Szegasztok!

Mint ígértem, ezúttal egy mangával jövök nektek, melynek szintén az anime-adaptációja híresebb, mint maga az eredeti manga.

A mai fogás, a Chrno Crusade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Chrno Crusade egy 1998-tól 2004-ig, heti megjelenésű manga volt a Comic Dragon, Dragon Age nevű magazinok oldalain, majd 8 mangakönyvbe sűrítették az egészet. Írója és rajzolója Daisuke Moriyama volt, műfaját tekintve pedig akció, kaland, dráma, romantika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet az Első Világháború után és a Második Világháború között játszódik. Rosette és testvére, Jousha egy földalatti labirintusra találnak véletlenül, és ott találják meg Chrono-t is, aki egy démon, de mivel elveszítette a szarvait, ezért csak úgy tudja használni igazi erejét (és persze felvenni a kisfiús testéből az igazi "macsó" testalkatát), ha valaki ad neki az életerejéből. Rosette, Jousha és Chrono nagyon jó barátok lesznek, de megjelenik a démon világból száműzött Aion, aki anno ellopta Chrono szarvait, és mivel Jousha mindig is hibáztatta magát betegsége miatt, ezért odaadta neki (remélvén Jousha, hogy így kevesebb fájdalma lesz majd Rosette-nek), de miután megkapta Chrono szarvait, mindenkit kővé változtatott, és Aion elviszi magával.

Évek telnek el, és közben Rosette meg Chrono beállnak az úgymond Magdalene rendbe, és irtják a démonokat rendesen (persze nem szentelt vízzel meg keresztel, hanem ólommal). De persze igaziból azért álltak be, mert remélik, hogy így megtalálhatják Aion-t, és vele együtt Rosette testvérét, Jousha-t is....

Mint láthatjátok, ebből is látszik, hogy a mostani "siker shonen mangák" egyike, a Naruto nem egy kicsit lopott belőle, annyi különbséggel, hogy Sasuke nem Naruto és Sakura testvére... (megmondjuk itt a Chrno Crusade-ben nincs túldramatizálva és túlbonyolítva az egész).

Amúgy a történet folyamán nagyon sok csavar és érdekességet tudhatunk meg a Chrno Crusade világáról (például, hogy a démonok tökre olyanok, mint a hangyák, és nekik is egy királynőjük van).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maga a rajzolás elég szép, még 1998-as évekhez képest is.

A csatajelenetek mondjuk nem nagyon izgalmasak, vannak benne jó ötletek (például az ékszerekből való idézések), de valljuk be, egy Shonen-hez képest jóval alulmaradnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karakterek terén nagyon megoszlott a véleményem: Chrono, Jousha és kedvencem, Satella, a "pedogirl" elég jóra sikeredtek (azóta is róluk mintáznak rengeteg karaktert más mangakák), viszont Aion és főleg Rosette (MOST KOMOLYAN, SHONEN MANGÁT NEM LEHET VILÁG HATALOMRA VÁGYÓ FŐ GONOSZ, MEG TSUNDERE GIRL-ÖK NÉLKÜL ÍRNI?)....

Mondjuk ami nagyon tetszett, hogy itt nem 1 főszereplő van, hanem 2, és más mangákkal ellentétben, ahol szintén több főszereplő van (lásd Higurashi, Naruto vagy One Piece) itt ez még működik is.

Nagyon tetszett, hogy rengeteget merítettek mind a Biblia, mind pedig más vallásokból (főleg a keresztény vallásból, ami valljuk be, egy japán mangában nagyon ritka, egyedül talán csak a Hellsing-et tudom most így mondani).

Amivel viszont nagyon tudtam megelégedni, az sajnos a tény, hogy a hangulat nem annyira jó, mint amilyennek tűnik. Olyan érzésem volt, mintha csak egy szimpla démon ölős magazint olvastam volna.

 

 Nekem bevallom tetszett is, és nem is. Szép, némileg eredeti kis démon mészárlós manga, de sajnos ennyi, s nem több.

 

Chrno Crusade

- Idő: 1998-2004

- Író & Rajzoló: Daisuke Moriyama

- Magazin: Comic Dragon, Dragon Age

- Műfaj: Akció, Kaland, Dráma, Romantika

- Hossz: 8 mangakönyv

 Ami Tetszett:

- Jó kis történet.

- Jó ötletek.

- Sokat merít a keresztény és más vallásokból is.

- Chrono, Jousha és Satella karakterei.

- Szép rajzolás.

- Igazi "Demon Slayer" hangulat...

Ami nem tetszett:

 

- .... de sajnos csupán ennyi, és nem több.

- Aion és Rosette, a világot uralni akaró főgonosz és a hivatalos Tsundere főhősnő karakterük már a könyökömön jönnek ki.

- A csatajeleneteknél nem dobtam hanyatt magam.

 Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 3/5

- Humor: 3/5

- Mondanivaló: 3/5

- Hangulat: 4/5

- Történet: 4/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

- Pontban: 28/40 = Jó

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 83%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

 Mangekyo022 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr712135077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása