayakawa, műfajilag pedig romantikus vígjáték.

A történet nagyon Walt Disney szerű. Van 4 nagyon búza kinézetű srác, akiket egy gazdag nő felbérel, hogy az unokahúgából csináljanak egy nőt, s cserébe lakhatnak a gazdag hölgy palotájában... természetesen rábólintottak az ajánlatra. De kiderül, hogy a lány, Sunako, egy nagyon durva visszautasítás miatt a "sötétségbe" menekült, és egy szuper antiszockodó, horror mániákus goth lány lett belőle, aki évek óta nem nézett tükörbe (de mentségére legyen szólva, nagyon jól tud főzni). És a történet arról szól alapjában, hogy ez a négy szerencsétlen búzagyerek (Kyohei, Takenaga, Yuki és Ranmaru) megpróbálnak lányt csinálni belőle. De persze közben egész szép kis komikus kalandokon mennek keresztül.

Ami feltűnik, hogy a manga (az animéval ellentétben) egy picikét csúnyácskára sikerült rajzolás terén. Volt, hogy Ranmaru feje egy csimpánzra hasonlított.

Alapjából véve 6 fontosabb karakter van. "Búza Nomero 1", azaz a szőke, magas Kyouhei, aki igazából egy hajléktalan (persze majd kiderül, hogy valójában csak kitagadták és kidobták), "Búza Nomero 2", azaz Takenaga a fekete hajú, abszolút Uchiha Itachi-ra hajazó srác, "Búza Nomero 3", azaz a vörös hajú Ranmaru - aki a lányok kedvence, de hogy hogyan azt ne kérdezzétek - és végül "Búza Nomero 4", azaz a barna hajú (érdekesség,hogy az animéban neki is szőke haja van), abszolút "búza" kinézetű, kislányos Yukinojo (Yuki), aki egyben a legrendesebb is a négy srác közül. Utána a két lány karakter, Sunako, a főhősnő, aki azon nevet, ha valakinek kitépik a veséjét, "szerelme" Jason (Péntek 13) és nem bírja a "gyönyörű teremtéseket" - amik lehetnek akár fiúk, akár lányok is -, s ha lát egyet, az egekig fröcsköl az orrából a vér. Másik fontosabb női szereplő Noi, aki a suli legszebb lánya, nagyon barátkozik Sunako-val, s mindent megtesz, hogy Takenaga-hoz közelebb kerüljön.

 A hangulat és humor az az egekig ér, volt, hogy összesz**tam magam a röhögéstől Sunako vagy Kyohei egy-egy hülyeségétől. Persze nem csak ők produkálják magukat, Ranmaru is hozza a formáját rendesen.

 

Az egyedüli dolog, ami bánt, hogy a négy srác feje nagyon "búzás". Úgy értem, minek kellett "kirúzsozni"? Ha így akarták ábrázolni, hogy ők milyen "szépek", vagy "jóképűek", vagy ahogyan Sunako fogalmaz, "gyönyörű teremtések", akkor ezzel nagyon mellé fogtak.

 

 

Végezetül csak annyit mondok a Perfect Girl Evolution mangáról, hogy egy eléggé szórakoztató kis manga, mely lassan már 10 éve jelenik meg. Ha fogékony vagy a beteg humorra és a romantikus vígjátékokra, akkor nyugodtan olvashatod!

Perfect Girl Evolution

- Idő: 2000-től 2015-ig

- Író & Rajzoló: Tomoko Hayakawa

- Magazin: Bessatsu Friend

- Műfaj: Romantikus Vígjáték

- Hossz: 36 mangakönyv

 Ami Tetszett:

- Beteg humor.

- Jó a hangulat.

- Sunako.

- A négy "búza" szerencsétlenkedése.

Ami nem tetszett:

-  A négy "búza" arca.

 Értékelés:

- Rajzolás: 2/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 3/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 3/5

- Hangulat: 5/5

- Történet: 2/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

- Pontban: 27/40 = Jó

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 84%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

- 10/10-es skála szerint: 8.5/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

 Mangekyo022 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr492197526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása